Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ

2 Ο Δήμος Λεμεσού ασκεί την κοινωνική πολιτική του μέσω της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού θέλοντας να συμβάλει στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και θεωρώντας απαραίτητη τη συνεργασία και το συντονισμό με άλλους αρμόδιους φορείς, αποφάσισε και στην Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας συμμετέχουν σαν ισότιμα με τους Δημοτικούς Συμβούλους Μέλη, εκπρόσωποι του Γραφείου Ευημερίας, του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λεμεσού, του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων και του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών, η βοήθεια και η συμβολή των οποίων είναι πολύτιμη. Η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας συνεδριάζει τακτικά μια φορά το μήνα και σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση παρευρίσκονται εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων με σκοπό την ενημέρωση των Μελών της Επιτροπής και κατ’ επέκταση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τα θέματα με τα οποία ασχολούνται, τη συζήτηση και την εξεύρεση τρόπων συνεργασίας με τον Δήμο Λεμεσού.

3 Λόγω της υπογραφής από τον Δήμαρχο Λεμεσού του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, το έργο της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας επικεντρώθηκε κυρίως στην επεξεργασία και την εφαρμογή του Χάρτη. Προκειμένου να αξιοποιηθεί και εφαρμοστεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο ο Ευρωπαϊκός Χάρτης, ο Δήμος Λεμεσού πραγματοποίησε το Σεπτέμβρη του 2008 ημερίδα με αρκετούς ομιλητές μεταξύ των οποίων και των αρμοδίων Υπουργών. Η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας, αφού επεξεργάστηκε τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις που έγιναν στην ημερίδα εξέδωσε τα πορίσματα αυτής τα οποία παρουσιάστηκαν τον Οκτώβριο του 2009. Σκοπός των πορισμάτων είναι να εντοπίσουμε ποιες από τις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Χάρτη εφαρμόζονται από τον Δήμο Λεμεσού και πως μπορούν να εφαρμοστούν οι υπόλοιπες σε συνεργασία πάντα με άλλους αρμόδιους κρατικούς και μη κυβερνητικούς φορείς.

4 Ο Δήμος Λεμεσού εφαρμόζει τα ακόλουθα προγράμματα , προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες, προέβη και προτίθεται να προβεί στις ακόλουθες δράσεις οι οποίες αφορούν είτε άμεσα είτε έμμεσα και την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χάρτη

5 Για τη φύλαξη, φροντίδα και την υγιή απασχόληση των παιδιών
Λειτουργεί μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Προσφοράς ο παιδικός σταθμός Αντώνη και Ινώς Χατζηπαύλου, ο οποίος καθημερινά προσφέρει φιλοξενία σε παιδιά ηλικίας από 2 μισή μέχρι και 4 μισή ετών από τις 8π.μ μέχρι και τις 6μ.μ. Το Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Λεμεσού είναι ίδρυμα το οποίο δημιουργήθηκε το 2004 από τον Δήμο Λεμεσού και το Γραφείο Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

6

7 Επιπλέον μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Προσφορά Λεμεσού λειτουργεί το Πολυδύναμο Δικοινοτικό Κέντρο, στο οποίο εργοδοτείται μια Κοινωνική Λειτουργός και μια Ψυχολόγος και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες, συνεργάζεται δε άψογα με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και με την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, τις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (Ζ.Ε.Π) και τον Αστυνομικό της Γειτονιάς.

8

9 Στον ίδιο χώρο του παιδικού σταθμού, λειτουργεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου η παιγνιοθήκη στην οποία απασχολούνται τις απογευματινές ώρες παιδιά ηλικίας από 5 μέχρι και 12 ετών. Τον Φεβρουάριο του 2009, του 2010 και του 2011 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Ευημερίας παιδικό καρναβαλίστικο πάρτυ προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε ορφανά παιδιά και παιδιά απόρων οικογενειών να διασκεδάσουν. Στόχος μας είναι να διοργανώνεται κάθε χρόνο.

10

11 ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΕΡΙΑ Αυτό το πρόγραμμα είναι ένα από τα δύο προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο του μέτρου επιχορήγησης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εφαρμογή κοινωνικών προγραμμάτων. Στόχος του προγράμματος είναι η υγιής απασχόληση των παιδιών κατά τις απογευματινές ώρες, προκειμένου οι γονείς και ιδίως οι μητέρες να είναι ελεύθερες να βγουν στην αγορά εργασίας, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους βρίσκονται σε ασφαλή χέρια.

12

13 Εκτός από τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που αφορούν την Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς, αρκετά αναπτυξιακά έργα, έργα ανάπλασης και υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού, δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να έχουν υγιή απασχόληση και αναφέρω τα πιο σημαντικά Κατά μήκος της Ακτής Ολυμπίων και της Επίχωσης που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Λεμεσού, υπάρχει ποδηλατόδρομος και επιπλέον σε πολλά σημεία υπάρχουν παιγνιδότοποι. Στον Δημόσιο Κήπο αλλά και στην πλειονότητα των παιγνιδότοπων του Δήμου έχουν αντικατασταθεί τα περισσότερα παιγνίδια με καινούρια. Πριν από ένα περίπου χρόνο εγκαινιάσθηκε το Φυτοίδειο Αθλητικό Κέντρο Γ.Σ.Ο το οποίο εκτός από τα διάφορα γήπεδα, περιλαμβάνει και παιγνιδότοπο καθώς και δρόμους περιπάτου και πίστες για πατίνια και skate board. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η ανάπλαση αρκετών χώρων πρασίνου στις διάφορες συνοικίες της Λεμεσού και η τοποθέτηση σ’ αυτούς παιδικών παιχνιδιών. Λειτουργεί το Παπαδάκειο Δημοτικό Ωδείο , το Δημοτικό Κέντρο Χορού και το Παιδικό Εργαστήρι Τέχνης

14 Παπαδάκειο Δημοτικό Ωδείο

15 Δημοτικό Κέντρο Χορού

16 Παιδικό Εργαστήρι Τέχνης

17 Για την τρίτη ηλικία και τα άτομα με ειδικές ανάγκες
Λειτουργούν δύο κέντρα απασχόλησης ενηλίκων τα οποία εκτός από τη ψυχαγωγία στους χώρους τους, προσφέρουν και κατ’ οίκον φροντίδα, η Εστία Ενηλίκων Λεμεσού σε συνεργασία με το Γραφείο Ευημερίας και το Παττίχειο Κέντρο Απασχόλησης Ενηλίκων.

18 Παττίχειο Κέντρο Απασχόλησης Ενηλίκων

19 Εστία Ενηλίκων Λεμεσού

20

21 Ίδρυμα «Θεοτόκος»

22 Ίδρυμα «Απόστολος Λουκάς»

23 Ίδρυμα «Άγιος Στέφανος»

24 Σπίτι στην Κοινότητα του Ιδρύματος «Άγιος Στυλιανός»

25 Ο Δήμος Λεμεσού, όταν του δίνεται η ευκαιρία προβαίνει στην πρόσληψη ατόμων με ειδικές ανάγκες, κάτι το οποίο έπραξε πρόσφατα. Στις διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού υπάρχει μεταφραστής στη νοηματική ώστε να μπορούν να τις παρακολουθούν και τα κωφά άτομα και επιπλέον υπάρχει εισήγηση της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας για την αγορά υπηρεσιών από μεταφραστές στη νοηματική οι οποίοι θα βοηθούν τα κωφά άτομα στην εξυπηρέτησή τους από τις Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού.

26 Από το 2009 πραγματοποιούνται εκδηλώσεις κάτω από τον τίτλο «Για Ένα Καλύτερο Κόσμο» που σκοπό έχουν την κοινωνικοποίηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και την κατάργηση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων και στόχος μας είναι να καταστούν θεσμός και να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα:

27 (α). Τον Ιούλιο του 2009 λειτούργησαν στον
(α) Τον Ιούλιο του 2009 λειτούργησαν στον Δημόσιο Κήπο σε συνεργασία με Εθελοντικές Οργανώσεις, Δημόσια Σχολεία και Ειδικά Σχολεία, εργαστήρια με τη συμμετοχή παιδιών με ειδικές ανάγκες και παιδιών χωρίς κάποια ιδιαιτερότητα. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η εμπέδωση της ιδέας ότι υπάρχει χώρος στην κοινωνία μας για όλους και ότι όλοι μπορούμε να συνυπάρξουμε χωρίς προκαταλήψεις, έτσι ώστε να δίνεται η ευκαιρία στα άτομα με ειδικές ανάγκες να κοινωνικοποιηθούν.

28 (β) Τον Δεκέμβριο του 2009 διοργανώθηκε έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντισμού της Α’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού και τη συμμετοχή οχτώ Εθελοντικών Οργανώσεων (Ίδρυμα «Άγιος Στέφανος», Εργαστήριο Τέχνης του Ιδρύματος «Θεοτόκος», Ίδρυμα ατόμων με ειδικές ανάγκες «Άγιος Στυλιανός», Σύνδεσμος Γονέων Ενηλίκων «Απόστολος Λουκάς», του Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, του Σύνδεσμος για άτομα με αυτισμό, Επαγγελματικό Εργαστήρι «Πρόσβαση» και Πρόγραμμα «Ίκαρος» του Κοινοτικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πελενδριού). Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού για μία εβδομάδα.

29

30 γ) Εκστρατεία από Σχολείο σε Σχολείο
Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, ξεκίνησε η εκστρατεία του Δήμου Λεμεσού με θέμα «Για Ένα Καλύτερο Κόσμο», η οποία έχει ενταχθεί στα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος Λεμεσού για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες. Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα, με νοητική υστέρηση, οι τυφλοί, οι κωφοί, οι δυσλεκτικοί και γενικά τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στην ουσία, το ζητούμενο είναι η αλλαγή νοοτροπίας έτσι ώστε να μάθουμε να σεβόμαστε τα δικαιώματα αυτών των συνανθρώπων μας, να προσπαθούμε να διευκολύνουμε τη ζωή τους και να τους δίνουμε την ευκαιρία να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνία. Η εκστρατεία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010 και την συνεχίζουμε μέχρι να καλύψουμε όλα τα Σχολεία που βρίσκονται εντός του Δήμου Λεμεσού. Σε αυτήν συμμετέχουν ο Δήμαρχος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού και εκπρόσωποι των Εθελοντικών Οργανώσεων που σκοπό έχουν την παροχή βοήθειας και φροντίδας σε άτομα με ειδικές ανάγκες και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, διανέμεται στους μαθητές φυλλάδιο το οποίο παρέχει συμβουλές για τον τρόπο συμπεριφοράς μας απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το κείμενο συντάχθηκε από την κα Λίτσα Χαραλάμπους - Κοινωνική Επιστήμονα και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

31

32

33 Και σε αυτήν την περίπτωση αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που αφορούν την Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς, αρκετά αναπτυξιακά έργα, έργα ανάπλασης και υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού, δίνουν την ευκαιρία στους ηλικιωμένους και στα άτομα με ειδικές ανάγκες να κοινωνικοποιηθούν και να απολαύσουν τις μικρές χαρές της ζωής. Αναφέρω τα πιο σημαντικά

34 Έχει ήδη ξεκινήσει η αναβάθμιση των πεζοδρομίων και των δρόμων.
Στα πεζοδρόμια τουλάχιστον των κεντρικών οδικών αρτηριών αλλά και σε όσα κατασκευάζονται υπάρχουν ράμπες για την ασφαλή διέλευση τροχοκαθισμάτων. Ράμπες καθώς και όλες οι διευκολύνσεις για τα άτομα με κινητικά προβλήματα υπάρχουν και σε όλα τα νέα αναπτυξιακά έργα και σε όσα προγραμματίζονται να γίνουν στο μέλλον. Στην Ακτή Ολυμπίων υπάρχει ειδικό τροχοκάθισμα με το οποίο τα άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να εισέρχονται στη θάλασσα. Έχουν αυξηθεί οι χώροι στάθμευσης αναπήρων. Λόγω του ότι αρκετά κτίρια στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού είναι παλιά και δεν παρείχαν τις απαιτούμενες διευκολύνσεις για άτομα με κινητικά προβλήματα, φροντίσαμε ώστε να τοποθετηθούν ανελκυστήρες στο Δημοτικό Μέγαρο, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο και στη Δημοτική Πινακοθήκη. Επίκειται η πρόσληψη περισσότερων τροχονόμων για καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση προκειμένου να παταχθεί το παράνομο παρκάρισμα επί των πεζοδρομίων, στις ράμπες και στους χώρους στάθμευσης των αναπήρων. Στις πολεοδομικές άδειες και στις άδειες οικοδομής τίθενται όλοι οι όροι για την διευκόλυνση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

35 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Στις 28 Νοεμβρίου 2007 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων ημερίδα με θέμα «Καρκίνος του παχέως εντέρου: μπορεί να προληφθεί» και με ομιλητές τους ιατρούς Σίμο Μαλά, Στέλιο Πετρόπουλο και Νίκο Σταύρου και στις 8 Ιουλίου 2009 δόθηκε διάλεξη από τον Δρα Λιασίδη με θέμα «Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και μέθοδοι πρόληψής του» Στις 26 Ιανουαρίου 2009, ο Δήμος Λεμεσού, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, θέλοντας να τιμήσει τον συνθέτη Στέλιο Πισή, διοργάνωσε σε συνεργασία με τη CYTA, τη μουσική εκδήλωση «Παράθυρο στο Φως» και όλα τα έσοδα που ανήλθαν στο ποσό των €6.000 δόθηκαν στον Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου.

36

37 Στις 2 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε ημερίδα σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Ισότητας Κύπρου με θέμα «Ισότητα για όλους και όλες, μάθε τα δικαιώματά σου και διεκδίκησέ τα» Στις 16 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης για την δωρεά οργάνων σε συνεργασία με το Παρασκευαϊδειο Χειρουργικό και Μεταμοσχευτικό Κέντρο και το περιοδικό VIVENDI η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας Δρος Χρίστου Πατσαλίδη. Η εκστρατεία ξεκίνησε από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου με σκυταλοδρομία του Σωματείου Δρομέων Περικλής Δημητρίου και κατέληξε στον χώρο στάθμευσης του Εναερίου.

38

39 Στις 10 Δεκεμβρίου 2010, ο Δήμος Λεμεσού τίμησε τους εθελοντές αιμοδότες δημότες του οι οποίοι πρόσφεραν αίμα πέραν από 30 φορές.

40

41 Στις πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για άτομα με διαβήτη Κύπρου, ημερίδα με θέμα «Μαζί μαθαίνουμε περισσότερα στην οποία μίλησαν διακεκριμένοι Ελλαδίτες και Κύπριοι ιατροί.

42

43

44 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 λειτούργησε το Εργαστήριο Ενδυνάμωσης Γυναικών με τη συμμετοχή 36 ενήλικων γυναικών ηλικίας από 20 μέχρι 70+ ετών. Αυτό το πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από τον Εθνικό Μηχανισμό για τα δικαιώματα της Γυναίκας που υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το LC Educational. Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της γυναίκας Η λειτουργία του εργαστηρίου ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο και τα αποτελέσματά του παρουσιάστηκα στις 19 Μαρτίου 2011 σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με θέμα «η συμμετοχή της γυναίκας στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου».

45 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
θεματικές Ενότητες Α’ ΜΕΡΟΣ: 1. Εισαγωγή στις βασικές αρχές ισότητας των φύλων 2. Η διάσταση του φύλου στην ενδυνάμωση των γυναικών 3. Αυτοεικόνα/Αυτοβελτίωση 4. Διαχείριση σχέσεων 5. Σχέσεις γονέων – παιδιών 6. Σχέσεις ζευγαριού 7. Σεξουαλικότητα χωρίς προκαταλήψεις 8. Διαχείριση συγκρούσεων 9. Διαχείριση άγχους Ενδοοικογενειακή βία/βία κατά των γυναικών Ανοιχτή συζήτηση: Αξιολόγηση προγράμματος από τις συμμετέχουσες

46 Β’ ΜΕΡΟΣ: Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Διαζύγιο και συνέπειες Γυναίκες και υγεία: Συμβουλευτική χωρίς σεξισμό Ανοιχτή συζήτηση: Συχνά προβλήματα των γυναικών Διατροφικές διαταραχές Γυναίκες και εργασία: Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας Σεξουαλική παρενόχληση Γυναίκα και ανεργία Τεχνολογία και γυναίκες Αναγκαιότητα κατάρτισης στις νέες τεχνολογίες Ανοιχτή συζήτηση; Αξιολόγηση προγράμματος από τις συμμετέχουσες

47

48 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Ο Δήμος Λεμεσού εντός του Οκτώβρη του 2011 προτίθεται να λειτουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο θα προσφέρει δωρεάν προϊόντα σε άτομα και οικογένειες που θα επιλέγονται βάσει κριτηρίων για περίοδο μέχρι 6 μηνών. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα στεγαστεί στον πρώην δημοτικό παιδικό σταθμό Αγ. Ιωάννη.

49 Τα προϊόντα θα παραχωρούνται δωρεάν από διάφορες εταιρείες, προμηθευτές, υπεραγορές, φορείς και άτομα. Προκειμένου να γίνει γνωστή η λειτουργία του, 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι όλων των κομματικών ομάδων λάβαμε μέρος στο παιγνίδι του ΡΙΚ «Κάτι Ψήνεται αλά Κυπριακά» και το έπαθλο δόθηκε στον Δήμαρχο Λεμεσού για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

50

51 Ο Δήμος Λεμεσού, θεωρεί πολύ σημαντικές τις κοινωνικές παροχές προς τα εξαρτώμενα άτομα, έτσι ώστε να κοινωνικοποιούνται, να μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται και ταυτόχρονα να απαλλάσσουν έστω και για μερικές ώρες το άτομο που έχει την ευθύνη της φύλαξης ή/και της φροντίδας τους. Γι’ αυτό, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, εφόσον στην Κύπρο δεν είναι θεσμοθετημένη η εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα κοινωνικά ζητήματα και παρά τον χαμηλό προϋπολογισμό που διαθέτει ο Δήμος Λεμεσού για την ανάπτυξη κοινωνικών προγραμμάτων, έχουμε βάλει σαν στόχο την εμπλοκή μας στα κοινωνικά ζητήματα με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να βάλουμε κι’ εμείς έστω ένα μικρό λιθαράκι για μια καλύτερη κοινωνία.

52 Τελειώνοντας θεωρώ πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι όχι μόνο τα Μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού αλλά και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Δήμαρχο, όταν τίθενται κοινωνικά θέματα για συζήτηση και προτάσεις για άσκηση κοινωνικής πολιτικής, αφήνουμε πίσω μας όσες πολιτικές διαφορές μας χωρίζουν και με πνεύμα ομαδικότητας και πλήρους συνεργασίας προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο.

53 Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας Εύη Φ. Τσολάκη
Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού – Επικεφαλής της Ομάδας του ΔΗ.ΚΟ Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού


Κατέβασμα ppt "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google