Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κατίνα Ανδρέα Γιακαλλή Ετών 50 : 1976. Ένα χρόνο μετά την υπογραφή της 3ης Βιέννης και όταν ο επικοισμός με τους κουβαλητούς ήταν στο αποκορύφωμα του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κατίνα Ανδρέα Γιακαλλή Ετών 50 : 1976. Ένα χρόνο μετά την υπογραφή της 3ης Βιέννης και όταν ο επικοισμός με τους κουβαλητούς ήταν στο αποκορύφωμα του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Κατίνα Ανδρέα Γιακαλλή Ετών 50 : 1976. Ένα χρόνο μετά την υπογραφή της 3ης Βιέννης και όταν ο επικοισμός με τους κουβαλητούς ήταν στο αποκορύφωμα του. Τούρκοι έποικοι τη λήστεψαν και δολοφόνησαν στο Ριζοκάρπασο. Της έμπηξαν το ψαλίδι στο πρόσωπο, την κακοποίησαν άγρια και ύστερα την έκαψαν.

3 Μιχάλης Χάσου, ετών 60: Κακοποιείται και ληστεύται επανειλημμένα. Η ψευδοαστυνομία αγνοεί τις καταγγελίες του.

4 1977. Μαρία Γιόκκαρου Λαλλακούνα Ετών 75: Ληστεύθηκε και μετά πυρπολήθηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της από έποικους.

5 1977. Ζαχαρίας Παστουνάς: Ετών 65. Κτυπήθηκε εσκεμμένα θανάσιμα, ενώ οδηγούσε το ποδήλατό του, από έποικο που οδηγούσε τρακτέρ.

6 Αύγουστος 1984. Γιάννης Γιωργαλλάς Ετών 80. Λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου, μπροστά στα μάτια της 40χρονης κόρης του Σαββούς. Δράστης ένας 15χρονος Τούρκος έποικος στον οποίον ο Γιωργαλλάς είχε διαμαρτυρηθεί γιατί το κοπάδι του έφαγε τη λίγη φυτεία σισαμιού που καλιεργούσε μπροστά από το σπίτι του.

7 1977. Λευτέρης Κοτσιεκκάς: Ετών 60. Τραυματίστηκε από έποικο ενώ οδηγούσε το ποδήλατό του και τον άφησαν να πεθάνει λίγες ώρες αργότερα από εσωτερική αιμορραγία στο νοσοκομείο της Αμμοχώστου.

8 4 Αυγούστου 1977. Νικόλας Φραντζιέσκου. Ετών 76 : Τρείς έποικοι τον λήστεψαν στο σπίτι του την μέρα που πληρώθηκε την σύνταξή του και μετά τον έπνιξαν. Η σορός του τάφηκε χωρίς νεκροψία.

9 2 Δεκεμβρίου 1988. Ελένη Πολυδώρου Ππόλο. Ετών 72 Έποικοι τη λήστεψαν και μετά τη δολοφόνησαν πολτοποιώντας το κεφάλι της.

10 31 Δεκεμβρίου 1989. Δημήτρης Μανιταρά: Ετών 80. Έπεσε θύμα ληστείας και σοβαρού τραυματισμού με μαχαίρια από εξαγριωμένα άτομα.

11 1990. Δημήτρης Χρ.Δημήτρη και η γυναίκα του Φλουρέντζα Αυξέντη Φλούρου Ληστεύθηκαν από εγκληματία ο οποίος κατακρεούργησε τα θύματά του και στη συνέχεια τα πυρπόλησε. Η ψευδοαστυνομία δεν επέτρεψε την άμεση επέμβαση κανενός. Αργότερα ανάγκασε τους εγκλωβισμένους να περισυλέξουν και να θάψουν τα απανθρακωμένα σώματά τους.

12 Γιάννης Κλώναρος: Ετών 70. Μεταφέρεται στις ελεύθερες περιοχές φοβερά κακοποιημένος από έποικους που τον λήστεψαν και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Λευκωσίας.

13 1991. Μαρία Λαζαρίδου. Ετών 74: Ληστεύθηκε και στη συνέχεια δολοφονήθηκε άγρια. Επί του πτώματός της έγινε η "νενομισμένη" νεκροψία και το πόρισμα, το οποίο ενέκρινε γιατρός των Ην. Εθνών, ήταν:"Φυσικός θάνατος". Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας υιοθέτησε την εκδοχή του ψευδοκράτους παρά τις καταπελτικές μαρτυρίες των παιδιών της που μετέβησαν στο Ριζοκάρπασο για να την κηδέψουν καθώς και άλλων εγκλωβισμένων. Αμέσως μετά το θάνατό της οι έποικοι κατέλαβαν το σπίτι της.

14 Μάρτιος 1992. Άννα Βογιατζή Φθάνει στις ελεύθερες περιοχές και καταγγέλλει ότι έποικοι χρησιμοποίησαν καυστικές ουσίες και πλήγωσαν το σώμα της προσπαθώντας να κάμψουν το ηθικό της και να την αναγκάσουν να φύγει από το Ριζοκάρπασο. Αμέσως μετά την έλευσή της στις ελεύθερες περιοχές οι έποικοι κατέλαβαν το σπίτι της.

15 Ιούλιος 1992. Μιχάλης Γιατανούς. Ετών 80. Έπεσε θύμα κακοποίησης, σοβαρού τραυματισμού και ληστείας την ημέρα που πληρώθηκε την σύνταξή του.

16 1993. Νικόλαος και Σοφία Βλασίου: Ετών 80. Νεαρή έποικος κακοποιεί το σχεδόν τυφλό γέροντα και τη σύζυγό του. Είναι η δεύτερη φορά που κακοποιεί το ηλικιωμένο ζευγάρι η συγκεκριμένη έποικος χωρίς να υποστεί καμία απολύτως τιμωρία. Ύστερα από τρεις μήνες ο γέρο Νικόλας πέθανε.

17 Νοέμβριος 1993. Ελένη Κοτσιεκκά: Έποικος την κακοποίησε όταν διαμαρτυρήθηκε γιατί προσπάθησε να της κάψει τον φράκτη της.

18 Απρίλιος 1996. Το καθεστώς του Ντεκτάς δεν επιτρέπει σε 8 παιδιά και 56 εγγόνια εγκλωβισμένων να επισκεφτούν τους γονείς και παππούδες τους στο Ριζοκάρπασο για τις γιορτές του Πάσχα.

19 Σεπτέμβριος 1996. Ένα ζευγάρι ηληκιωμένων εγκλωβισμένων έρχεται στις ελεύθερες περιοχές για περίθαλψη του συζύγου. Όταν αυτός πεθαίνει και επιστρέφει μόνη της η σύζυγός του Μαρία Αριστοδήμου στο χωριό, βρίσκει το σπίτι λεηλατημένο και κενό από τα υπάρχοντά της.

20 4 Απριλίου 1999. Γιάννης Η. Μανιταρά Ετών 84 Τούρκοι πράκτορες του κατοχικού καθεστώτος εισέρχονται στο σπίτι του, την Κυριακή των Βαίων, ενώ ετοιμαζόταν για να πάει εκκλησία και με στρατιωτική λαβή του σπάζουν το σβέρκο. Ήθελαν να του κλείσουν το στόμα. Ένα χρόνο πρίν είχε δώσει μυστικά μαρτυρία ενώπιον εκπροσώπων του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης προς υποστήριξη της 4ης Διακρατικής Προσφυγής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

21 31 Αυγούστου 1999. Στέλιος Χάρπας. Ετών 69 Τούρκοι έποικοι (αστυνομικοί) τον μετέφεραν με δόλιο τρόπο με το αυτοκίνητό του, σε απόμερη περιοχή και αφού του φύτεψαν κάμποσες σφαίρες, τον περιέλουσαν με βενζίνη μέσα στο αυτοκίνητό του και τον έκαψαν. Στόχος τους ήταν να του αποσπάσουν λεφτά.

22 8 Οκτωβρίου 1999. Μαρία Μίτσαρου. Ετών 75. Ζούσε μόνη της στο Ριζοκάρπασο. Πέθανε αβοήθητη μέσα στο σπίτι της χωρίς καμιά ιατρική φροντίδα.

23 12 Απριλίου 2001. Μαρία Χ’Γιάννη. Ετών 80. “ Ο ένας εσκούλλισέν με με το πάπλωμα τζιαι ο άλλος ανακάτωνεν τες κάσιες. Άμαν αναγύρισαν το σπίτι τζιαι εν ήβραν τίποτε ο ένας εκράταν το στόμαν μου τζιαι την μούττη μου τζιαι εχτύπαν μου την τζιεφαλήν μου. Ο άλλος που εκράτεν τουφέτσιιν έβαλεν τα σιέρκα του μεσ’την πούγγαν μου τζιαι έπιασεν μου ούλα μου τα ριάλια. Ο ένας ο φάκελλος είσιεν 100 τζιαι οι άλλοι δκιο, πο 200 λίρες. Την ώραν που φεύκαν, ο ένας εγύρισεν το όπλο να με παίξει αλλά εσυγκράτησεν τον ο σύντροφός του…”

24 ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ. Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑ “ΚΟΥΤΟΤΣΑΡΤΕΛΛΑ” ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ: 1) ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΙΕΘΝΩΣ. 2) ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ.

25 3) ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ. 4) ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΟΙ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΙΤΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.


Κατέβασμα ppt "Κατίνα Ανδρέα Γιακαλλή Ετών 50 : 1976. Ένα χρόνο μετά την υπογραφή της 3ης Βιέννης και όταν ο επικοισμός με τους κουβαλητούς ήταν στο αποκορύφωμα του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google