Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΑΠΩΝΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΑΠΩΝΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΑΠΩΝΙΑ

2 ΙΑΠΩΝΙΑ Η Ιαπωνία είναι μία νησιωτική χώρα που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Ασίας. Αποτελείται από 4 μεγάλα νησιά Χοκκάιντο,Σικόκου, Κιούσου,Χονσού και περίπου μικρότερα νησιά. Έχει πληθυσμό κατοίκους και τετρ.χμ. έκταση. Βρίσκεται ανατολικά της Κίνας και της Κορέας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

3 ΙΑΠΩΝΙΑ Πρωτεύουσα της χώρας είναι το Τόκιο.
Το νόμισμα της είναι το γιεν. Το πολίτευμα είναι Βασιλευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Η εθνική θρησκεία των Ιαπώνων είναι ο Σιντοϊσμός. και επίσημη γλώσσα τα Ιαπωνικά. Ιαπωνικά ιδεογράμματα

4 ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Η  ΣΗΜΑΙΑ  της ΙΑΠΩΝΙΑΣ, γνωστή και ως «Σημαία του  Ήλιου» είναι λευκή με ένα μεγάλο κόκκινο δίσκο στο κέντρο που εκπροσωπεί τον ανατέλλοντα ήλιο και ονομάζεται Χινομάρου Χρονολογείται, σύμφωνα με το θρύλο, από τους Μεγάλους του 13ου αιώνα, όταν ο βουδιστής Nichiren φερόταν να είχε προσφέρει τη σημαία αυτή στον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας.

5 ΛΙΜΝΕΣ Η χώρα της Ιαπωνίας έχει πάρα πολλές και πανέμορφες λίμνες.
Η Blood Pond (η κόκκινη λίμνη της κολάσεως) Η Sacura (η λίμνη με τις κερασιές).

6 ΛΙΜΝΕΣ Η Ashi (η ηφαιστειακή λίμνη) που έχει θέα το όρος Φούτζι.
Σάι Kαβαγκούτσι Οι λίμνες Καβαγκούτσι, Σάι, Γιαμανάκα, Ματόσου και Σότζι που αποτελούν το εθνικό πάρκο Φούτζι – Χακόνε – Ίζου.

7 ΒΟΥΝΑ Το όρος Φούτζι – γιάμα (το ιερό βουνό της Ιαπωνίας) είναι το
μεγαλύτερο βουνό της χώρας με υψόμετρο μέτρα. Το όρος Μπαντάϊ (ενεργό ηφαίστειο) με υψόμετρο μέτρα.

8 ΒΟΥΝΑ Το όρος Κόγια που είναι γνωστό από το μοναστήρι που
βρίσκεται στο κέντρο του βουνού με υψόμετρο 800 μέτρα. Το όρος Άνζεν που αποτελεί ένα σύμπλεγμα ηφαιστείων με υψόμετρο μέτρα.

9 ΠΕΔΙΑΔΕΣ - ΠΟΤΑΜΙΑ Το έδαφος της Ιαπωνίας αποτελείται κατά 85% από βουνά. Η έκταση που καλλιεργείται αποτελεί μόλις το 12.8% του συνολικού εδάφους ενώ τα βοσκοτόπια και τα λιβάδια αποτελούν το 1,7% της συνολικής έκτασης της. Οι πιο μεγάλες πεδιάδες της Ιαπωνίας βρίσκονται στο νησί Χοκάιντο, κατά μήκος του ποταμού Ισικάρι και του ποταμού Τοκάσι.

10

11 Γεωγραφικές πληροφορίες
Το Τόκιο αποτελείται απο τρία μέρη: τα 23 Ειδικά Διαμερίσματα(που αποτελούν την πρώην πόλη του Τόκιο) την περιοχή Τάμα και τα νησιά. Επίσης βρίσκεται ανάμεσα από τις πόλεις:Funabashi, Matsudo, Kawaguchi,Tokorozawa, Zamihara και Kawasaki.

12 Ετυμολογία Το Τόκιο ήταν αρχικά γνωστό σαν Έντο, που σημαίνει <<εκβολές>>.Το όνομα του άλλαξε σε Τόκιο όταν έγινε η αυτοκρατορική πρωτεύουσα το1868 και έπρεπε σύμφωνα με τις παραδόσεις η πόλη να έχει μέσα το -Kyo. Επίσης κατά την περίοδο Meiji, η πόλη ονομάστηκε Τokei για τους κινέζους. Γι’ αυτό και τώρα σε κάποια αγγλικά κείμενα προφέρεται σαν Τοkei.

13 Πληθυσμός Το Τόκιο έχει περίπου 13 εκατομμύρια κατοίκους και συνολικά έχει το 10% από τον πληθυσμό ολόκληρης της Ιαπωνίας. Ενώ στην μητροπολιτική του περιοχή κατοικούν περίπου 36 εκατομμύρια κάνοντας την, την πιό πυκνοκατοικημένη πόλη του κόσμου.

14 Η ακμή της τεχνολογιάς Το Τόκιο έχει μεγάλη ακμή στην τεχνολογία γι’ αυτόν τον λόγο τα περισσότερα από τα ωραιότερα μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο τα οποία κτίστηκαν μέσα σε χρόνια, εκεί κτίστηκαν μόλις σε μερικούς μήνες.Επίσης εκεί φτιάχτηκαν και πρωτοβγήκαν πολλά υπερσύχρονα computer.

15 Ιαπωνική γλώσσα! Η Ιαπωνική είναι γλώσσα που ομιλείται από 127 εκατ. ανθρώπους, κυρίως στην Ιαπωνία, αλλά και σε κοινότητες Ιαπώνων μεταναστών σε όλο τον κόσμο. Θεωρείται συγκολλητική γλώσσα και διακρίνεται για το σύνθετο πλέγμα εκφράσεων ευγενείας που απεικονίζουν την ιεραρχική φύση της ιαπωνικής κοινωνίας, με ρηματικούς τύπους και ιδιαίτερο λεξιλόγιο που υποδεικνύει τη σχετική θέση του ομιλητή και του ακροατή.

16 Ιαπωνική γλώσσα (2) Η Ιαπωνική γράφεται με συνδυασμό τριών διαφορετικών τύπων χαρακτήρων: Οι κινεζικοί χαρακτήρες (ονομάζονται Κάντζι), ενώ οι δύο συλλαβικές γραφές, χιραγκάνα και κατακάνα. Το λατινικό αλφάβητο (που αποκαλείται ρομάτζι) χρησιμοποιείται συχνά στη σύγχρονη Ιαπωνική, για ονόματα εταιρειών, διαφημιστικούς λόγους ή υπολογιστική χρήση. Η αραβική αρίθμηση χρησιμοποιείται εν γένει, αλλά επίσης κοινός τόπος είναι η παραδοσιακή Κινεζική/Ιαπωνική αρίθμηση.

17 Ιαπωνική γλώσσα (3) Το ιαπωνικό λεξιλόγιο έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από άλλες γλώσσες. Μεγάλος αριθμός λέξεων προέρχονται από την Κινεζική ή δημιουργήθηκαν βάσει κινεζικών προτύπων, σε μια περίοδο τουλάχιστον χρόνων. Από τα τέλη του 19ου αιώνα, η Ιαπωνική δανείστηκε αρκετά μεγάλο αριθμό λέξεων, κυρίως αγγλικών.

18 Iαπωνική γραφή!!! Χιραγκάνα

19 Ιαπωνικές λέξεις Watashi wa Marukosu Desu Εγώ Μάρκος είμαι.
Στα Ιαπωνικά το ρήμα είναι πάντα στο τέλος. Εκφράσεις Οhayo Gozaimasu=Καλημέρα Konnichiwa=Γειά σου Κonbanwa=Καλησπέρα Sayoonara=Αντίο Itadakimasu=Καλή όρεξη

20 Βιντεάκι

21 Φαγητά Curry Rice Yakiniku Ρύζι με κοτόπουλο και σάλτσα ντομάτας.
Ρύζι με κοτόπουλο και σάλτσα ντομάτας. Yakiniku Yakiniku για την ακρίβεια, σημαίνει «ψητό κρέας» στα ιαπωνικά Onigiri Είναι μπάλες από ρύζι, συχνά γεμισμένες με άλλα υλικά όπως τόνο, σολομό, αυγά σολομού, προτού τυλιχτούν σε φύκι.

22 Φαγητά (2) Nabe Κρέας, λαχανικά και θαλασσινά. Nagashi Somen
Noodles με νερό . Okonomiyaki Περιέχει αυγά, βούτυρο, αλεύρι, λάχανο και οποιoδήποτε κρέας ή λαχανικό θέλετε.

23 Ενδυμασία Η Ιαπωνική παραδοσιακή ενδυμασία ονομάζεται
Kimono, που σημαίνει (πράγμα) μόνο για να το φορέσεις. Στην σημερινή εποχή οι Ιάπωνες φοράνε το Kimono, μόνο σε 3 εκδηλώσεις της ζωής τους. Στην παιδική εθνική γιορτή. Στην ενηλικίωσή τους και Στο γάμο τους.

24 Ενδυμασία(2) Το Kimono αποτελείται από 17 διαφορετικά κομμάτια,τα οποία για να φορεθούν χρειάζεται περίπου 1 ώρα. Τα κομμάτια του είναι πολύ μακριά και μαζεύονται με τη βοήθεια μιας ζώνης που ονομάζεται obi. Όταν τα μανίκια του είναι μακριά,συμβολίζουν μία ελεύθερη γυναίκα,ενώ όταν είναι κοντά συμβολίζουν μία γυναίκα, η οποία είναι παντρεμένη.

25 Σήμα κατατεθέν Το σήμα κατατεθέν της Ιαπωνίας, είναι το περίφημο
ηφαίστειο Φούτζι ,το ιερό βουνό. Το όρος Φούτζι έχει υψόμετρο 3776 μέτρα και βρίσκεται δυτικά του Τόκιο. Ο εξαιρετικά συμμετρικός κώνος του Φούτζι αποτελεί το σύμβολο της Ιαπωνίας και επηρέασε πολλούς από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Ευρώπης στα τέλη του ου αιώνα και έγινε θέμα πολλών πινάκων  ζωγραφικής.

26 Ιστορία της Ιαπωνίας Η ιστορία της Ιαπωνίας ξεκινάει κατά την Παλαιολιθική εποχή, όταν λαοί από την Ασία έρχονται να κατοικήσουν στα Ιαπωνικά νησιά. Το γίνεται ενοποίηση της χώρας με κέντρο την επαρχία Γιαμάτο τη σημερινή Νάρα. Το 538 ή το 552 θρησκεία των Ιαπώνων γίνεται ο Βουδισμός και εισάγονται οι θεωρίες του Τατοϊσμού και του Κοφμουκιανισμού.

27 Ιστορία της Ιαπωνίας (2)
Το 710 ιδρύεται η πρώτη πρωτεύουσα του κράτους στη Νάρα. Τον 8ο αιώνα η πρωτεύουσα μεταφέρεται στη σημερινή πόλη του Κιότο και το κράτος διοικήθηκε από αυτοκράτορες. Τον 12ο αιώνα την εξουσία αναλαμβάνουν στρατιωτικοί ηγεμόνες που είχαν δικτακτορικές εξουσίες και ήταν υποτελείς του αυτοκράτορα.

28 Ιστορία της Ιαπωνίας (3)
Τον 16ο αιώνα η Ιαπωνία έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με την Ευρώπη και Πορτογάλοι έμποροι καταφθάνουν στη χώρα και ιεραπόστολοι έφτασαν στο Κιούσου εισάγοντας τον Χριστιανισμό. Τον 17ο αιώνα μετά από πολυετείς συγκρούσεις καθεστώτων επικράτησε το φέουδο Τοκουγκάουα με πρωτεύουσα το σημερινό Τόκιο. Η κυβέρνηση του Έντο περιόρισε τις επαφές με τις ξένες χώρες και εφάρμοσε πολιτική εθνικού αποκλεισμού η οποία τελείωσε με την άφιξη του ναυάρχου Πέρι από τις Η.Π.Α το 1853.

29 Ιστορία της Ιαπωνίας (4)
Το 1867 αναλαμβάνει την εξουσία ο αυτοκράτορας Μέιτζι ο οποίος προώθησε μια πολιτική δυτικοποίησης καθώς και την θέσπιση ενός υπουργικού συστήματος, τη σύνταξη συντάγματος, την μεταρρύθμηση του συστήματος τοπικής αυτοδιοίκησης και την καθιέρωση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος.

30 Ιστορία της Ιαπωνίας (5)
Η Ιαπωνία κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο ανέλαβε ενεργή δράση μετά την κατάρρευση της Γαλλίας και της Ολλανδίας. Ο αμερικανός Ρούζβελτ στις 7 Δεκεμβρίου του 1941 έλαβε έγκριση από το Κονγκρέσο για να κηρύξει πόλεμο κατά της Ιαπωνίας . Η ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945, μετά τη συνθηκολόγηση των Γερμανών, οδήγησαν την Ιαπωνία στην ολοκληρωτική ήττα και αποδοχή των συμμαχικών όρων.

31 Ιστορία της Ιαπωνίας (6)
Με τη συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας τη διοίκηση της χώρας ανέλαβε ο στρατηγός Ντάγκλας Μακ Άρθουρ και οι Αμερικανοί διοίκησαν άμεσα την Ιαπωνία. Ο πόλεμος στην Κορέα το ( ) έδωσε στην Ιαπωνία έναν νέο ρόλο και την ευκαιρία για γρήγορη οικονομική άνοδο. Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας σήμερα είναι ο Σίνζο 'Αμπε πρόεδρος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος. Σήμερα η Ιαπωνία είναι μία από τις ισχυρότερες βιομηχανικές χώρες που ανταγωνίζεται τις Η.Π.Α και την Ευρώπη.

32 Ο πολιτισμός της Ιαπωνίας!
Οι Ιάπωνες δέχθηκαν πολλές επιρροές από το εξωτερικό για πολλά χρόνια, στον τομέα της τεχνολογίας, των εθίμων, καθώς και άλλα πολιτιστικά στοιχεία, ενώ παράλληλα ανέπτυξαν έναν μοναδικό πολιτισμό. Ο σύγχρονος ιαπωνικός τρόπος ζωής αποτελεί έναν συνδυασμό παραδοσιακής κουλτούρας με ασιατικές επιρροές και σύγχρονης κουλτούρας που εμπεριέχει δυτικά στοιχεία.

33 KABUKI Το Kabuki είναι μια από τις σημαντικότερες παραδοσιακές θεατρικές τέχνες της Ιαπωνίας που προέρχεται από μια λαϊκή θεατρική παράσταση του 16 ου αιώνα. Όλοι οι ρόλοι του έργου παίζονται από άντρες που είναι έντονα μακιγιαρισμένοι και φορούν μεγαλοπρεπή κοστούμια, ενώ η παράσταση παίζεται σε μια περίτεχνα διακοσμημένη σκηνή. Το ΝŌ είναι ένα είδος θεάτρου όπου οι ηθοποιοί φορούν μάσκες και πολυτελή κοστούμια. Περιλαμβάνει δε, τα Kyōgen-κωμικά διαλείμματα που παίζονται ανάμεσα στις πράξεις του ΝŌ. Και τα δύο αυτά θεατρικά είδη έχουν χαρακτηριστεί ως αριστουργήματα από την UNESCO .

34 Η τελετή τσαγιού Και οι δύο αυτές μορφές τέχνης συνίστανται στην αναζήτηση της αλήθειας μέσω βαθιά ριζωμένων αρχών, πειθαρχώντας ταυτόχρονα σε κανόνες ευπρεπούς και τυπικής συμπεριφοράς. Στην τελετή τσαγιού τονίζεται η σπουδαιότητα του πνεύματος, η επιθυμία της υλικής απλότητας και της πνευματικής ελευθερίας και πληρότητας. Τόσο ο οικοδεσπότης όσο και οι καλεσμένοι απολαμβάνουν τη στιγμή που προσφέρουν και λαμβάνουν ένα φλιτζάνι τσάι σα να ήταν η τελευταία φορά που συναντιούνται στη ζωή τους. Στην Ikebana, τα εποχιακά άνθη τοποθετούνται κατάλληλα ώστε να δημιουργήσουν μια αισθητική ισορροπία μεταξύ λουλουδιών, βάζου και περιβάλλοντος χώρου.

35 Ο πολιτισμός Σαολίν στην Ιαπωνία
Η ρίζα των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών Μπου Ντο μπορεί να εντοπισθεί στη μονή Σαολίν στην Κίνα. Πλήθος χειρόγραφων γραμμένα στα αρχαία σανσκριτικά μεταφράστηκαν στα Κινέζικα από αρμόδιους ντόπιους Ινδούς μοναχούς και αποθηκεύτηκαν σε ένα άγιο μέρος που ονομάζεται Τα Τζανγκ Τζινγκ γνωστό και ως Τριπιτάκα . Έχει καταγραφεί ότι περισσότερα από εγχειρίδια έχουν αποθηκευτεί σε 12 βιβλιοθήκες εντός του κτιρίου. Ο βουδισμός Τσαν ή Ζεν στα Ιαπωνικά και οι πολεμικές τέχνες των Σαολίν έχουν καταστεί δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Η διάδοσή τους έξω από τα σύνορα της Κίνας χρονολογείται από τη δυναστεία Σουνγκ

36 Bιβλίο:Οι χώρες της Ασίας
Πηγές images.gr Bιβλίο:Οι χώρες της Ασίας Βιβλίο:Iαπωνία

37 Πηγές http://www.gr.emb- japan.go.jp/portal/gr/country/culture.htm

38 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΙΑΠΩΝΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google