Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαβούλευση Τι να σημαίνει άραγε, η λέξη του θέματος; Ο υπολογιστής πάντως μου την βγάζει ‘κόκκινη’ Και το λεξικό: διαβουλεύομαι: συσκέπτομαι, διασκέπτομαι,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαβούλευση Τι να σημαίνει άραγε, η λέξη του θέματος; Ο υπολογιστής πάντως μου την βγάζει ‘κόκκινη’ Και το λεξικό: διαβουλεύομαι: συσκέπτομαι, διασκέπτομαι,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαβούλευση Τι να σημαίνει άραγε, η λέξη του θέματος; Ο υπολογιστής πάντως μου την βγάζει ‘κόκκινη’ Και το λεξικό: διαβουλεύομαι: συσκέπτομαι, διασκέπτομαι, μηχανογραφώ, μηχανεύομαι, σκευωρώ. διαβούλια: μυστικό συνέδριο, διαβούλια, σκευωρίες, μυστικές συσκέψεις

2 διαβούλια: Άϊ κατά.. διαβούλιο… διαβούλια := μυστικό συνέδριο, διαβούλια,σκευωρίες, μυστικές συσκέψεις (ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΦΥΤΡΑΚΗΣ)

3 συσκέπτομαι σε/σι σκέπτομαι Ελπίζω να μην συμβαίνει και στις μέρες μας. Παλιότερα ένας χωριάτης επισκέφτηκε στην πρωτεύουσα το γραφείο του πολιτικού του. -Ήρθαμε μωρέ παιδίμ να ιδού του βουλευτή, τι να καμε, βρήκε δλιά για κιο του πιδί; -Είναι μέσα, συσκέφτεται.. Του απάντησε η γραμματέας. -Μπράβου βουλευτίμ, μπράβου.. αφού μι σκέφτεσι θα ματάρθου!! Ξανά πήγε, πάλι τα ίδια και ίδια…

4 επίθεση  Επίσης και η λέξη ‘επίθεση’ δεν είναι το αντίθετο της άμυνας, αλλά, πρόκειται για την τοποθέτηση της σφραγίδας, πάνω σ’ ένα χαρτί!! Οι δημόσιοι υπάλληλοι μεταξύ τους, ή και προς τους πολίτες, λένε: «πήγαινε στον.. προϊστάμενο.. να σου βάλει… μία επίθεση!!»  Κι όταν αυτό προέρχεται, από μεγάλους διευθυντάδες, που κατά τα άλλα ίσως να είναι άψογοι, εδώ, πρέπει να υποκλινόμαστε στις γνώσεις τους…. και στην εφαρμογή τής Ελληνικής γλώσσας!!

5  Μην σας εντυπωσιάζουν τέτοιες εκφράσεις, έχω επίσημο έγγραφο της τελευταίας πενταετίας, από υψηλά ιστάμενους του υπουργείου, επιβεβαιωμένο μάλιστα προφορικά, και από ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης!! Το μεγαλείο του κράτους μας!!  Πολύ φοβάμαι, ότι άνθρωποι με την ίδια νοοτροπία, έγραψαν και την διαβούλευση, την σχετική με την οδήγηση!! Αν είναι έτσι!! για μια φορά ακόμη: Αλλοίμονο και τρις αλλοίμονο!!

6 Πιο αναλυτικά, για όσους δεν γνωρίζουν την υπόθεση: Δεν θυμάμαι καλά, κατά τις 4-5/4 ου από ιστο-εφημερίδα διάβασα, ότι το Υπουργείο Υπ.Μετ. & Δι. κατέβασε προς διαβούλευση θέματα σχετικά με την οδήγηση. Μπήκα στην ιστοσελίδα του υπουργείου, κατέβασα όλες τις ενότητες που είχαν γράψει και τις διάβασα. Ενημέρωσα μάλιστα και κάποιους συναδέλφους που δεν είχαν πάρει χαμπάρι. Πάντως, αν η ιστο-εφημερίδα δεν με ενημέρωνε, δεν θα είχα πάρει κι εγώ χαμπάρι έως σήμερα.

7 Είχα δει και την λέξη ‘διαβούλευση’ αλλά δεν ήξερα τι σημαίνει και έτσι δεν έδωσα καμία σημασία. Την Μ. Δευτέρα 18/4/11 το βράδυ, ένας αξιόλογος συνάδελφος με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε: -Δεν θα γράψεις τίποτα εσύ; Μου εξήγησε που θα το βρω, μου εξήγησε τι είναι η διαβούλευση, όχι την σημασία της λέξης, αλλά το τι εννοούσαν όσοι την έγραψαν, και πήρα.. ‘φωτιά’. Έπρεπε να γράψω λίγα, και ‘ζουμερά’ Έκανα όσο μπορούσα πιο γρήγορα, την μεγάλη Πέμπτη το μεσημεράκι το έστειλα, δημοσιεύτηκε την Τρίτη του Πάσχα 26/4/11, είναι το αμέσως πιο κάτω:

8  {{{{ Νομίζω ότι αν δεν ‘ξεκαθαρίσουμε’ μ’ ετούτη την ενότητα, δεν χρειάζονται οι άλλες. Εξ’ άλλου, αν ετούτη λειτουργήσει σωστά, είμαι σίγουρος ότι θα παρασύρει προς την ορθή κατεύθυνση και τις άλλες που έχετε καταγράψει, ή και πολλές περισσότερες, αλλά και προς άλλους χώρους εργασίας. Νομίζω ότι αν δεν ‘ξεκαθαρίσουμε’ μ’ ετούτη την ενότητα, δεν χρειάζονται οι άλλες. Εξ’ άλλου, αν ετούτη λειτουργήσει σωστά, είμαι σίγουρος ότι θα παρασύρει προς την ορθή κατεύθυνση και τις άλλες που έχετε καταγράψει, ή και πολλές περισσότερες, αλλά και προς άλλους χώρους εργασίας.

9  Ως παγκοσμιότητα, από την μεταβιομηχανική εποχή έχουμε ήδη μπει στην ηλεκτρονική, κι όλα, ανά πάσα στιγμή βγαίνουν στον αέρα. Είναι αδύνατο οι αλήθειες, να μην βγουν στον αέρα, όσο κι αν κάποιοι επιδιώκουν να τις κρύψουν!

10  Η παγκοσμιότητα, και ειδικότερα η Ελληνική πολιτεία, τουλάχιστο τα τελευταία 20-30 χρόνια, διδάσκει και ωθεί τους Έλληνες προς την μεγάλη παραβατικότητα. Αρκετοί από τους ιθύνοντες της χώρας μας, αισθάνονται ότι δεν γίνεται χειρότερα, κι έχουν αφήσει ελεύθερες, τις δοκιμές των διεθνών συστημάτων, που κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες, με ήδη δοκιμασμένα μοντέλα συμπεριφοράς, όπως παγκόσμιες αρρώστιες, οικονομικές καταρρεύσεις, … για να ελέγξουν την ανθρωπότητα.

11  Ας πιστέψουν όλοι, ότι, χωρίς αλήθειες και πειθώ, δεν θα περάσουμε στην επόμενη εποχή. Κι αν έρθουμε στην οδήγηση, που είναι και το θέμα μας, θα δούμε, ότι μέσο αυτής μπορούμε να ελέγξουμε προς το παρόν τον κόσμο. Κι επειδή ‘έλεγχος’ για πολλούς, σημαίνει άγρια κονόμα, δεν εννοώ αυτό, αλλά, τον αυτοέλεγχο των ανθρώπων, για την συνεργασία μεταξύ τους, και τον καλύτερο τρόπο διαβίωσής τους.

12  Ο κινητήρας, έχει κυριολεκτικά κατακτήσει τον πλανήτη, και συνεχίζει να κατακτά σε όσους ακόμη ανθρώπους και χώρες δεν είχε φτάσει. Άρα, ολόκληρη η ανθρωπότητα, χρειάζεται γνώσεις, πολλές γνώσεις, προς πολλές σχετικές κατευθύνσεις, όπως και προς την οδήγηση. Κι ενώ μπορούμε, με πρόσχημα την οδήγηση, να καλούμε ταχτικά τον κόσμο και σε μαθήματα γενικής φύσεως, δεν του κάνουμε ούτε καν την απλούστατη οδήγηση!! Κι ενώ η τεχνολογία είναι έτοιμη για εναέρια ατομική κυκλοφορία, τα τεράστια συμφέροντα δεν αφήνουν την πρόοδο, αλλά και ως απλοί άνθρωποι δεν το πιστεύουμε, ώστε να μάθουμε τουλάχιστο σωστή οδήγηση, και να προετοιμαστούμε για την πειθαρχία της εναέριας!!

13  Τα δύσκολα προβλήματα, είναι δύσκολα, επειδή έχουν εύκολες λύσεις. Δεν μπορούμε στη χώρα μας, κατά την εξέλιξη της εκπαίδευσης των οδηγών να λύσουμε το πρόβλημα της σωστής οδήγησης; μήπως δεν θέλουμε; Στην ανάγκη πάντως, μπορούμε να το λύσουμε εκ του αποτελέσματος. Δηλαδή: Στο Αγρίνιο έχω ακούσει, ότι κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα, εκλήθησαν αρκετοί οδηγοί που είχαν κάνει θεώρηση διπλώματος, να δηλώσουν σε ποιο γιατρό πήγαν. Κάποιοι είπαν, ότι, δεν πήγαν σε κανένα γιατρό!!

14  Θεωρητικά μαθήματα-εξετάσεις: Κάποιοι που έχουν δώσει 15- 20φορές εξετάσεις, και συνεχώς κόβονται, τους ρώτησε κάποιος εισαγγελέας, κάποιος εφοριακός, κάποιος της δίωξης αδειών οδήγησης, αν πληρώνουν χωρίς αποδείξεις, κι αν έκαναν τα θεωρητικά μαθήματα και τα ανάλογα τεστ, στις σχολές οδηγών;

15  Στην πρακτική εξέταση, που συζητήθηκε το θέμα πρόσφατα και στη βουλή, ότι με την χρήση της πίστας περνάει το 65%, κι όχι το 95% όπως έως πρόσφατα γίνονταν, δεν είναι μία απόδειξη, πως ούτε παρκάρισμα δεν μαθαίνουμε τον κόσμο;

16 Σας παρακαλώ πολύ, να επικεντρωθούμε στην πρακτική εξέταση, να ελέγξουμε επί τέλους το αποτέλεσμα. Όχι με γραφειοκρατικά τερτίπια, και ύστερα από 10χρόνια να βρούμε το ‘πόθεν έσχες’ του εξεταστή, και να διαπιστώσουμε αν τα έπαιρνε στις εξετάσεις ή όχι! Αν σήμερα ανακαλύψαμε κάποιον, που έπαιρνε για 20χρόνια την σύνταξη του πεθαμένου πατέρα του, και σπούδασε με το βοήθημα αυτό το παιδί του γιατρό, ενώ το γειτονόπουλο που ήταν καλύτερος μαθητής, δεν σπούδασε καν, θα πάμε να μεταφέρουμε τις γνώσεις του ήδη γιατρού στο γειτονόπουλο; Κι αν βρούμε ότι ο εξεταστής τα έπαιρνε, τι θα κάνουμε; θα γυρίσουμε πίσω όσους σκοτώθηκαν; ή καταστράφηκαν οικονομικά; Σας παρακαλώ πολύ, ας γίνουμε πια, λίγο πραγματικοί!! Σας παρακαλώ πολύ, να επικεντρωθούμε στην πρακτική εξέταση, να ελέγξουμε επί τέλους το αποτέλεσμα. Όχι με γραφειοκρατικά τερτίπια, και ύστερα από 10χρόνια να βρούμε το ‘πόθεν έσχες’ του εξεταστή, και να διαπιστώσουμε αν τα έπαιρνε στις εξετάσεις ή όχι! Αν σήμερα ανακαλύψαμε κάποιον, που έπαιρνε για 20χρόνια την σύνταξη του πεθαμένου πατέρα του, και σπούδασε με το βοήθημα αυτό το παιδί του γιατρό, ενώ το γειτονόπουλο που ήταν καλύτερος μαθητής, δεν σπούδασε καν, θα πάμε να μεταφέρουμε τις γνώσεις του ήδη γιατρού στο γειτονόπουλο; Κι αν βρούμε ότι ο εξεταστής τα έπαιρνε, τι θα κάνουμε; θα γυρίσουμε πίσω όσους σκοτώθηκαν; ή καταστράφηκαν οικονομικά; Σας παρακαλώ πολύ, ας γίνουμε πια, λίγο πραγματικοί!!

17  Νομίζω ότι θα πρέπει να καταργηθεί τελείως ο σημερινός τρόπος εξετάσεων, κι ας τα δίνει τα διπλώματα οδήγησης ο εκπαιδευτής, έτσι κι αλλιώς και τώρα το ίδιο γίνεται, τουλάχιστο την τελευταία 20ετία, με την βοήθεια προφανώς της κάλυψης των εξετάσεων!!

18  Στη συνέχεια, και εντός περίπου τριών ημερών, αφού πάρει το δίπλωμα απ’ τον εκπαιδευτή, δειγματοληπτικά στο 20 έως 30%, να γίνονται έκτακτες εξετάσεις!! Ας μην ανησυχούμε τόσο πολύ, έχει και ετούτη η χώρα αξιόλογους εξεταστές, και αξιόλογους γενικότερα υπαλλήλους, ή και απλούς πολίτες, που μπορεί η πολιτεία να τους αναθέσει κι αυτό το καθήκον!! Φυσικά, αυτές οι εξετάσεις θα γίνονται για να ελεγχθεί ο εκπαιδευτής!! Αν μάλιστα δεν πάει καλά ο οδηγός, κι αν αυτό γίνεται αντικειμενικά, δεν είναι ανάγκη να τιμωρηθεί ο εκπαιδευτής, θα τον τιμωρήσει ο πελάτης του!!

19  Τότε να δούμε, πόσοι υποψήφιοι εκπαιδευτές, ή και εν ενεργεία εκπαιδευτές, θα ψάξουν σ’ ολόκληρο τον πλανήτη για να βρούνε βιβλιογραφίες, και ειδικά πανεπιστήμια να εκπαιδευτούν οι ίδιοι!!

20  Ακόμη κι αν η πολιτεία θέλει να παραμείνει το υπάρχον σύστημα εξετάσεων, με τους ήδη υπάρχοντες εξεταστές, ας παραμείνει, αρκεί να γίνονται και οι πιο πάνω έκτακτες, να δούμε και πάλι, πόσοι εξεταστές θα μείνουν στη θέση τους; Προφανώς, κι εσείς που γράψατε τις προτάσεις, δεν τους χαϊδεύετε απλώς, αλλά οδεύετε προς το γνωστό Ελληνικό, αν και χουντικό : ‘Ουδέν το μονιμότερο εκ του προσωρινού’…

21  Πολλοί συνάδελφοί μου διαμαρτυρήθηκαν, επειδή βάζετε και ιδιώτες στην εκπαίδευση. Σύμφωνα όμως με την εικόνα που βγάζουν οι προτάσσεις σας, έχουν δίκιο οι συνάδελφοί μου. Είναι όλα γραμμένα ‘Εξ’ απαλών ονύχων!!’ Επομένως, θα πρέπει να κάνετε σωστές και αντικειμενικές εξετάσεις, για να ‘πιάσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του’. Εκτός από τους αναγκαστικά υπεύθυνους εκπαιδευτές και τους αυστηρούς εξεταστές, ποιος ιδιώτης θα γνωρίζει, και θα μπορέσει να κάνει μαθήματα για τέτοιες εξετάσεις;

22  Όσο για τα οικονομικά του κάθε υποψήφιου λόγω των μαθημάτων, αν τον βοηθήσει η πολιτεία με μείωση φόρων και εισφορών προς το κράτος, τα οποία θα κερδίσει το κράτος με την μείωση κατανάλωσης καυσίμου, την μείωση των τροχαίων, και πολλών άλλων ωφελειών, τότε στην ουσία, θα πληρώσει λιγότερα απ’ ότι σήμερα.

23  Οδηγοί από σωστές εξετάσεις, αν βγουν στους δρόμους, σε πόσους θα κάνουν μάθημα με την συμπεριφορά τους; Δεν θα πιέσουν τους αρμόδιους και για την σήμανση; Δεν θα αναγκάσουν την τροχαία, να μην περιμένει το ‘πέσε πίττα να σε φάω’ αλλά με σύστημα να κυνηγάει τους πραγματικούς παραβάτες, κι όχι όλους ή κανέναν; Πόσα οφέλη ακόμη θα έχουμε; Θα έχουμε ή όχι οικονομία στα καύσιμα, οπότε καθαρότερο περιβάλλον, λιγότερα ανταλλακτικά, ενδιαφέρον για νέες τεχνολογίες…

24  Όταν ο άνθρωπος-οδηγός σκέφτεται, δεν θα έχουμε λιγότερους νεκρούς, λιγότερους τραυματίες, λιγότερους παραπληγικούς;.. Μέσο της οδήγησης, αν ο Έλληνας αρχίσει και πάλι να εμπιστεύεται τα πολιτικά συστήματα, και τις υπηρεσίες του κράτους, πόσα ακόμη θα πετύχουμε σαν χώρα;

25  Τελειώνοντας, απευθύνομαι προς κάθε κατεύθυνση, και σας παρακαλώ πολύ: Ας πέσουμε όλοι πάνω στις αντικειμενικές και αποτελεσματικές εξετάσεις. Και να είμαστε βέβαιοι, ότι οι νέοι που θα μάθουν σωστά να οδηγούν, θα μας οδηγήσουν και προς την εξέλιξη, τόσο των νεότερων τεχνολογικά οχημάτων, όσο και προς την ολοκληρωτική ηλεκτρονική εποχή, η οποία είναι η συνέχεια του κινητήρα!

26  Μόνο που κάθε εποχή, όπως και κάθε τι φυσικό, λειτουργεί σαν τη φωτιά, αν πλησιάσουμε πολύ θα καούμε, κι αν απομακρυνθούμε, θα παγώσουμε από το κρύο!!

27  Επιτρέψτε μου επίσης, αν και ήταν πια αναπόφευκτη η ηλεκτρονική αναζήτηση πληροφόρησης και γνωμών από τους πολίτες, αν και είναι καλουπωμένες, να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε αυτή τη δυνατότητα, και για την επιβεβαίωση της εποχής!! Σας ευχαριστώ και πάλι!!  Στέλιος Αγγελής Εκπαιδευτής οδηγών Μπαϊμπά 30 Αγρίνιο. }}}}

28  Τις μέρες της πρωτομαγιάς, έστειλα και το 2ο

29 Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς….  {{{{  Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς…. Ελπίζω να μην υποστώ διώξεις, απ’ όσους αισθάνονται ότι τους πήρα την έκφραση που χρόνια χρησιμοποιούσαν κι έγιναν μεγάλοι, τρανοί, κυβερνήτες, πλούσιοι…επίγειοι θεοί, με τα θεοπουλάκια τους!!

30  Που είσαι αγωνιστή του πολυτεχνείου, που παρότι χούντα τότε, πάνω από ένα εκατομμύριο ανώνυμοι Έλληνες σε στήριξαν, κι αργότερα έγινες κυβερνήτης, διοικητής οργανισμού, μέγας διευθυντής του τμήματος μεταφορών, εξεταστής, εκπαιδευτής οδηγών!! που είσαι; Πόσοι ανώνυμοι τότε, έκλαψαν από τα δακρυγόνα, από το ξύλο, από την οικονομική καταστροφή, από την ξενιτιά… κι από πόσα άλλα!! Κι εσύ, μεγάλε αναγνωρισμένε, πλούτισες, ξανά πλούτισες, συμμετείχες σε κάτι παραμύθια για σένα, ενώ αλήθειες για τον ανώνυμο Έλληνα, όπως siemens, παπαδαριό, υποβρύχια, και τόσα.. μα τόσα άλλα.. όχι για τίποτα άλλο δηλαδή, απλά για να δείχνεις κατά καιρούς, πόσο ισχυρός είσαι, και πόσο επίγειος θεός!!.. και πόσα θεοπουλάκια θα σού υποκλιθούν!!

31  Επίγειε θεέ, είπες στο παιδί σου, στο εγγόνι σου, πως έστω κι αν του αγόρασες και κυκλοφορεί με μεγάλη μηχανάρα, κι αν ο ανώνυμος με το παπάκι του, τού κλείσει από απροσεξία το δρόμο, θα σκοτωθούν και οι δύο; Του το είπες μεγάλε αρχηγέ;; Είπες μεγάλε αρχηγέ του τμήματος μεταφορών, στο παιδί σου που εκλέχτηκε Καλλικρατικός Περιφερειάρχης, ότι στην περιφέρειά του λειτουργεί ήδη τμήμα οδικής ασφάλειας, στο οποίο είναι ο ίδιος πολιτικός προϊστάμενος, κι ούτε καν το γνωρίζει; Είπες στα παιδιά σου, πως αν ο βασανισμένος λαός δεν συμφωνεί με τους νόμους και τις αποφάσεις των θεών, ότι, δεν ισχύει τίποτα;

32  Τους είπες μεγάλε αρχηγέ, πως ο βασανισμένος λαός πληρώνει σήμερα, για να βγάλει το απλό δίπλωμα, μόνο για χαρτιά και φωτογραφίες, αν υπολογίσουμε ότι θα κάνει 20μαθήματα, προς 8€ το μάθημα; Επίσης, αν στην εφορία ο εκπαιδευτής γράψει 25€, τότε θα πληρώσει ΦΠΑ για το κάθε μάθημα 5€, κι αν δουλέψει 1ώρα το αυτοκίνητο, με τα τόσο άτσαλα και φυσιολογικά γκαζώματα του υποψηφίου, και την τόσο ακριβή βενζίνα, δεν θα χρειαστεί 4-5€ το μάθημα μόνο για βενζίνα; Έτσι, τα μέχρι τώρα ποσά, 18€!!!/μάθημα, δεν πάνε όλα κατ’ ευθεία στον κρατικό κορβανά; Θεωρητικά μαθήματα δεν θα πληρώσει; Αν κοπεί στα θεωρητικά, μήπως θα πληρώσει και κάποια μαύρα; Παράσταση δεν θα πληρώσει; Κι αν χρειαστεί να πληρώσει κι εκεί μαύρα;..Επίγειε θεέ.., στο πολυτεχνείο, δεν φώναζες, για δωρεάν παιδεία;…

33  Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς!!…. Κάποιοι, κάνουν μάθημα σήμερα, τουλάχιστο στα χαρτιά, με 8€/ώρα!! Ίσως τους πιάσει κάποτε κι αυτούς, το: ‘πόθεν έσχες’ κάποτε!!! …

34  Καβαλάρηδες, ξεπεζέψτε, μιλήστε για την καθημερινότητα με το λαό, μην φέρεστε σαν θεοπουλάκια των πολιτικών. Αφού δεν μπορείτε να τραβήξετε μπροστά, και να κάνετε προτάσεις στους πολιτικούς, τέτοιες ώστε να δώσουν όραμα στο λαό, τουλάχιστο δώστε τους τέτοιες, ώστε να ξεκαθαρίσει το σήμερα. Ποιο 18χρονο θα καταλάβει την διαβούλευσή σας; τις προτάσεις σας; και γιατί να τις καταλάβει; το χαρτί θέλει, και θα μάθει μόνος του, έτσι τον μάθαμε, τι φταίει το παιδί και η οικογένειά του; Νάξερε ο κοσμάκης, αυτός ο βασανισμένος λαός, ότι βάζουμε τα παιδιά του ξυπόλητα στ’ αγκάθια!! ότι τα μαθαίνουμε απλώς και ΜΟΝΟ να κουνάνε το όχημα, χωρίς καμία αναφορά για τον κίνδυνο, για την οικονομία…. για όλα αυτά.. νάξερε ο κοσμάκης.., πρώτα απ’ όλους θα σκότωνε εμένα, που συνεχίζω τόσα χρόνια και το παίζω δάσκαλος οδήγησης, μάλιστα, με την κάλυψη του κράτους!! ελπίζοντας… μήπως!!..

35  Κύριοι: Μπήκε κανείς σας, στο όχημα ενός τυχαίου νέου οδηγού; Κι αν ναι, πόσες φορές έκανε το σταυρό του; Κι αν πάλι ναι, ας μην μιλάμε για την εξαίρεση, για κάποια ταλέντα, ας ασχοληθούμε κάποτε με τον κανόνα. Θα μπορούσα να συμφωνήσω σε όλα όσα είναι γραμμένα προς διαβούλευση, αν, βρισκόμασταν στο επίπεδο που η διαβούλευσή σας μάς τοποθετεί. Οι γράφοντες αισθάνονται ότι ζούμε σ’ έναν παραδεισένιο κόσμο, κι απλώς θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να μην χάσουμε αυτόν τον παράδεισο, μάλιστα, ούτε καν να νομοθετήσουμε κάτι προς την εξέλιξη!!

36  Ως αναφορά τους νέους εκπαιδευτές, καλύτερα να κλείσουν τα υπάρχοντα ΙΕΚ, η δομή τους, έχει διαμορφωθεί σε τέτοια, ώστε να βγαίνουν εκπαιδευτές, μπαζμένοι στα σημερινά κόλπα, μ’ ότι αυτό συνεπάγεται!! Είναι αδύνατο, οι βάσεις γνώσεων και εφαρμογών των σημερινών εκπαιδευτών, να βγάλουν αξιόλογους οδηγούς του 21ου αιώνα!! Σας ευχαριστώ πολύ Στέλιος Αγγελής Εκπαιδευτής οδηγών Μπαϊμπά 30 Αγρίνιο }}}}

37 Λίγες μέρες πριν τελειώσει η διαβούλευση, στις 4/5ου έστειλα, και το τελευταίο

38 Παρακαλώ πολύ, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να προσγειωθούμε. {{{  Παρακαλώ πολύ, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να προσγειωθούμε. Ζητώ συγνώμη για το ύφος μου, επειδή τελικά κινδυνεύω να δημιουργήσω προσωπικές αντιπαραθέσεις, αφού απευθύνομαι σε μία ελάχιστη ομάδα ανθρώπων, σχετιζόμενων με την υπόθεση εκπαίδευσης οδηγών.

39  Την λέξη διαβούλευση δεν την ήξερα, όπως δεν ξέρω και πολλές άλλες. Από την συμπεριφορά σας φαίνεται, ότι περιμένατε να γίνει χαμός από τα σχόλια. Όμως το παιγνίδι είναι χαμένο. Μία χώρα, που μέχρι πριν 2-3 χρόνια έβγαζε 150.000!! διπλώματα το χρόνο, κι όλοι γκρίνιαζαν, τώρα, πλησιάζει το τέλος του μήνα της διαβούλευσης, και μόλις τώρα, 4/5/11 ώρα 10π.μ., βρίσκω ΜΟΝΟ 81!! σχόλια!! εκ των οποίων τα δύο είναι δικά μου!!

40  Και κάποιοι άλλοι έχουν γράψει δύο και τρία, άρα το ενδιαφέρον περιορίζεται στα 100περίπου άτομα!! Θέλετε να είναι 1000; 10.000; Τόσοι ενδιαφέρονται και πιστεύουν στο σύστημα, και μας εμπιστεύονται; Αν είναι έτσι, συγχαρητήρια, σε όλους μας!! Νομίζω, ότι πρόκειται για πλήρη απαξίωση!!

41  Σας παρακαλώ και πάλι, ας προσγειωθούμε. Πρέπει να επιβιώσουμε, είναι αδύνατο πια, να πλουτίσουμε!! Πριν ένα χρόνο, στις 26/4/10 είχα στείλει email στο υπουργείο με κοινοποίηση στην ομοσπονδία μου, ν’ αλλάξουμε συμπεριφορά.

42  Συγκεκριμένα έγραφα, να μηδενίσουμε την γραφειοκρατία. Να πηγαίνει προς το παρόν ο υποψήφιος, μόνο μία φορά στην υπηρεσία, για να δώσει θεωρητικές εξετάσεις, κάνοντας του και επί τόπου, την επιβεβαίωση των στοιχείων του. Αυτό, ώσπου να εφαρμοστεί κάποιο πρόγραμμα, ώστε να δίνει θεωρητικές εξετάσεις στις σχολές, και να μην πηγαίνει καθόλου. Να καταργηθούν όλα τα παράβολα, και να μην πληρώνει τίποτα προς καμία υπηρεσία, οι υπηρεσίες υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον πολίτη, κι όχι να στοχεύουν μόνο στην είσπραξη απ’ αυτόν. Εξάλλου, και στο άλλο σχόλιο γράφω, να καταργηθούν και οι εξετάσεις πορείας και να γίνονται μόνο ελεγκτικές.

43  Θα πρέπει επίσης, σ’ ετούτη την κρίση, κι αφού αλλάξει ριζικά και αξιόπιστα ο τρόπος ελέγχου θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων καθώς και εξετάσεων, να καταργηθούν τα υποχρεωτικά μαθήματα, και να γίνονται περισσότερα ή λιγότερα, ανάλογα τις πραγματικές και πρακτικές ανάγκες, κι όχι τις αόριστα υποχρεωτικές και ανεξέλεγκτες, όπως έως σήμερα.

44  Πάντως, ετούτη την εποχή τουλάχιστο, πρέπει να φροντίσουμε μαζί με την απόλυτη καθαρότητα, και τα οικονομικά του υποψηφίου. Σας ευχαριστώ πολύ. Στέλιος Αγγελής Εκπαιδευτής οδηγών Μπαϊμπά 30 Αγρίνιο. }}}

45  Αγαπητέ επισκέπτη Σε πάρα πολλά, πρέπει να κάνω διευκρινήσεις, όπως: Όταν λέω εναέρια κυκλοφορία, δεν εννοώ τα σημερινά ελικόπτερα, άλλα, άλλους μηχανισμούς, που να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα, κάνοντας χρήση μόνο ηλιακής ενέργειας, μειώνοντας στο ελάχιστο την μόλυνση του περιβάλλοντος.

46  Κατά την διάρκεια της διαβούλευσης, μου συνέβησαν δύο αντίθετες ακραίες καταστάσεις, η μία μου προκάλεσε αυθόρμητη συγκίνηση, και η άλλη αυθόρμητο γέλιο.  Συγκίνηση μου προκάλεσε, όταν ξαφνικά είδα τα δύο πρώτα σχόλια που ήδη πιο πάνω έχεις διαβάσει, 1 ο και 2 ο, στο: Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Μου δίνουν ελπίδες, ότι οι κόποι μου και οι προσπάθειές μου τόσων χρόνων, δεν θα πάνε τελείως χαμένες.  Τους ευχαριστώ.

47  Γέλασα δυνατά και αυθόρμητα, όταν στα δύο αυτά άρθρα, είδα τόση μεγάλη διαφορά θετικών και αρνητικών ψήφων. Το γέλιο μου προκλήθηκε, όταν ήρθαν στο μυαλό μου, κάποιοι εξεταστές, που είχα κάνει φασαρία μαζί τους, και τώρα ενδεχομένως να είναι και οι συγγραφείς της διαβούλευσης!! Είναι δυνατόν, τα μεγάλα αυτά κεφάλια, να δεχτούν γνώμη από έναν εκπαιδευτή χαμηλού οικονομικού επιπέδου; όταν μάλιστα, σχολιάζει και έγγραφα διευθυντών υψηλού οικονομικού και πολιτικού επιπέδου;

48  Ας μου επιτρέψουν οι άνθρωποι του διεπιστημονικού συνεδρίου, να ευχαριστήσω περισσότερο όσους αρνητικά ψήφισαν τα γραπτά μου. Πρόκειται για την ξεκάθαρη επιβεβαίωση των απόψεών μου. Λες και δεν θα μπορούσα να βρω, 100, 200, 1000ανρώπους;;  Οι μεγάλοι σοφοί, για να μην χάσουν τα τεράστια συμφέροντά τους, χρησιμοποιούν αρνητικά με την συμπεριφορά τους, τούς αρχαίους, λέγοντας: «Μη μου τους κύκλους τάραττε»

49 Συγνώμη που σας κούρασα. Θα κλείσω μ’ ένα στοίχο της αρχικής μου σελίδας:  Όσο για την βελτίωση της εκπαίδευσης  ευκολότερη είναι η βελτίωση της αποχέτευσης  κι αν έχουμε δολιοφθορά, να μην αφήνει μυρωδιά  όλα να γίνονται πακέτο, να χαίρετε η σιγανοπαπαδιά


Κατέβασμα ppt "Διαβούλευση Τι να σημαίνει άραγε, η λέξη του θέματος; Ο υπολογιστής πάντως μου την βγάζει ‘κόκκινη’ Και το λεξικό: διαβουλεύομαι: συσκέπτομαι, διασκέπτομαι,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google