Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

And NATURE SEA WATER PARAMETER

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "And NATURE SEA WATER PARAMETER"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 And NATURE SEA WATER PARAMETER
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ REEF TANK And NATURE SEA WATER PARAMETER

2 N.S.W. = Παράμετροι Φυσικού Θαλασσινού Νερού
Τιμές που πρέπει να έχει το ενυδρείο μας βάση πρότασης μου Παράμετροι: Τυπικές τιμές Θαλλασινού νερού Calcium Alkalinity Salinity Temperature pH Magnesium Phosphate Nitrate ppm 7-10 dKH 34-35 ppt sg = 1.026 24,5-28,3 7.9 – 8.4 ppm < 0.03 ppm < 0.2 ppm 420 ppm 7 dKH 34-36 ppt sg = Διακυμάνσεις 8.3 1280 ppm 0.005 ppm Τυπικά κάτω από 0.1 ppm BALLING METHOD vs C.R. & NSW(nature sea water) στο open reef

3 Βασικό συστατικό ενός πετυχημένου ενυδρείου reef είναι η απόλυτη διατήρηση των τιμών χωρίς απότομες αποκλίσεις και όσο κοντινότερα στις φυσιολογικές. -Σωστή ισορροπία επιφέρει σωστό ρυθμό απορρόφησης στοιχείων (ανάπτυξη) -Προάγει τον μηχανισμό του calcification(εναπόθεση ασβεστούχων αλάτων) - Τα άλατα χρησιμοποιούνται στους περισσότερους βιοχημικούς μηχανισμούς(διαπερατότητα μεμβρανών) - Μηχανισμός ρύθμισης CO2 ενδοκυτταρικά σε ισορροπία (παραγωγή ενέργειας από άλγη) Τα κοράλλια είναι ζώα! ναι, αλλά δεν παύουν να συμβιώνουν με δινομαστιγωτά μονοκύτταρους φωτοσυνθετικούς μικροοργανισμούς (ζοοξανθέλλες-γένος Symbiodinium) τα οποία είναι απόλυτα συνυφασμένοι με τα κοράλλια στα οποία φιλοξενούνται, άρα αν προκύψει πρόβλημα σε αυτά, αυτομάτως προκαλείτε πρόβλημα και στα κοράλλια. Υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός που έχει σαν στόχο την συγκέντρωση του CO2 ενδοκυτταρικά της συμβιωτικής άλγης σε ποσοστά μεγαλύτερα του εξωτερικού περιβάλλοντος και αυτό επιτυγχάνεται με το ένζυμο Rubisco, αυτός ο μηχανισμός στην ουσία συγκεντρώνει την πρώτη ύλη μέσα στο κύτταρο που με την συνεργατική δράση της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης θα παράγει ενέργεια για την άλγη και κατ' επέκταση και στο κοράλλι. Αυτό που δείχνει είναι ότι για κάποιο λόγο πρέπει να αναστέλλεται αυτός ο μηχανισμός από την αύξηση της αλκαλικότητας και δείχνει να είναι συνυφασμένος με την διαλυτότητα του CO2 στην στήλη του νερού λόγω και επικείμενης αύξησης του pH. Οπότε φανταστείτε να μειώνεται η συγκέντρωση του CO2 στην στήλη του νερού λόγω της αυξημένης αλκαλικότητας και της αύξησης του pH από την αυξημένη φωτοσύνθεση? το αποτέλεσμα είναι τα καψίματα που οφείλεται στην μη επάρκεια CO2 οπότε πάμε στο θέμα φωτοσύνθεση τώρα η φωτοσύνθεση επιτελείτε σε δυο φάσεις, τις σκοτεινές αντιδράσεις και τις φωτεινές αντιδράσεις, οι φωτεινές όπως καταλαβαίνετε επιτελούνται με την βοήθεια του φωτός ενώ οι σκοτεινές είναι πιο πολύ βιοχημικές, όλα αυτά γίνονται στα φωτοσυστήματα I και ΙΙ. Αν γίνεται η φωτοσύνθεση αλλά δεν υπάρχει η απαραίτητη πρώτη ύλη να ολοκληρωθεί τότε υπάρχει μπλοκάρισμα και υπερθέρμανση(κοινώς βραχυκύκλωμα ), το ότι καίγονται οι άκρες είναι η ένδειξη διότι εκεί είναι πιο λεπτό το δέρμα του κοραλλιού και πιο ευαίσθητο καθώς και εκεί βρίσκονται τα Symbiodinium(στα ενδοδερμικά κύτταρα ).

4 Τι σχέση έχει ο άνθρωπος που ζει στα βουνά με τα κοράλλια που ζουν σε μη ευνοϊκές συνθήκες?
Είναι το ίδιο πράγμα!

5 Είναι το ίδιο πράγμα! Αναγκάζουμε τα κοράλλια να εγκλιματιστούν σε νέες συνθήκες εντός του γενετικού πλαισίου επιβίωσης. Αυτό επιφέρει άλλους χρωματισμούς λόγω αλλαγής σύστασης των GFP πρωτεϊνών. Απώλειες κατά τον εγκλιματισμό στις νέες συνθήκες.

6 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ.
ΧΡΗΣΗ CALCIUM REACTOR + Λιώνει φυσικό υλικό και προσδίδει όσο καλύτερα τα απαραίτητα στοιχεία και ιχνοστοιχεία που χρειάζονται οι οργανισμοί μας. +Όλο το 24ωρο σταθερότητα -Σπατάλη ενέργειας -Κόστος αγοράς -Μείωση του pH -Αύξηση θερμοκρασίας ενυδρείου -Συνεχείς αστοχίες ρύθμισης και συνεχόμενος έλεγχος ως απαίτηση -Το υλικό που λιώνει προέρχεται από κοράλλια που έχουν πεθάνει, για ποιο λόγο όμως? (ποιότητα υλικού)

7 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ.
KALKWASSER(υδροξείδιο του ασβεστίου) +Σε ενυδρεία με κακό αερισμό και γενικά παράγοντες που ρίχνουν το pH το αυξάνει. -Το αντίθετο σε ενυδρεία με αυξημένο Ph. -Χρειάζεται οπωσδήποτε Kalkwasser stirer για ανάδευση και σύνδεση με δοσομετρική για σωστή προσθήκη σε τακτά χρονικά διαστήματα. +Δεν έχει κατάλοιπα και μακροχρόνια δεν προκαλεί προβλήματα. +Δεσμεύει τα φωσφορικά στο ενυδρείο. -Είναι καυστικό σε επαφή με οργανισμούς και θέλει προσοχή που θα τοποθετηθεί. +Αυξάνει την δυναμικότητα του σκίμερ λόγω της ‘’σαπουνοποίησης’’, κοινώς αύξησης του αφρού. -Η χρήση του παλαιότερα στηριζόταν σε δοσομέτρηση μέσω της αναπλήρωσης με άσχημα αποτελέσματα λόγω διακυμάνσεων αναπλήρωσης εποχικά.

8 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΥΛΙΚΩΝ +Μπορεί να γίνει επιλογή διάφορων σκευασμάτων που δεν προκαλούν ανεπιθύμητα προβλήματα. +Έλεγχος πλήρης του τι ρίχνω. -Συνεχείς μετρήσεις για επαναπρογραμματισμό ρουτίνας. -Τηρηση προγράμματος πλήρη στηριζόμενο στον χομπίστα. -Γρήγορη κούραση και εν τέλει απόκλιση από την ρουτίνα. -ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

9 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ.
BALLING, LIGHT BALLING, RANDY’S TWO PART SOLUTION Βασίζονται πλέον στην προσθήκη υλικών με δοσομετρικές αντλίες ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ -Χλωριούχο ασβέστιο(Calcium chloride Dihydrate) -Χλωριούχο Μαγνήσιο(Magnesiumchlorid-Hexahydrate) -Όξινο ανθρακικό νάτριο (Natrium hydrogen carbonate) -Ένυδρο Θειικό μαγνήσιο (Magnesium sulfate-Heptahydrate)= Epsom salt +Ο εξοπλισμός πλέον είναι πολύ φθηνός +Τα υλικά μπορείς να τα βρεις από διάφορες εταιρίες -Η full balling method στηρίζεται στην πλήρη προσθήκη όλων των υλικών (η μέθοδος αναπτύχθηκε όμως με τις εκάστοτε ανάγκες της εποχής και τις απαιτήσεις του χομπίστα). -Θέλει καλές γνώσεις χημείας σε κάποιες περιπτώσεις ή στοιχειώδης σε κάποιες άλλες. +Ευκολία στην δημιουργία ρουτίνας και όχι πολλές μετρήσεις. -Αρχικό διάστημα θέλει ενασχόληση μέχρι να γίνουν οι αρχικές ρυθμίσεις. - Μπορεί να βουλώσουν τα σωληνάκια , προσοχή. -ΦΟΒΟΣ + Η Light Balling στηρίζετε μόνο στα τρία πρώτα, πιο απλή +-+ Η RANDY’S TWO PART SOLUTION στηρίζεται στην προσθήκη και των 4 στοιχείων

10 Randy Holmes Farley 2 part DIY additive
Ας θεωρήσουμε ότι υπάρχει μια κυρίως συνταγή που ανάλογα με την προσθήκη Kalkwasser(άρα και αυξημένο Ph) έχει αντίστοιχη διαφορετική δοσολογία αλλά τα υλικά παραμένουν τα ίδια, η συνταγή έχει δυο παραλλαγές. 1η Περιλαμβάνει: Χλωριούχο ασβέστιο, Όξινο ανθρακικό νάτριο , Χλωριούχο Μαγνήσιο, Epsom salts ή αλλιώς Θειικό μαγνήσιο (Magnesium sulfate) 2η Περιλαμβάνει: Χλωριούχο ασβέστιο, Όξινο ανθρακικό νάτριο,Epsom salts ή αλλιώς Θειικό μαγνήσιο (Magnesium sulfate)

11 Πίνακας μεταβολής στοιχείων μετά από ένα χρόνο προσθήκης συνταγής 1.

12 Πίνακας μεταβολής στοιχείων μετά από ένα χρόνο προσθήκης συνταγής 2.

13 Ένα μοντέλο που δείχνει στο έτος πόσο θα έφτανε η ποσότητα του Θείου ανάλογα με τις αλλαγές νερού και την προσθήκη Θειικού Μαγνησίου μόνο.

14 Κύκλος του Θείου! Το θείο είναι ένα στοιχείο που απαιτείται για τη ζωή των ζώων. Μετά από άνθρακα, υδρογόνο, οξυγόνο και άζωτο, το επόμενο πιο συνηθισμένο στοιχείο σε οργανικά μόρια είναι το θείο. Στο υπόστρωμα και στον βράχο σχηματίζεται βιοφίλμ από αερόβια θειούχα βακτήρια (απαραίτητο το οξυγόνο για την λειτουργία τους), οπότε γίνεται χρήση του οξυγόνου σε αυτές τις επιφάνειες , έτσι διατηρούν ασφαλή τα αναερόβια βακτήρια από την τοξικότητα του Ο2 και συνεχίζουν οι απαραίτητοι κύκλοι.

15 Κύκλος του Θείου! Δέσμευση κάποιας ποσότητας με ασβέστιο και σχηματισμός calcium sulfate, CaSO4 Τα Θειικά άλατα(sulfate) είναι η μορφή του θείου(sulfur) που τα φυτά μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Στην συνέχεια οι αποικοδομητές αποδομούν τα φυτικά κύτταρα και κάνουν έτσι προσβάσιμα τα απαραίτητα στοιχεία (αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, κ.α.) στους ανώτερους οργανισμούς. Τα κυανοβακτήρια και τα διάτομα χρειάζονται τα θειώδη, αυτός είναι και ο λόγος που αναπτύσσονται σε ένα αρχικό ενυδρείο που υπάρχει αφθονία αυτών, στην συνέχεια υπερτερούν τα μη φωτοσυνθετικά βακτήρια. SOS-Προσοχή στο αλάτι που χρησιμοποιείτε και προσοχή μην χρησιμοποιείτε θειικό Μαγνήσιο μόνο (λάθος παραγγελία).

16 ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΧΛΩΡΙΟΥ!
Η Περίσσεια χλωρίου που αποδεσμεύεται κατά την δέσμευση του ασβεστίου από τα κοράλλια, οργανισμούς και κοραλλίνη διοχετεύεται σε άλλες αντιδράσεις και οδούς, όπως: 1) Αποδέσμευση κάποιας ποσότητας ως αέριο από την επιφάνεια του ενυδρείου με την διαδικασία ανταλλαγής αερίων (θεωρεία ). 2)Δέσμευση με το νάτριο που αποδεσμεύεται από το όξινο ανθρακικό νάτριο. 3)Απομάκρυνση ενός ποσοστού με τις αλλαγές νερού αναλόγως της περίσσειας που υπάρχει καθώς και τον όγκο των αλλαγών νερού που γίνονται. SOS – Ποτέ διορθώσεις αποκλίσεων με τα συγκεκριμένα σκευάσματα, δηλαδή αν το ασβέστιο είναι 350 μην το πάτε στο 400 απότομα με χλωριούχο ασβέστιο, προτιμάτε αλλαγές νερού.

17 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΣ! (Χλωριούχο Ασβέστιο-Δυνητικά επικίνδυνη συσσώρευση υποπροϊόντος χλωριούχων ιόντων που μπορεί να ανατρέψει την χημεία του νερού και την ισορροπία Ca / Alk μετά από τη μακροχρόνια χρήση του (1-2 χρόνια)). Τι μας λέει ο Calfo? Δηλαδή εμείς που ρίχνουμε μόνο χλωριούχο ασβέστιο και χλωριούχο Μαγνήσιο που βρίσκεται η συγκέντρωση χλωρίου? Μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση? 10% αλλαγή νερού οπωσδήποτε την εβδομάδα, την κάνουμε? φτάνουν ακόμη και οι εβδομαδιαίες αλλαγές του 10% για να βγει η επιπλέον ποσότητα και να επέλθει ισορροπία σε απαιτητικά συστήματα? Μήπως η ποσότητα που μένει προσθετικά μετά από ανάλογο διάστημα/δοσολογίες/ανάγκες ενυδρείου δηλητηριάζει το ενυδρείο? Μήπως η παράλληλα χρήση με προβιοτική μέθοδο προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά λόγω αύξησης του χλωρίου και κατάρρευσης της ανθεκτικότητας των κοραλλιών και δράσης επιβλαβών βακτηρίων? ή δεσμεύεται με τον οργανικό άνθρακα? Μήπως χρειάζεται και Θειικό Μαγνήσιο(MgS04) τελικά? Ιώδιο vs κατανάλωση, το χρησιμοποιούμε? Που το βάζουμε? (τα λέγαμε) Κάλιο και ιχνοστοιχεία vs κατανάλωση, Ξέρουμε πόσο χρειάζεται από το καθένα? Ρουτίνιασμα – SOS, η επανάπαυση ότι χρησιμοποιούμε ένα σταθερό σύστημα πολλές φορές μας βρίσκει με άδειο μπετόνι. Καθαρότητα σκευασμάτων από άγνωστες εταιρίες- Προσοχή!! Έχουμε υπολογίσει πόσο βάζουμε με την προσθήκη των στοιχείων και πόσο εξάγουμε με τις αλλαγές νερού? -----Μήπως σπάει ο κύκλος του θείου λόγω έλλειψης του στοιχείου και υπερτερούν έτσι τα κυανοβακτήρια στον κύκλο απονιτροποίησης που είναι πιο ανθεκτικά?

18 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ NERVAS!!
Αν υπάρχει η δυνατότητα χρήση Kalkwasser stirer (υδροξείδιο του ασβεστίου) μέσω δοσομετρικής αντλίας. Αν ήδη υπάρχει,χρήση Calcium Reactor σε συνεργασία με προσθήκη υλικών μέσω αντλιών. Την διόρθωση που χρειάζεται με χρήση συνταγής 1(προσθήκη και Θειικό Μαγνήσιο), κοινώς αλλαγή από την light method σε Randy’s two part solution. Στις παραπάνω περιπτώσεις και μόνο οι αλλαγές νερού δεν χρειάζονται σε μεγάλη συχνότητα της εβδομάδας. Αν τηρούμε το πρόγραμμα αλλαγών και παράλληλα υπάρχουν μεγάλες καταναλώσεις υλικών, ίσως (σε τεράστιο ποσοστό) να μην είναι απαραίτητη η προσθήκη των πρόσθετων. Ποτέ χρήση σε ενυδρείο που πρωτοστήνετε! ειδικά με νεκρό βράχο, ο λόγος ότι οι απαιτήσεις (κοραλλίνη) τραβούν πολλά στοιχεία και παράλληλα η περίσσεια χλωρίου αυξάνεται σε μεγάλο επίπεδο (θεωρητικά). Χρήση μόνο ενός σταθερού αλατιού με σταθερές τιμές και τιμές κοντά στο N.S.W.

19 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!


Κατέβασμα ppt "And NATURE SEA WATER PARAMETER"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google