Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα μυστικά Της λατρείας του Χατζ Μετάφραση : Xenia Younes

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα μυστικά Της λατρείας του Χατζ Μετάφραση : Xenia Younes"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα μυστικά Της λατρείας του Χατζ Μετάφραση : Xenia Younes
Της λατρείας του Χατζ Συγγραφέας: ABDEL DAYEM AL KAHEEL Μετάφραση : Xenia Younes pacific.estates:yahoo.co.uk

2 Χατζ…. Είναι το ιερό πνευματικό ταξίδι στον Οίκο του Αλλάχ
Χατζ…. Είναι το ιερό πνευματικό ταξίδι στον Οίκο του Αλλάχ. "Η Κάαμπα", που όλοι οι πιστοί έχουν βαθιά επιθυμία να επισκεφθούν τον ιερό αυτό τόπο, και που ο Αλλάχ ο Παντοδύναμος έδωσε στον τόπο αυτό πλεονέκτημα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέρος σε όλο τον κόσμο.

3 Ο πρώτος Οίκος που ορίσθηκε για Την Ανθρωπότητα !!!
Ο Παντοδύναμος λέει: (Ο πρώτος Οίκος Λατρείας που ορίστηκε για τους ανθρώπους ήταν ο ναός της Μπάκκα ( Μέκκα), ευλογημένος και καθοδήγηση γιά όλο τον κόσμο. Σ’άυτόν υπάρχουν φανερά Σημεία,- επί παραδείγματι- Το Μακάμ του Αβραάμ, κι όποιος έμπαινε σ΄αυτόν ήταν ασφαλής. Το προσκύνημα στο ναό αυτόν είναι καθήκον που οφείλουν οι άνθρωποι που μπορουν να πληρώσουν γιά το ταξίδι του Αλλάχ. Αν όμως κάποιος αρνηθεί το καθήκον αυτό, ο Αλλάχ είναι πιό πλούσιος, από τα δημιουργήματά Του ( δηλ. Δεν στηρίζεται πάνω σε κανένα.){3: 96-97}.

4 Όλη η λατρεία συγκεντρώνεται σε ένα που είναι το Χατζ !!
Το Χατζ περιλαμβάνει όλη την λατρεία, σε αυτή υπάρχει Μονοθεϊσμός, προσευχή, νηστεία, ικεσία(κέντρο της λατρείας),υπομονή, σκέψη της δημιουργίας του Αλλάχ, Τζιχάντ της ψυχής, δαπάνη χρημάτων, ταπεινότητα, εξάγνιση, και ελεημοσύνη. Ο άνθρωπος εκτελεί όλα αυτά καθώς αυτός ή αυτή απευθύνεται προς τον Αλλάχ με ειλικρινή καρδιά.

5 Ο τρόπος προς τον Αλλάχ!! Το ταξίδι του προσκυνήματος είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσει κάποιος την ικανοποίηση του Αλλάχ καθώς ο προσκυνητής θεωρείται να είναι φιλοξενούμενος στο σπίτι του Αλλάχ, οπότε τι περιμένουμε από τον τον Αλλάχ τον πιό Γενναιόδωρο;

6 Το Προσκύνημα είναι Μιά Υπέροχη λατρεία
Ο Αλλάχ ο Παντοδύναμος έδωσε εντολή στους Μουσουλμάνους να κάνουν αυτο το προσκύνημα μιά φορά στην ζωή τους, όπως λέει ο Παντοδύναμος: (Το προσκύνημα στο ναό αυτόν είναι καθήκον που οφείλουν οι άνθρωποι που μπορουν να πληρώσουν γιά το ταξίδι του Αλλάχ. ){3:97}. Οπότε ποιά είναι τα μυστικά πίσω από αυτο το υπέροχο ταξίδι και ποιά είναι τα οφέλη από αυτό; Ο Παντοδύναμος λεέι: (Ώστε να αποκτήσουν καλές ωφέλειες){22:28}.Είναι ένα μεγάλο ταξίδι η ένα συνηθισμένο;

7 Οι φάσεις του Χατζ!! Το ταξίδι του Προσκυνήματος αρχίζει:
Από το (Mikat) όπου ο προσκυνητής φορά τα ρούχα του προσκυνήματος (Ihram) καθώς κάνει την πρόθεση να αρχίσει το ιερό ταξίδι. Μετά την άφιξη στη(Mekka) ο προσκυνητης αρχίζει την περιφορά γύρω από την Kaaba ( με το να φιλά την μαύρη πέτρα η με το να δείχνει προς αυτή με το χέρι) γιά επτά φορές. Ο προσκυνητής αρχίζει να περπατά μεταξύ των λόφων(Al-Safa) και (Al-Marwah)γιά επτά φορές. Ο προσκυνητης πηγαίνει στη (Mina) όπου παραμένει την όγδοη μέρα του (Dhu al-Hijjah). Μετά από εκεί ο προσκυνητής πηγαίνει στο (Arafat) όπου παραμένει γιά ολόκληρη την ένατη ημέρα μέχρι το ηλιοβασίλεμα και κάνει ικεσίες στον Αλλάχ τον Παντοδύναμο. Μετά ο προσκυνητης πηγαίνει στο (AlMuzdalifah)όπου παραμένει όλη νύχτα. Μερά από εκεί ο προσκυνητής πηγαίνει γιά μιά ακόμη φορά στη (Mina)όπου αρχίζει (Ramy al-Jamarat) με το να ρίχνει πέτρε ς στον σατανά την δέκατη μέρα του Dhu al-Hijjah και σφάζει τις θυσίες και οι άνδρες ξυρίζουν το κεφάλι ( μόνο ένα μικρό κομμάτι μαλλιών γιά τις γυναίκες). Την ίδια μέρα οι προσκυνητές γυρίζουν στην (Kaaba) όπου αρχίζουν την περιφορά. Οι προσκυνητες γυρίζουν στην (Mina )γιά να ρίξουν πέτρες τις (11,12,13) μέρες του (Dhu al-Hijjah). Οι προσκυνητές επιστρέφουν στην(Kaaba) όπου εκτελούν (Tawaf AlWida) και πίνουν Zamzam νερό.

8 είναι μια διαδικασία για τον επαναπρογραμματισμό της ψυχής!!
Το Χατζ είναι μια διαδικασία για τον επαναπρογραμματισμό της ψυχής!! Οι επιστήμονες του NLP λένε ότι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να εξαντλούνται είναι τα τεράστια ποσά προβλημάτων και ανησυχιών και ο καλύτερος τρόπος στην αποκατάσταση της ισορροπίας είναι να αδειάσει κανείς τα συσσωρευμένα αρνητικά φορτία. Πώς μπορεί να γίνει;

9 είναι ο πιό σύντομος τρόπος για την αποκατάσταση της ισορροπίας!!
Χατζ .. είναι ο πιό σύντομος τρόπος για την αποκατάσταση της ισορροπίας!! Από πριν από 1400 χρόνια, η θρησκεία του Ισλάμ μας οδήγησε στο σωστό δρόμο για να αποκατασταθεί η ισορροπία μας και να αδειάσουμε όλα τα συσσωρευμένα αρνητικά. Εμείς δεν ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από τις εντολές του Αλλάχ αλλά όταν το γνωρίζουμε, αυξάνει την πίστη μας ... είναι η υπέροχη λατρεία του Χατζ.

10 είναι το όνειρο όλων των πιστών!!
Το Χατζ είναι το όνειρο όλων των πιστών!! Το ταξίδι του Χατζ έχει πολλές δυσκολίες και κούραση, αλλά είναι το όνειρο όλων των πιστών, γιά την τεράστια ειρήνη της ψυχής που προσκυνητή μετά το προσκύνημα. Ποιο είναι το μυστικό πίσω από αυτήν την ψυχολογική ηρεμία; Η απάντηση είναι απλή: Μ΄αυτή την λατρεία και αν οι πιστοί την εκτελέσουν με σωστό τρόπο αδειάζουν όλα τα τα αρνητικά φορτία και το σώμα φορτώνεται με θετικά φορτία.

11 Αύξησης του βιοτικού επιπέδου!!
Μιά Μέθοδος Αύξησης του βιοτικού επιπέδου!! Ο Προφήτης Μουχάμμαντ(ειρήνη σε αυτον) προτρέπει να επαναλάβουμε Χατζ, εάν δυνατόν, όπως ο ίδιος λέει: «να επαναλαμβάνετε το Hajj και Umrah επειδή και τα δύο σβήνουν τη φτώχεια και τις αμαρτίες και η μόνη ανταμοιβή για το αποδεκτό Χατζ από τον Αλλάχ είναι η είσοδοςστον Παράδεισο» {αφηγητής ο Ιμπν Hiban}. Το ταξίδι αυτό επαναφορτίζει την δύναμη του σώματος, έτσι ώστε να κάνει τους ανθρώπους να εργάζονται σκληρότερα κάτι που αυξάνει το βιοτικό επίπεδο και εξαλείφει τη φτώχεια.

12 Η Δύναμη της Μαύρης πέτρας!!
Η εκπεμπόμενη δύναμη από τη μαύρη πέτρα είναι μαγευτική. Ως εκ τούτου, το να έρθει κανείς κοντά ή το να φιλήσετε την πέτρα σας δίνει μια τεράστια δύναμη και το αισθάνεστε αμέσως. Ίσως λόγω αυτου ο προφήτης συνήθιζε να ξεκινά την περιφορά γύρω από Κάαμπα με το να φιλά, να αγγίζει ή με το να αντικρύζει αυτή την πέτρα.

13 Απεριόριστα οφέλη Από χρόνια, ο Αλλάχ Παντοδύναμος μας ενημέρωσε για τα οφέλη που αποκτούνται από τη λατρεία του Χατζ, όπως λέει Ο Παντοδύναμος: (Και προκύρηξε προσκαλώντας τους ανθρώπους γιά το Χατζ, το Προσκύνημα. Θα σου φτάσουν πεζοί,ή πάνω σε ισχνό ζώο από το μεγάλο ταξίδι- από κάθε βαθύ κι απομακρυσμένο δρόμο. Ώστε να αποκτήσουν καλές ωφέλειες και να αναφέρουν το όνομα του Αλλάχ- στις ορισμένες Ημέρες (της θυσίας)- πάνω στα κοπάδια που ο Αλλάχ τους είχε χαρίσει (γιά σφαγή) Έπειτα φάτε απ΄αυτά και ταϊστε τον απελπισμένο φτωχό. Έπειτα αφήστε τους να συμπληρώσουν το καθιερωμένο εξαγνισμό γι’αυτούς τυπικό της Ιεροτελεστίας, να εκτελέσουν τις υποσχέσεις τους και να Πράγματι ο Αλλάχ πραγματοποιεί ό,τι θέλει.){22:27-29}.

14 Μία Μέθοδος θεραπείας!! Το Χατζ είναι μια θεραπεία για πολλές ασθένειες, όπως την αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος, αύξηση ψυχικής συναισθηματικής και σεξουαλικής δραστηριότητας και είναι μια πηγή δύναμης. Αυτό το ταξίδι σας βοηθά να διαγράψετε τις κακές αναμνήσεις του περελθόντος που δεν σας επιτρέπουν να ασκείτε λατρεία με το σωστό τρόπο έτσι ώστε να σας κάνει πάλι, σαν να είσθε ένα νεογέννητο μωρό. Ο Προφήτης Μουχάμμαντ λέει: «όποιος εκτελεί τη λατρεία του Χατζ χωρίς παραβίαση των κανόνων του Χατζ δηλ. να έχει σεξουαλική σχέση (με την γυναίκα ή άντρα) και δεν κάνει καμία αμαρτία θα επιστρέψει από το Χατζ ακριβώς όπως ένα μωρό την ημέρα, όταν αυτός ή αυτή γεννήθηκε.)¨»

15 Γιατί ρίχνουμε πέτρες Στον Σατανά?
Ο Steve Chandler ένας από τους διάσημους επιστήμονες του NLP επιβεβαιώνει ότι είναι σημαντικό να φανταστείτε το στόχο που θέλετε να επιτύχετε στο μυαλό σας, καθώς αυτό βοηθά να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Ως εκ τούτου, όταν φανταζόμαστε ότι ο Σατανάς είναι σε εκείνη την περιοχή και μάλιστα ότι ο Σατανάς δεν υπάρχει και όταν θα του ρίξουμε πέτρες, εμείς σίγουρα θα καταφέρουμε να κερδίσουμε τη μάχη κατά του Σατανά και εμείς θα τον νικήσουμε σε όλες τις μάχες.

16 Στο Χατζ οι Μουσουλμάνοι δεν λογομαχούν ο ένας με τον άλλο
Υπάρχουν πολλές κακές συνήθειες στη ζωή μας, όπως η λογομαχία που είναι χάσιμο χρόνου και προσπαθειών και πολλοί Neuro-Linguistic Programming επιστήμονες μας συμβουλεύουν για τη μείωση των λογομαχιών όσο πιό δυνατό. Ένας από αυτούς είναι ο DR. Richard Carlson ο οποίος λέει: «Μην λογομαχείτε γιατί προκαλεί να έρχεστε σε ανταγωνισμό με άλλους ανθρώπους".Ο Αλλάχ ο Παντοδύναμος λέει με αναφορά σε αυτό το θέμα : (Το Χατζ είναι οι γνωστοί μήνες. Κι όποιος επιχειρεί το καθήκον του αυτό, πρέπει να μην έχει συζυγικές σχέσεις, ούτε να μιλήσει γιά αυτές, ούτε να κάνει παράβαση κι ούτε να λογομαχεί κατά το Προσκύνημα.){2:197}. Δεν είναι καθαρή απόδειξη ότι όλοι οι κανόνες του Χατζ είναι ακριβώς ίδιοι με την συμβουλή των επιστημόνων και ερευνητών;

17 Αρμονία με το Σύμπαν universe
Εκατομμύρια προσκυνητών κινούνται αντιστροφα του ρολογιού γύρω από την Καάμπα Εκατομμύρια αστεριών κινούνται αντίστροφα του ρολογιού γύρω από το κέντρο ενός γαλαξία Τα πάντα σε αυτό το σύμπαν κινούνται στην ίδια κατεύθυνση από αριστερά προς τα δεξιά (Aντίστροφα του ρολογιού). Τα ηλεκτρόνια γύρω από τον πυρήνα, οι πλανήτες γύρω από τον ήλιο, τα αστέρια γύρω από το Γαλαξία και οι προσκυνητές γύρω από την Κάαμπα, όλα αυτά κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση από αριστερά προς τα δεξιά. Έτσι ώστε όλα στην υφήλιο βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους

18 Επτά Τα μυστικά του αριθμού
Ο Αλλάχ ο Παντοδύναμος έχει δημιουργήσει επτά ουρανούς και τη γη εκ τούτου (επτά), οι ημέρες της εβδομάδας είναι επτά, τα στρώματα του ατόμου είναι επτά, ο αριθμός των θυρών της κόλασης είναι επτά και οι προσκυνητές περιφέρονται επτά φορές γύρω από Κάαμπα. Επίσης, η λέξη Κίμπλα (κατεύθυνση προσευχής) επαναλήφθηκε επτά φορές στο Κοράνι                                Δόξα στον Αλλάχ!!

19 Η λέξη Κίμπλα επαναλήφθηκε επτά φορές ο ίδιος αριθμός με τον αριθμό των περιφορών γύρω από την Kaaba, αλλά και ο ίδιος με τον αριθμό των γύρων μεταξύ Al-Safa και Al-Marwah ... Δόξα στον Αλλάχ! ! 1.(Θα πουν οι ανόητοι από τους ανθρώπους: Τι τους έκανε να αλλάξουν την Κίμπλα, που συνήθισαν, (όταν προσεύχονταν), Απάντησε! Στον Αλλάχ ανήκουν η ανατολή και η δύση, Αυτός οδηγεί όποιον θέλει στον ίσιο δρόμο."){2:142}. 2.(...Και δεν σου προσδιορίσαμε την Κίμπλα, την κατεύθυνση που παλιά χρησιμοποιούσες γιά να δοκιμάσουμε ποιός ακολουθεί τον Απεσταλμένο...){2:143}. 3.(Τώρα θα στρέψουμε εσένα προς την μεριά της Κίμπλα που θα σε ευχαριστήσει { 2:144}. 4.(Οποιοδήποτε σημείο κι αν κάνεις μπροστά στον λαό του Βιβλίου, αυτοί δεν πρόκειται να ακολουθήσουν την δική σου κατεύθυνση της Κίμπλα){2:145}. 5.(ούτε εσύ πρόκειται να ακολουθήσεις την δική τους Κίμπλα){2: 145}. 6.(και δεν ακολουθούν ο ένας την Κίμπλα του άλλου){2:145} 7.(και κάντε τα σπίτιά σας (τόπους λατρείας) Κίμπλα){10:87}.

20 Το Περπάτημα είναι το καλύτερο σπορ
Σε μια δημοσιευμένη μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι το περπάτημα με μια μέτρια ταχύτητα (4-5 Κ /τήν ώρα) μειώνει την πιθανότητας προσβολής από καρδιοπάθειες κατά περίπου 40% για τους άνδρες και τις γυναίκες. Επίσης, η μελέτη επιβεβαίωσε ότι το περπάτημα ενισχύει το σύστημα αναπνοής, το ανοσοποιητικό σύστημα, καταργεί την κατάθλιψη, κάνει πρόληψη από την οστεοπόρωση, μειώνει τον διαβήτη και ελέγχει τα υπέρβαρα άτομα.

21 Το Χατζ είναι θεραπεία για Τις καρδιακές παθήσεις και τον διαβήτη!!
Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι το περπάτημα βοηθά στη θεραπεία πολλών χρόνιων ασθενειών και είναι η βάση στην Γηριατρική και στην παράταση της ζωής! Οι γιατροί πιστεύουν ότι πολύ περπάτημα βοηθά στη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου,είναι θεραπεία στους πόνους στην πλάτη και προκαλεί αύξηση του βαθμού συγκέντρωσης. Ο Αλλάχ λέει για το Χατζ : (΄Ωστε να αποκτήσουν πολλές ωφέλειες....) {Σουρα Al-Hajj 22-στίχος 28}.Αυτός ο στίχος κατέβηκε σε μια εποχή που οι άνθρωποι στην Ευρώπη πίστευαν ότι το Χατζ ήταν ένα είδος μαρτυρίου για τους ανθρώπους και δεν υπήρχε κανένα όφελος από αυτό.

22 Aραφάτ… Ένας τόπος στοχασμού!!
Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι η περισυλλογή είναι μια θεραπεία για τις ανησυχίες και τη θεωρούν ως μια θαυμάσια στρατηγική για την αναδιοργάνωση του μηχανισμού του σώματος και για την εξάλειψη όλων των ψυχολογικών διαταραχών. Η περισυλλογή βοηθά τον οργανισμό ώστε κανείς να κοιμάται καλά και επίσης ενισχύεται η ικανότητα της δημιουργικότητας και επίλυσης προβλημάτων. Επίσης ο στοχασμός βελτιώνει και αυξάνει την λειτουργεία του μηχανισμού ο οποίος εκπέμπει ορισμένα χημικά στον εγκέφαλο που παρατείνουν τη ζωή. Οι άνθρωποι στην Αραφάτ στέκονται και κάθονται γιά ώρες ενώ στοχάζονται και ικετεύουν τον Αλλάχ.

23 Η Δύναμη του ΖαμΖαμ!!! Η πηγή του Zamzam είναι η παλαιότερη στον κόσμο. Επιστημονικά, αποδείχθηκε ότι το νερό του Zamzam είναι απαλλαγμένο από ιούς ή βακτηρίδια και επίσης αποδείχθηκε ότι αυτό το νερό γιατρεύει από ανίατες ασθένειες και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ήταν άρρωστοι από ασθένειες και φάρμακα δεν μπορουσαν να τους βοηθήσουν, αλλά όταν ήρθαν για Hajj ή Umrah με ειλικρινή πρόθεση και ήπιαν νερό Zamzam και ικέτευσαν τον Αλλάχ, Ο Παντοδύναμος τους θεράπευσε από τις ασθένειες.

24 Ειναι θεραπεία για ασθένειες
Το ΖαμΖαμ Ειναι θεραπεία για ασθένειες Το νερό ΖαμΖαμ είναι πλούσιο σε ορυκτά και έχει αλκαλικότητα έτσι ώστε να μειώνει την οξύτητα του στομάχου και μπορεί να θεραπεύει πολλές ασθένειες, ειδικά ρευματικούς πόνους. Αξίζει να σας υπενθυμίσω ότι εκατομμύρια άνθρωποι πίνουν νερό απ΄αυτη την πηγή εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αλλά το νερό δεν τελειώνει. Δεν είναι ένα θαύμα;!

25 Η δύναμη της Θέλησης!!! Ο Dr Chandler ένας από τους επιστήμονες του NLP λέει ότι θα πρέπει να εκπαιδεύσετε την θέληση σας το ίδιο όπως εκπαιδεύετε τους μυς σας. Στο ιερό ταξίδι της Χατζ υπάρχουν πολλά εμπειρίες ζωής δεδομένου ότι περιέχει ταξίδι, αφαίρεση όλων των απολαύσεων της ζωής, τους κινδύνους που προκαλούνται από πλήθη, λιτότητα, ασκητισμό και την ταπείνωση για τον Αλλάχ τον Παντοδύναμο.

26 Στο Χατζ αποκτάς πολλές γνώσεις
Το Χατζ είναι ένα καλό πρακτικό μάθημα για πολλά πράγματα αλλά και γιά να μάθεις νέα πράγματα. Ο Δρ Murphy ένας από τους επιστήμονες NLP λέει "να προσπαθήσετε να μαθαίνετε κάτι καινούργιο κάθε μέρα, έτσι ώστε θα έχετε πάντα ενεργό εγκέφαλο" Στο Χατζ, ο προσκυνητής μαθαίνει πειθαρχία όσον αφορά τους περιορισμούς, όπως αυτός ή αυτή πρέπει να είναι στη σωστή ώρα για να εκτελέσουν όλες τις τελετές του Χατζ.

27 Αλλαγή…!! Το ταξίδι του Χατζ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αλλάξει κανείς το περιβάλλον του που περιβάλλεται αυτές τις μέρες από ρύπανση που προκαλεί πολλές ασθένειες όπως τον καρκίνο και το άσθμα, αλλά αυτό το ιερό ταξίδι κάνει τους ανθρώπους να αναπνέουν καθαρό αέρα και να καθαρίσουν τους πνεύμονές τους

28 Πιό πολύ ενεργετικότητα…!!
Άνθρωποι από διαφορετικές εθνικότητες συναντιούνται σε ένα μέρος για έναν σκοπό που είναι να εκτελέσουν αυτή τη μεγάλη λατρεία και να υπακούν τον Αλλάχ σε όλες τις φάσεις του Χατζ. Όλα αυτά τους παρέχουν με μιά μεγάλη ενέργεια η οποία προκύπτει από την πνευματική ατμόσφαιρα και την ειρηνική στάση των ανθρώπων (όχι λογομαχία στο Χατζ), και πιστεύουμε ότι αυτή η τεράστια ομάδα ανθρώπων, προσφέρουν ο ένας στον άλλο μια τεράστια ενέργεια. Αλλά πώς γίνεται αυτό; Ο Προφήτης Μουχάμμαντ (ειρήνη σε αυτόν ) μας δίνει ένα ωραίο παράδειγμα για αυτό , όταν ο ίδιος λέει ότι «το παρόμοιο του καλού φίλου και του κακού, είναι όπως αυτός που κρατά τα αρώματα και αυτός που φυσά στη φωτιά για να καθαρίσει το σίδηρο από λεκέδες και όταν κάθεστε δίπλα στον πρώτο μπορεί να αγοράσετε από αυτόν ένα άρωμα ή η καλή οσμή να σας κολλήσει και ο άλλος μπορεί να κάψει τα ρούχα σας ή να εκπέμπει άσχημη μυρωδιά »{Αφήγηση από Al Asharri}.

29 Οι καλύτερες πράξεις….!!! "Ένας από τους συντρόφους του προφήτη τον ρώτησε: Τι είναι οι καλύτερες πράξεις; Τότε ο προφήτης απάντησε: “Πίστη στον Αλλάχ, τζιχάντ για χάρη του Αλλάχ και ένα αποδεκτό Χατζ"[Αφήγηση Al-Bukhari]. H τελετή του Χατζ με κατάλληλο τρόπο προσφέρει στον πιστό μια την εκπληκτική δύναμη που προκύπτει από την περιφορά γύρω από Κάαμπα, την μακρά πεζοπορία μεταξύ Αλ Saffa και Aλ Marwa,τις προσευχές, το να ρίχνει πέτρες στο Σατανά, το να στέκεται στο Αραφάτ και το να κινείται κανείς μεταξύ πολλών τόπων.

30 Ο Παράδεισος είναι η ανταμοιβή
Όλοι οι άνθρωποι που εκτέλεσαν αυτή τη μεγάλη λατρεία επιβεβαιώνουν ότι αυτό το ιερό ταξίδι ανανέωσε την πνευματική τους δραστηριότητα και προκάλεσε την αύξηση της ηθικής του. Τι μεγάλα οφέλη!! Ο προφήτης (ειρήνη σε αυτόν λέει για αυτήν την λατρεία: «και η μόνη ανταμοιβή για το αποδεκτό Χατζ από τον Αλλάχε είναι η είσοδος στον παράαδεισο» [αφήγηση Al-Bukhari].

31 Αναφορές [1] www.buddhanet.net/e-learning/pilgrim/places.htm
[2] Pilgrimagewww.en.wikipedia.org [3] [4] صفة الحج، راجعها الشيخ عبد الله بن عبد الرحمن الجبرين، موقع صيد الفوائد [5] لقاء مع الدكتور زغلول النجار على قناة الجزيرة بتاريخ 19/11/2003. [6] Benefit from Pilgrimage, [7] ريتشارد كارلسون، لا تهتم بصغائر الأمور، مكتبة جرير. [8] محمد فؤاد عبد الباقي، المعجم المفهرس لألفاظ القرآن الكريم. [9] [10] Report of the American Medical Association, 1998. [11] Issue of the JAMA, October 27, 1999 issue of the JAMA. [12] Walking for Fitness, University of Michigan, April, 2004. [13] Meditation therapy for anxiety disorders, [14] [15] Sayadaw U Silananda, The Benefits of Walking Meditation, [16] Jodi Wetherup, Color Meditation Therapy, [17] Zamzam Well, [18] ستيف تشاندلر، مئة طريقة لتحفيز نفسك، مكتبة جرير. [19] جوزيف ميرفي، قوة عقلك الباطن، مكتبة جرير. [20] Gregory Blencoe, The Art of Management, Mount Olympus Publishing, 1999. [21] The view from the Pilgrims Foot,

32 Παρακαλούμε, διαβιβάστε την εν λόγω παρουσίαση στους φίλους σας
Παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας γιά περισσότερα άρθρα περί των επιστημονικών γεγονότων στο Κοράνιο και στην Σούννα


Κατέβασμα ppt "Τα μυστικά Της λατρείας του Χατζ Μετάφραση : Xenia Younes"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google