Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έχεις υπομονή. Για χάρη μου υπέμεινες δεινά και δεν απέκαμες. Αποκάλυψη 2:3.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έχεις υπομονή. Για χάρη μου υπέμεινες δεινά και δεν απέκαμες. Αποκάλυψη 2:3."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Έχεις υπομονή. Για χάρη μου υπέμεινες δεινά και δεν απέκαμες. Αποκάλυψη 2:3

2 Η εκκλησία του Χριστού είναι σχεδόν εξορισμού – απ' τη γέννησή της – διωκόμενη εκκλησία. Ο ίδιος ο Κύριος, με τη γέννηση του υπέστη διωγμό και κατέφυγε στην Αίγυπτο. Οι μαθητές του Χριστού διώχθηκαν στην Ιερουσαλήμ και κατέφυγαν στη Σαμάρεια όπου με παρρησία συνέχισαν να κηρύττουν τον Χριστό. Οι πρώτοι χριστιανοί διώκονταν για την πίστη τους και γίνονταν μάρτυρες με την ίδια τους τη ζωή στις αρένες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Σ' όλες τις εποχές οι πιστοί του Χριστού γίνονταν αντικείμενο απηνούς διωγμού όποτε η σταθερότητα της πίστης και η ευσέβεια έρχονταν σε αντίθεση με την εκάστοτε εξουσία, όπως οι Βογομίλοι στην ανατολική Ευρώπη, οι Βαλδέζοι (Ουάλδειοι) στη δύση και οι Χουσίτες στην κεντρική Ευρώπη. Εξάλλου ο Χριστός προειδοποίησε ότι “ πάντες οι θέλοντες να ζώσιν ευσεβώς εν Χριστώ Ιησού θέλουσι διωχθή.” (2Τιμ. 3:12) και μακάρισε όσους είναι “δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, διότι αυτών είναι η βασιλεία των ουρανών.” (Ματθ. 5:10), ολοκληρώνοντας:”Μακάριοι είσθε, όταν σας ονειδίσωσι και διώξωσι και είπωσιν εναντίον σας πάντα κακόν λόγον ψευδόμενοι ένεκεν εμού. Χαίρετε και αγαλλιάσθε, διότι ο μισθός σας είναι πολύς εν τοις ουρανοίς· επειδή ούτως εδίωξαν τους προφήτας τους προ υμών.” (Ματθ. 5:11-12) Έχεις υπομονή. Για χάρη μου υπέμεινες δεινά και δεν απέκαμες. Αποκάλυψη 2:3

3 ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν διωγμούς από μουσουλμάνους εξτρεμιστές και διακρίσεις στην απασχόληση και στο νόμο. ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

4 ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν διωγμούς από μουσουλμάνους εξτρεμιστές και διακρίσεις στην απασχόληση και στο νόμο. Η “Αραβική άνοιξη” είναι για πολλούς μια “δημοκρατική αλλαγή” για τους καταπιεσμένους πολίτες των χωρών της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, όμως στην ουσία της δεν είναι παρά μια Ισλαμική επανάσταση και πρώτο θύμα τους ήταν οι κόπτες χριστιανοί της Αιγύπτου (που αποτελούν το 10% του πληθυσμού της χώρας, όπου πυρπόλησαν τις εκκλησίες τους και ακολούθησαν οι Τυνήσιοι χριστιανοί που πλέον βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού ενός νέου, μουσουλμανικού κράτους που θέλει να στηθεί στα πρότυπα της Τουρκίας. • Προσευχόμαστε για τους πολιτικούς και τους ηγέτες των χωρών αυτών να είναι δίκαιοι και αντικειμενικοί. • Προσευχόμαστε για τους Χριστιανούς στον Ισλαμικό κόσμο. Ζητάμε απ' το Θεό να τους κάνει όργανα ευλογίας, αλήθειας και αλλαγής στις κοινότητες τους. (Ματ 5:13-16) • Προσευχόμαστε για χώρες, όπου η τρομοκρατία της Αλ-Κάιντα είναι έντονη, καθώς και για χώρες όπου φανατικοί μουσουλμάνοι υποκινούν βία κατά των χριστιανών. Προσευχόμαστε για προστασία, σοφία, φροντίδα και εγκαρτέρηση για τα θύματα των επιθέσεων και για εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους που οφείλονται σε βίαιους διωγμούς.

5 Προσευχή για την Άζια Μπίμπι Η Άζια Μπίμπι συνελήφθη στο Πουντζάμπ του Πακιστάν το 2009 για βλασφημία. Είχε μια έντονη συζήτηση με τους συναδέλφους της στη δουλειά γύρω από το Ισλάμ. Όταν οι χριστιανοί της περιοχής ζήτησαν απ' την τοπική αστυνομία να μην της φορτώσουν την κατηγορία της βλασφημίας, τους απάντησαν ότι δέχονται πιέσεις από τους τοπικούς μουσουλμάνους ηγέτες. Το Νοέμβριο του 2010, η Άζια καταδικάστηκε σε θάνατο! Είναι η πρώτη γυναίκα απ' το Πακιστάν που καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία. Ο δικηγόρος της κατέθεσε έφεση. Η Άζια παραμένει στη φυλακή περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου. (Πηγή: The Voice of the Martyrs). • Προσευχόμαστε η Άζια να απελευθερωθεί σύντομα. • Προσευχόμαστε η Άζια να είναι υπόδειγμα της αγάπης του Θεού με τη σταθερή αγάπη της και την προσευχή της γι αυτούς που την καταδιώκουν. (Ματ. 5:43-48). • Προσευχόμαστε για την ασφάλεια της Άζια, του συζύγου της και των παιδιών της. • Προσευχόμαστε για τις Αρχές του Πακιστάν και άλλων Ισλαμικών χωρών να σέβονται τη θρησκευτική ελευθερία.

6 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν διωγμούς από κομμουνιστικές κυβερνήσεις που ιδεολογικά έρχονται σε αντίθεση με το χριστιανισμό.

7 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν διωγμούς από κομμουνιστικές κυβερνήσεις που ιδεολογικά έρχονται σε αντίθεση με το χριστιανισμό. • Προσευχόμαστε για την Κινεζική κυβέρνηση να αντιμετωπίζει με θεϊκή σοφία τα εξαιρετικά περίπλοκα θέματα αυτού του τεράστιου και πολύ-πολιτισμικού έθνους. Προσευχόμαστε ώστε ο Θεός να ευλογήσει και να καλύψει τις ανάγκες των κατ' οίκον εκκλησιών που αυξάνονται ραγδαία στην Κίνα. • Προσευχόμαστε ώστε ο Θεός να είναι το καταφύγιο και η δύναμη για το πλήθος των πιστών που είναι φυλακισμένοι στην Ερυθραία και στη Βόρειο Κορέα. Προσευχόμαστε για θεραπεία των σωματικών και συναισθηματικών πληγών τους και το Άγιο Πνεύμα να παρηγορεί τις καρδιές τους. • Προσευχόμαστε για αύξηση των εκκλησιών μέσα στην καταπίεση και τους διωγμούς στο Βιετνάμ και στο Τουρκμενιστάν. Οι χριστιανοί να φανερώνουν την αναζωογονητική δικαιοσύνη του Θεού εν μέσο κρατών με διαφθορά, δικτατορία και αδικία. (Φιλιπ. 2:12-14)

8 Προσευχή για τον Ζιάνγκ Ρονγκλιάνγκ O Ζιάνγκ Ρονγκλιάνγκ, ένας διακεκριμένος εκκλησιαστικός ηγέτης που καταδικάστηκε σε 7½ χρόνια φυλακή το 2004, απελευθερώθηκε 9 μήνες νωρίτερα, στις 31 Αυγούστου του 2011. ο Ζιάνγκ είχε κατηγορηθεί για “κατοχή πλαστού διαβατηρίου” και για “παράνομη έξοδο από τη χώρα”, αφού είχε βγει για να παρακολουθήσει διάφορα διεθνή ιεραποστολικά συνέδρια. Πριν τη σύλληψη του το 2004, είχε κάνει 12 χρόνια φυλακή, όπου τον υπέβαλαν σε βασανιστήρια, μεταξύ των οποίων και ηλεκτροσόκ. Όσο ο Ζιάνγκ ήταν στη φυλακή, υπήρχαν μεγάλοι φόβοι για την κατάσταση της υγείας του. Το 2007, αναφέρθηκε ότι κινδύνευε η ζωή του από διαβήτη και υπέρταση. Παρόλα αυτά η οικογένειά του αναφέρει ότι η υγεία του Ζιάνγκ είναι καλή. Ο Ζιάνγκ και η οικογένειά του ευχαριστούν όσους προσεύχονταν όλον αυτόν τον καιρό γι αυτόν. (Πηγή: China Aid) • Ευχαριστούμε το Θεό για την απελευθέρωση του Ζιάνγκ. • Προσευχόμαστε να συνεχίσει με υγεία και δύναμη. • Προσευχόμαστε, όπως ο Παύλος, η φυλάκισή του να έχει σαν αποτέλεσμα την επέκταση της Βασιλείας του Θεού. (Φιλιπ. 1:12-14) • Προσευχόμαστε για την απελευθέρωση πολλών άλλων χριστιανών στην Κίνα.

9 ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν διωγμούς από φανατικούς Ινδουιστές, και διακρίσεις στο νομικό σύστημα

10 ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν διωγμούς από φανατικούς Ινδουιστές, και διακρίσεις στο νομικό σύστημα. • Προσευχόμαστε για την προστασία των Χριστιανών στο Νεπάλ και την Ινδία, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ευάλωτοι, φτωχοί και χωρίς "φωνή". Προσευχόμαστε να μην αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι, αλλά να αναπαύονται στην ειρήνη και την πρόνοια του Πατέρα τους. • Προσευχόμαστε ώστε ο Θεός να αφυπνίσει το λαό της Ινδίας για τους κινδύνους του φανατικού Ινδουισμού και προσευχόμαστε ώστε η αντιχριστιανική προπαγάνδα να απορριφθεί υπέρ της αλήθειας, της διαφάνειας, της αρμονίας και της ελευθερίας. Προσευχόμαστε για την ινδική Εκκλησία να αυξάνεται σε ευσέβεια, αλληλεγγύη χωρίς κάστες, σοφία, χάρη και επιμονή για την αντιμετώπιση του πόνου. • Προσευχόμαστε για το λαό του Νεπάλ να είναι ενωμένος σε εθνικές και θρησκευτικές γραμμές, και να βρουν τόσο πολύ χαρά στην ελευθερία ώστε να μην υποκύψουν στον πειρασμό του ινδουιστικού εθνικισμού. Ζητάμε από το Θεό να δώσει ουράνια σοφία και θάρρος στους ευαγγελιστές του Νεπάλ και να ευλογήσει τους μάρτυρές τους.

11 Προσευχή για τον Νεελάντρι Στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ο Νεελάντρι μισούσε τους χριστιανούς. κατατάχθηκε σε μια φανατική ομάδα ινδουιστών που έκανε επιθέσεις σε χριστιανούς στο Ινδικό κρατίδιο Ορίσσα. Όταν όμως η κόρη του πήρε θεραπεία με έναν θαυματουργικό τρόπο, αυτός και η οικογένειά του μεταστράφηκαν στο Χριστό. Σύντομα έγιναν στόχος της ίδιας φανατικής ομάδας στην οποία κάποτε ανήκε. Τον Αύγουστο του 2008, ο Νεελάντρι δέχθηκε επίθεση από φανατικούς ινδουιστές που τον τραυμάτισαν σοβαρά. Ο Κύριος όμως του έσωσε τη ζωή και σήμερα ο Νεελάντρι δίνει τη μαρτυρία του για την αγάπη του Χριστού. (Πηγή: The Voice of the Martyrs). • Προσευχόμαστε ώστε ο Κύριος να ευλογεί τον Νεελάντρι καθώς μοιράζεται με άλλους στην Ινδία τα Καλά Νέα. • Προσευχόμαστε ώστε η μαρτυρία του Νεελάντρι να ενθαρρύνει άλλους χριστιανούς στην Ινδία να υπηρετήσουν το Χριστό με όλη τους τη καρδιά, ανεξάρτητα απ' τις συνέπειες. • Προσευχόμαστε ώστε οι διώκτες των χριστιανών στην Ινδία να έχουν μετάνοια και σωτηρία, όπως με την περίπτωση του Παύλου (Πρ. 9:1-19).

12 ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν διωγμούς από φανατικούς Βουδιστές, και διακρίσεις στο νομικό σύστημα

13 ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν διωγμούς από φανατικούς Βουδιστές, και διακρίσεις στο νομικό σύστημα. • Προσευχόμαστε για την προστασία των χριστιανών στη Μπούρμα/Μιανμάρ, να μένουν ασφαλείς και να ευλογηθούν με πίστη, ειρήνη και τη σιγουριά της αγάπης και της παρουσίας του Θεού στη ζωή τους. • Προσευχόμαστε ώστε ο Θεός να προστατεύει τους χριστιανούς στη Σρι Λάνκα από το καθεστώς των βουδιστών εθνικιστών έτσι ώστε να μπορούν να δίνουν μαρτυρία και να λατρεύουν το Θεό με ελευθερία και ασφάλεια. Ο Θεός να ενδυναμώνει την εκκλησία της Σρι Λάνκα ώστε να είναι ειρηνοποιός, να δείξει το φως της αλήθειας στο μέσο των μακρόχρονων εθνικών ταραχών. • Προσευχόμαστε ώστε ο Θεός να δίνει παρρησία στη νέα εκκλησία του Μπουτάν να έχει σοφία και να γίνει ένας ευαίσθητος καταλύτης ευλογιών, ανάμεσα στην καταπιεστική κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Το Πνεύμα του Χριστού να εισβάλει και να αλλάξει τους Βουδιστές μαλακώνοντας και ρίχνοντας φως στις καρδιές τους και στρέφοντάς τους προς την ειρήνη και την πρόοδο.

14 Προσευχή για τους πιστούς στη Σρι Λάνκα Στις 10 Ιουλίου 2011, ένας ποιμένας δέχθηκε επίθεση ύστερα από μια συνάντηση που συγκάλεσε ένας βουδιστής μοναχός στην Ανατολική επαρχία. Κατά τη συνάντηση, που γινόταν για τη διανομή γης, ο ποιμένας δέχθηκε βίαιη επίθεση από τον μοναχό και άλλους παρόντες της συνάντησης. Ο μοναχός χτύπησε τον ποιμένα, προκαλώντας σοβαρά τραύματα στο χέρι και στο στομάχι του. Οι επιτιθέμενοι αργότερα ακολούθησαν τον ποιμένα στο σπίτι του και συνέχισαν να κακοποιούν λεκτικά αυτόν και μέλη της οικογένειάς του. Λίγες μέρες αργότερα, μια συμμορία από 50 περίπου άτομα επιτέθηκαν στα σπίτια πέντε χριστιανικών οικογενειών στην επαρχία Uva. Οι επιδρομείς κατέστρεψαν τις στέγες και έσπασαν τα τζάμια με ξύλα και πέτρες. Κάποιοι κατέφυγαν στη ζούγκλα από το φόβο τους και περίμεναν μέχρι να κοπάσει η επίθεση. Ένα παντοπωλείο που ανήκε σε μια από αυτές τις οικογένειες, το κατέστρεψαν και το λεηλάτησαν και τραυμάτισαν σοβαρά τον ιδιοκτήτη. Ήθελαν μάλιστα να εκβιάσουν αυτές τις οικογένειες να απαρνηθούν το Χριστό ή να φύγουν από το χωριό. (Πηγή: National Christian Evangelical Alliance of Sri Lanka). • Προσευχόμαστε για πλήρη θεραπεία όσων τραυματίσθηκαν σ' αυτές τις επιθέσεις. • Προσευχόμαστε ώστε οι χριστιανοί αυτοί να μη κυριευτούν από το φόβο, αλλά να εμπιστεύονται στο Θεό για κάθε τι. • Προσευχόμαστε ώστε ο Κύριος να κάνει τους χριστιανούς της Σρι Λάνκα δυνατούς ώστε με αγάπη και παρρησία να διακηρύττουν το ευαγγέλιο μέσα στο διωγμό. (Εφ. 6:18-20).

15 ΆΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ Οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν διωγμούς για διάφορους λόγους

16 ΆΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ Οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν διωγμούς για διάφορους λόγους • Προσευχόμαστε για τους χριστιανούς στα επισφαλή παλαιστινιακά εδάφη όπου αντιμετωπίζουν πίεση από όλες τις πλευρές. Προσευχόμαστε ώστε η πίστη αυτών των πιστών να μην κλονίζεται από τη φυγή πολλών πιστών αδελφών και ότι θα παραμείνουν τολμηροί μάρτυρες της αγάπης και της χάριτος του Χριστού. • Προσευχόμαστε για τους πιστούς στην Κολομβία, το Μεξικό και τις Φιλιππίνες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να μαρτυρούν για τον Χριστό σε κοινότητες εχθρικές προς τον Θεό και τον Λόγο Του. Προσευχόμαστε ώστε, ακόμα και όταν απορρίπτονται και πιέζονται για την πίστη τους, να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Κύριο. Μακάριος ο άνθρωπος που 'χει βοηθό του το Θεό του Ιακώβ κι έχει στον Κύριο, το Θεό του, την ελπίδα του.(Ψαλμός 146:5)

17 Προσευχή για την οικογένεια Ορτίζ Ο Δαβίδ και η Λεία Ορτίζ άφησαν το σπίτι τους στις ΗΠΑ για να μοιραστούν τα καλά νέα του Χριστού με τους Εβραίους και τους μουσουλμάνους της Δυτικής όχθης. Καθώς ήταν εκεί κατά τη διάρκεια της δεύτερης Παλαιστινιακής εξέγερσης, άρχισαν να δέχονται απειλές. Ακτιβιστές τους απειλούσαν και μοίραζαν αντί-χριστιανικά φυλλάδια στη γειτονιά τους. Αυτοί όμως έμεναν στη Δυτική όχθη απτόητοι, κηρύττοντας το Χριστό με παρρησία. Όμως αντιμετώπισαν μια οδυνηρή δοκιμασία στις 20 Μαρτίου 2008, όταν ο γιος τους, ο Άμι, κόντεψε να σκοτωθεί σε μια βομβιστική επίθεση που προορίζονταν για τον Δαβίδ. Παρά την επίθεση η οικογένεια παρέμεινε στο ίδιο διαμέρισμα στη Δυτική όχθη και συνεχίζει να εργάζεται με κρυφούς πιστούς. (Πηγή: The Voice of the Martyrs). • Προσευχόμαστε για την πλήρη θεραπεία του Άμι. • Προσευχόμαστε ώστε ο Θεός να δυναμώνει νέους πιστούς όπως ο Άμι να ακολουθήσουν το παράδειγμα που πέρασε σ' αυτούς. (Α Κορ. 4:9-14, 16). • Προσευχόμαστε ώστε αυτή η οικογένεια να συνεχίσει το έργο της σε μια εχθρική περιοχή. • Προσευχόμαστε ώστε πολύ περισσότεροι στη Δυτική όχθη να ακολουθήσουν το Χριστό.

18 ΆΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ Οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν διωγμούς για διάφορους λόγους Στην Ευρώπη και στις μεγάλες χριστιανικές χώρες ένα κύμα αθεϊσμού σαρώνει, που με το πρόσχημα της ισότητας και των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” προσπαθεί να εκμηδενίσει κάθε τι χριστιανικό: νοσοκόμες απολύονται επειδή ζήτησαν να προσευχηθούν σε ασθενείς. δικαστικοί λειτουργοί παύθηκαν από τα καθήκοντά τους επειδή τόλμησαν να αρνηθούν να δώσουν για υιοθεσία παιδιά σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Τέλος ο ίδιος ο σταυρός στη σημαία πολλών κρατών κινδυνεύει με εξαφάνιση. Στο όνομα της ισότητας των πολιτών και τη μη προσβολή των μειονοτήτων ζητούν να αφαιρεθεί ο σταυρός από τις σημαίες. Έτσι η ελληνική σημαία θα είναι μια ριγέ γαλανόλευκη σημαία ή η ελβετική ένα σκέτο κόκκινο πανί. Στις ΗΠΑ δε δεν λένε πλέον “merry Christmas” αλλά “happy Holidays”... ΆΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

19 ΆΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΆΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ Οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν διωγμούς για διάφορους λόγους • Προσευχόμαστε για όλους όσοι έχασαν τη δουλειά τους να επιστρέψουν δικαιωμένοι και να συνεχίσουν το καλό έργο. • Προσευχόμαστε να πάψει η από-χριστιανοποίηση των χριστιανικών χωρών και οι ηγέτες των χωρών αυτών να επιστρέψουν στις αρχές του ευαγγελίου που επί αιώνες γαλούχησαν τους λαούς τους. • Προσευχόμαστε για τους ηγέτες των εκκλησιών να έχουν την παρρησία να υποστηρίξουν το καθαρό ευαγγέλιο με κάθε τρόπο.

20 Έχεις υπομονή. Για χάρη μου υπέμεινες δεινά και δεν απέκαμες. Αποκάλυψη 2:3 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΕΥΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Κατέβασμα ppt "Έχεις υπομονή. Για χάρη μου υπέμεινες δεινά και δεν απέκαμες. Αποκάλυψη 2:3."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google