Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Φυσικό αέριο ένα πολύτιμο αέριο ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Φυσικό αέριο ένα πολύτιμο αέριο ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Φυσικό αέριο ένα πολύτιμο αέριο ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2012-13

2 φυτοπλαγκτόν φύκια ψάρια

3 Πριν από 10-15 εκατομμύρια χρόνια φύκια,μικροοργανισμοί, φυτοπλαγκτόν, ψάρια πέθαναν και κατακάθισαν στον πυθμένα της θάλασσας. Καταπλακώθηκαν από χώμα, λάσπη και άμμο. Λόγω έλλειψης οξυγόνου και εξαιτίας της μεγάλης πίεσης και της μεγάλης θερμοκρασίας μετατράπηκαν σε φυσικό αέριο το οποίο εγκλωβίστηκε σε μεγάλες κοιλότητες στο υπέδαφος.

4 Το κύριο συστατικό του φυσικού αερίου είναι το μεθάνιο. Το φυσικό αέριο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και σε περίπτωση διαρροής ανεβαίνει ψηλά.

5 Το φυσικό αέριο μπορεί να βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή οπότε για να το εξάγουμε φτιάχνουμε πλωτές εξέδρες Το φυσικό αέριο μπορεί να βρίσκεται στην ξηρά οπότε για να το εξάγουμε φτιάχνουμε ειδικές εγκαταστάσεις.

6 Το φυσικό αέριο μεταφέρεται με αγωγούς που διασχίζουν διαδρομές χιλιάδων χιλιομέτρων. Το φυσικό αέριο μπορεί να μεταφερθεί και με ειδικά διαμορφωμένα δεξαμενόπλοια σε υγρή μορφή.

7 Δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου. Η Ελλάδα προμηθεύεται φυσικό αέριο από τη Ρωσία και την Αλγερία.

8 Το φυσικό αέριο πριν δοθεί στην αγορά το επεξεργαζόμαστε σε μεγάλες εγκαταστάσεις τα διυλιστήρια.Όπως περίπου κάνουμε και με το πετρέλαιο.

9 Για να γνωρίζουμε τις ποσότητες φυσικού αερίου που εισάγουμε από τη Ρωσία υπάρχει στο νομό Σερρών στο Σιδηρόκαστρο σταθμός μέτρησης.

10 Το φυσικό αέριο που εισάγεται από την Αλγερία αποθηκεύεται στις εγκαταστάσεις σε ένα μικρό νησάκι έξω από την Αθήνα.

11

12 Χρήση του φυσικού αερίου

13


Κατέβασμα ppt "Φυσικό αέριο ένα πολύτιμο αέριο ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google