Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ούρδας Ιωάννης 2011 Το βυζαντινό κράτος μεγαλώνει και φτάνει στα παλιά σύνορα.κεφ16.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ούρδας Ιωάννης 2011 Το βυζαντινό κράτος μεγαλώνει και φτάνει στα παλιά σύνορα.κεφ16."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ούρδας Ιωάννης 2011 Το βυζαντινό κράτος μεγαλώνει και φτάνει στα παλιά σύνορα.κεφ16

2 Ο αυτοκράτορας αφού κατάφερε να αποκαταστήσει την τάξη και την ομαλότητα στο κράτος του προσπάθησε να αντιμετωπίσει τους κινδύνους από τις επιθέσεις εχθρικών λαών.

3 Με έντονο χρώμα ποιο ποτάμι βρισκόταν στα βόρεια σύνορα της Αυτοκρατορίας; Ο Δούναβης Ποιοι λαοί βρίσκονταν στα βόρεια σύνορα; Ποιοι στην Ανατολή; Βούλγαροι και Σλάβοι στο βορά και Πέρσες Άραβες στην ανατολή Παρατήρησε την εικόνα που εμφανίζεται δίπλα. Με ποιο μέσο ο αυτοκράτορας εξασφάλισε την ειρήνη;

4 Ο Βελισάριος και ο Ναρσής οι δυο στρατηγοί του Ιουστινιανού κατάφεραν να νικήσουν τους Γότθους και τους Βανδάλους. Οι πόλεμοι κράτησαν είκοσι χρόνια.

5 Η μάχη για την κατάληψη της Καρχηδόνας στην Αφρική Κατάληψη της Ραβένας στην Ιταλία

6 Οι νίκες και οι κατακτήσεις τους έφεραν τα παρακάτω αποτελέσματα

7 Ο αυτοκράτορας γνωρίζει μεγάλη δόξα και αυξάνεται το γόητρο του Βυζαντινού κράτους.

8 Ούρδας Ιωάννης 2011 Το βυζαντινό κράτος πριν τις κατακτήσεις του Ιουστινιανού Το βυζαντινό κράτος μετά τις κατακτήσεις του Ιουστινιανού Παρατηρήστε τους δυο χάρτες και αναφέρετε πια εδάφη κατέκτησε ο Ιουστινιανός. Την Ιταλία ένα μέρος της Ισπανίας και τα παράλια της Αφρικής

9 Βοήθησαν στην ανάπτυξη του εμπορίου με τους λαούς της Δύσης.

10 Κατασκευάστηκαν μεγάλα οικοδομήματα όπως βλέπουμε το εσωτερικό του Αγίου Βιτάλιου στη Ραβέννα. Τα οικοδομήματα αυτά ήταν ισάξια με εκείνα της Πόλης.

11 Οι αρνητικές συνέπειες των πολέμων του Ιουστινιανού

12 Ο στρατός πολεμούσε για πολλά χρόνια ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες; Οι στρατιώτες είχαν κουραστεί. Στα ανατολικά σύνορα και στα σύνορα του Δούναβη οι φρουρές αποδυναμώθηκαν.

13 Τα χρήματα που ξόδεψε το Βυζαντινό κράτος ήταν πάρα πολλά Οι κάτοικοι άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη βαριά φορολογία.

14 Οι Πέρσες παραβίαζαν τη συμφωνία ειρήνης που είχαν κάνει και ζητούσαν περισσότερα χρήματα για να μην επιτίθενται Οι Βούλγαροι και οι Σλάβοι παραβίαζαν και αυτοί τη συνθήκη ειρήνης και λεηλατούσαν τα εδάφη της αυτοκρατορίας στην περιοχή του Δούναβη.

15 Όλα αυτά ανάγκασαν τον αυτοκράτορα να στραφεί ξανά στην Ανατολή και να παραμελήσει τα εδάφη της Δύσης τα οποία είχε καταλάβει με πολύ κόπο και μεγάλες θυσίες.

16 Εννοιολογικός χάρτης Ιουστινιανός Δύση Ανατολή Πέρσες ΣλάβοιΒούλγαροι ΓότθοιΒάνδαλοι Ειρήνη χρήματα Βελισάριος Ναρσής νικούν Θετικά Δόξα στον Αυτοκράτορα Κατάκτηση εδαφών Δύσης Ανάπτυξη εμπορίου Μεγάλα έργα στη Δύση Αρνητικά Ο στρατός διαμαρτύρεται Οι πολίτες δυσαρεστημένοι από τη φορολογία Πέρσες Σλάβοι Βούλγαροι αθετούν συμφωνία Δύση Ανατολή

17 Καλό διάβασμα


Κατέβασμα ppt "Ούρδας Ιωάννης 2011 Το βυζαντινό κράτος μεγαλώνει και φτάνει στα παλιά σύνορα.κεφ16."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google