Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ο Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν γεννήθηκε στις 2 Απριλίου - παγκόσμια μέρα του παιδικού βιβλίου πλέον- του 1805 στην Odense  της Δανίας. Ήταν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ο Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν γεννήθηκε στις 2 Απριλίου - παγκόσμια μέρα του παιδικού βιβλίου πλέον- του 1805 στην Odense  της Δανίας. Ήταν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 ΑΦΙΕΡΩΜΑ

4 Ο Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν γεννήθηκε στις 2 Απριλίου - παγκόσμια μέρα του παιδικού βιβλίου πλέον- του 1805 στην Odense  της Δανίας. Ήταν γιός ενός φτωχού τσαγκάρη και μιας πλύστρας. Περιπλανώμενα παιδικά χρόνια, με φτώχεια, πείνα και καθόλου περισσεύματα δυνάμεων για χάδια και φιλιά. Όταν ο μικρός Χανς Κρίστιαν είναι μόλις 7 χρονών ο πατέρας του τον πηγαίνει στο θέατρο. Το αγόρι μαγεύεται! Για πάντα! Ο Χανς ήταν ένα περίεργο παιδί με εξαιρετική φαντασία. Πολλές φορές τον έβλεπαν να περπατά στο δρόμο σαν ονειροπαρμένος και το μυαλό του δεν το είχε πουθενά αλλού, παρά μόνο στα ποιήματα και στο διάβασμα. Προσπάθησε άδικα να μάθει την τέχνη του πατέρα του. Όταν τέλειωσε το σχολείο των άπορων παιδιών, μπήκε σε ένα ραφτάδικο, για να μάθει την τέχνη, αλλά ούτε και εκεί τα κατάφερε. Το ενδιαφέρον του κέρδισε το θέατρο, όπου αποστήθιζε ολόκληρες σκηνές από τα έργα που έβλεπε. Όταν ήταν με τους φίλους του, του άρεσε να απαγγέλλει και να τραγουδά. Στα 11 του ο πατέρας του πεθαίνει.

5 Το σπίτι που γεννήθηκε ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Το σπίτι που γεννήθηκε ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

6 Η μητέρα του ξαναπαντρεύεται
Η μητέρα του ξαναπαντρεύεται!. Στα 14 του χρόνια, κάνει το πρώτο του μεγάλο ταξίδι –φυγής στην Κοπεγχάγη και προσπαθεί να μπει στο Βασιλικό Θέατρο. Είναι άσχημος, λιπόσαρκος και δεν γίνεται δεκτός. Ζει πολύ φτωχικά, αλλά συνεχίζει να προσπαθεί. Προσπαθεί να γίνει τραγουδιστής, ηθοποιός, χορευτής. Αποτυγχάνει σε όλα. Βυθίζεται σε μεγάλες σιωπές και μελαγχολία. Κάποτε, από σπουδαίο ευγενή της εποχής, που νιώθει λύπη έρχεται βοήθεια για να μορφωθεί. Σπουδάζει φιλολογία αλλά δεν ολοκληρώνει τις σπουδές του! Παρουσιάζει τα πρώτα του θεατρικά έργα. Εκδίδει την ποιητική συλλογή του,κομμάτια για όπερες, νουβέλες και φυσικά παραμύθια.

7 168 παραμύθια! «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι», «Η βασίλισσα του χιονιού», «Το ασχημόπαπο», «Το μολυβένιο στρατιωτάκι», «Η μικρή γοργόνα», «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα», «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», «Η Τοσοδούλα», “Το ¨Χριστουγεννιάτικο Έλατο», «Το αηδόνι του αυτοκράτορα»,………………..

8 Δεν κάνει οικογένεια. Γράφει για παιδιά, μιλά με παιδιά, ανιχνεύει και αναμοχλεύει τους φανταστικούς κόσμους των παιδιών, αλλά δεν θα κάνει ποτέ δικά του! Έρωτες απελπισμένοι. Με αέρινες γυναίκες. Φτιαγμένες από σύννεφα, να του γλιστρούν απ΄ τα χέρια. Τραγουδίστριες, χορεύτριες, ηθοποιοί. Καμία δικιά του, καταδικιά του. Στις 4 Αυγούστου του 1875, ο μεγαλύτερος παραμυθάς όλων των εποχών, θα πεθάνει ύστερα από σύντομη ασθένεια. Ο εθνικός ύμνος της Δανίας είναι δικοί του στίχοι, το άγαλμα του είναι αξιοθέατο, τα έργα του βρίσκονται στις βιβλιοθήκες και κυρίως στις ψυχές όλων μας, είναι ένας ήρωας της χώρας του. Βρήκε καταξίωση, αναγνώριση, δόξα, αλλά ποτέ την ευτυχία. Καταδικασμένος σαν τους ήρωες των παραμυθιών στην απελπισμένη αναζήτηση της αγάπης που δεν του χαρίστηκε ποτέ

9 Το να ζεις μόνο δεν είναι αρκετό, είπε η πεταλούδα
Το να ζεις μόνο δεν είναι αρκετό, είπε η πεταλούδα. Πρέπει να έχεις λιακάδα, ελευθερία και ένα μικρό λουλούδι. ΑΝΤΕΡΣΕΝ

10

11 Οτιδήποτε βλέπεις μπορεί να γίνει ένα παραμύθι και μπορείς να βγάλεις μια ιστορία από οτιδήποτε αγγίξεις. Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν

12 «Η ίδια η ζωή είναι το πιο υπέροχο παραμύθι απ’ όλα
«Η ίδια η ζωή είναι το πιο υπέροχο παραμύθι απ’ όλα.»  Χανς Κρίστιαν Άντερσεν .

13 «…Σουτ. Αρχίζει το παραμύθι
«…Σουτ! Αρχίζει το παραμύθι! Όταν τελειώσει, θα ξέρουμε περισσότερα απ΄ότι τώρα…» Χανς Κρίστιαν Άντερσεν  /

14

15

16

17

18

19 Αλλά μια γοργόνα δεν έχει δάκρυα, γι’ αυτό υποφέρει πολύ περισσότερο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

20 Η μικρή Γοργόνα στη Δανία

21

22

23 Να είσαι χρήσιμος στον κόσμο είναι ο μόνος τρόπος να είσαι ευτυχισμένος.ΑΝΤΕΡΣΕΝ

24

25

26

27

28 O Άντερσεν στα ΜΙΚΡΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ

29

30

31

32 Σ’ ευχαριστούμε κύριε Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για τα παραμύθια των ονείρων μας!

33 Τέλος αφιερώματος


Κατέβασμα ppt "ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ο Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν γεννήθηκε στις 2 Απριλίου - παγκόσμια μέρα του παιδικού βιβλίου πλέον- του 1805 στην Odense  της Δανίας. Ήταν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google