Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Κωνσταντίνος Χαρδαλιάς Υποψήφιος Διδάκτορας Δημόσιας Υγείας & Πολιτικής Υγείας Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Τομέας Δημόσιας Υγείας Τμήμα Νοσηλευτικής Ε.Κ.Π.Α. 17/6/2019

2 17/6/2019 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Η περιβαλλοντική υγεία περιλαμβάνει της πτυχές της ανθρώπινης υγείας συμπεριφοράς συμπεριλαμβανόμενης της ποιότητας ζωής που καθορίζονται από φυσικά, βιολογικά, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα στο περιβάλλον. Αναφέρεται επίσης, στην θεωρία και την πρακτική της αξιολόγησης, την διόρθωση, τον έλεγχο και την πρόληψη παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν δυνητικά την υγεία.

3 ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
17/6/2019 ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ο Τελευταίος αιώνας μπορεί να ονομαστεί και χημικός αιώνας. Συντέθηκαν περισσότερες από χημικές ουσίες. Μερικές βοήθησαν στην θεραπεία και στην πρόληψη ασθενειών και άλλες έχουν κατηγορηθεί για την δημιουργία οικολογικών κινδύνων για την υγεία των ανθρώπων π. χ στρώσεις με βάση το μόλυβδο σε 52 ε κ. σπίτια Αμερικανών. Επίσης, υπάρχει και μια ανεξήγητη αύξηση στην υπογονιμότητα, στο άσθμα, στον αυτισμό και στον καρκίνο.

4 ΜΕΓΕΘΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
17/6/2019 ΜΕΓΕΘΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Νέα μελέτη στην Αμερική έδειξε ότι οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στο σώμα, αντανακλούν τη ρύπανση και τις τοξικές χημικές ουσίες που βρίσκονται στον αέρα, στο νερό, τα τρόφιμα και σε όλα τα προϊόντα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι σε ορισμένες περιοχές, το μητρικό γάλα των γυναικών περιέχει διάφορα φυτοφάρμακα, συμπεριλαμβανομένου του DDT, μια τοξική επίμονη χημική ουσία που έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ το 1970.

5 ΧΗΜΙΚΟΙ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ
17/6/2019 ΧΗΜΙΚΟΙ: ατμοσφαιρική ρύπανση, οξείδιο του αιθυλενίου και τα μικροβιοκτόνα(μητρικό γάλα). ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ: σαλμονέλα, Cryptosporidium. ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΚΟΙ: Ιονίζουσα (ορατό φως, υπέρυθρη ακτινοβολία, μικροκύματα και ραδιοσυχνότητες) και την μη ιονιζόυσα(καρκινογόνα υπεριώδη κύματα του ήλιου).

6 ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
17/6/2019 Συνεργάζονται με τοξικολόγους, γεωλόγους, επιδημιολόγους και βιοστατιστικολόγους. Οι νοσηλευτές δημόσιας υγείας μπορούν να καλέσουν τον επιθεωρητή στέγασης ή τον τεχνικό για έλεγχο των ζώων. Βοηθούν στην απάντηση ερωτήσεων και στη μετάφραση τεχνικών πληροφοριών σχετικά με την περιβαλλοντική υγεία στην γλώσσα που κυριαρχεί στις κοινότητες που εξυπηρετούν. Είναι ασφαλείς μεταφορείς πληροφοριών. Σημαντικοί παρατηρητές έγκαιρων προειδοποιήσεων για περιβαλλοντικά θέματα υγείας.

7 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
17/6/2019 Πιθανές περιβαλλοντικές εκθέσεις και ασθένειες μπορούν να αξιολογηθούν μεμονωμένα ή σε κοινοτική βάση. Οι αξιολογήσεις αυτές βοηθάνε στην ανάπτυξη εξατομικευμένων σχεδίων για τη μείωση της έκθεσης και την υγεία των μηνυμάτων της εκπαίδευσης.

8 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
17/6/2019 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ: Ποια είναι η φύση της την έκθεση; Από πού προέρχεται η έκθεση; Ποια είναι η οδός έκθεσης; Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία που συνδέονται με την έκθεση; Ποιες είναι οι αδυναμίες του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο;

9 ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
17/6/2019 ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής Tox Town : πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τα επικίνδυνα επαγγέλματα και με διάφορους χώρους όπως το σπίτι, νοσοκομείο ή αγρόκτημα. Ο Οργανισμός Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ(ΕΡΑ): μέσα από τοποθεσίες περιβαλλοντικών χαρτών και περιβαλλοντικών γεγονότων, παρέχει πληροφορίες που μπορεί να προσπελαστούν από τον ταχυδρομικό κώδικα.

10 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ
17/6/2019 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ Είναι η μελέτη της συσχέτισης μεταξύ της περιβαλλοντικής έκθεσης και του ανθρώπου ως αποτελέσματα της νόσου π. χ μελέτες που εξετάζουν τη σχέση μεταξύ καρκίνου του πνεύμονα και συγκεντρώσεις ινών αμίαντου. Δυσκολία της περιβαλλοντικής επιδημιολογίας είναι η εξεύρεση του πληθυσμού που δεν εκτίθεται σε επικίνδυνες χημικές ουσίες.

11 17/6/2019 ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ Είναι η επιστήμη που μελετά χημικές ουσίες που μας αρρωσταίνουν. Οι τοξικολόγοι στηρίζονται σε ζωικά μοντέλα για τον προσδιορισμό των επιπτώσεων της έκθεσης σε χημικές ουσίες. Οι μεταβλητές που ελέγχονται περιλαμβάνουν: τη διατροφή, τον ατμοσφαιρικό ρύπο και την άσκηση.

12 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
17/6/2019 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Το μόλυβδο( βρέθηκε σε παλιές βαφές και σε παλιούς σωλήνες). Το μονοξείδιο του άνθρακα. Τις προσμείξεις στο πόσιμο νερό. Και τα καταναλωτικά προϊόντα.

13 ΜΟΛΥΒΔΟΣ Τοξική χημική ουσία.
17/6/2019 ΜΟΛΥΒΔΟΣ Τοξική χημική ουσία. Η δηλητηρίαση από μόλυβδο μπορεί να προκαλέσει: διαταραχές στην μάθηση, αναιμία, υπέρταση, αναπαραγωγικά προβλήματα και στα δυο φύλα Προσβάλει κυρίως τους ενήλικες, ως αποτέλεσμα της έκθεσης στο χώρο εργασίας και σε χώρους που έχουν ανακαινιστεί με χρώματα με βάση το μόλυβδο. Το 1978 απαγορεύτηκαν τα χρώματα με βάση το μόλυβδο.

14 17/6/2019 Η πρωτογενής πρόληψη δηλητηρίασης από χρώματα απαιτεί την αφαίρεση της έκθεσης. χ η σταδιακή κατάργηση μολύβδου στην βενζίνη. Πολλά προγράμματα και νόμοι δηλητηρίασης από μόλυβδο επικεντρώνονται σε δευτερογενείς στρατηγικές πρόληψης που ενθαρρύνουν τον έλεγχο του επίπεδου μολύβδου στο αίμα των παιδιών.

15 ΡΑΔΟΝΙΟ Φυσικό ραδιενεργό αέριο, άχρωμο και άοσμο.
17/6/2019 ΡΑΔΟΝΙΟ Φυσικό ραδιενεργό αέριο, άχρωμο και άοσμο. Βρίσκεται στο έδαφος, διαρρέει εύκολα. Συσσωρεύεται σε υπόγειους χώρους. Η λύση για την υψηλή έκθεση είναι ο ‘’αερισμός’’. Οι νοσηλευτές πρέπει να ενθαρρύνουν τους ιδιόκτητες των σπιτιών να ελεγχτούν για ραδόνιο.

16 ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ
17/6/2019 ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ Άχρωμο και άοσμο αέριο. Είναι προϊόν καύσης και απορρέει από τα σπίτια, όταν λειτουργούν σόμπες αερίου και φούρνοι. Υπάρχουν ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα στα καταστήματα. Η χρόνια έκθεση συνδέεται με πονοκέφαλους, κακή γνωστική λειτουργιά και κατάθλιψη.

17 17/6/2019 ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ Ενθάρρυνση των ανθρώπων για περιοδικό έλεγχο του πηγαδιού τους. Προστασία των υπόγειων και των επιφανειακών υδάτων μας από τα βιομηχανικά, γεωργικά και αστικά απόβλητα. Για την απόκτηση σχέδιο προστασίας επικοινωνία με την κρατική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την προστασία του περιβάλλοντος.

18 ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
17/6/2019 ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑ: βακτήρια, ιοί, παράσιτα. ΧΗΜΙΚΟΙ: ανόργανοι, οργανικοί. ΡΑΔΙΟΝΟΥΚΛΕΙΔΙΑ: γραμμική άλφα, ακτινοβολία, Ραδόνια.

19 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
17/6/2019 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες όσον αφορά τη χημική σύνθεση των καταναλωτικών προϊόντων τα οποία περιλαμβάνουν: διαλύματα καθαρισμού, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, προϊόντα γκαζόν και υλικά για χόμπι. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής μέσω της ιστοσελίδας παρέχει πληροφορίες με τα εν λόγω προϊόντα και των συναφών κινδύνων για την υγεία τους. Παρατίθενται όλα τα συστατικά των ουσιών.

20 17/6/2019 Σύμφωνα με το νόμο η δραστική ουσία πρέπει να αναγράφεται μαζί με το βάρος της. Χημικά που ο παραγωγός θεωρεί ‘’εμπορικό μυστικό’’ μπορεί να μην αναφέρονται. Η ολοκληρωμένη σήμανση για όλα τα προϊόντα είναι κρίσιμο στοιχείο το δικαιώματος μας να γνωρίζουμε. 2006 η ΑΝΑ έκανε μια χημική ανάλυση για την πλήρη αποκάλυψη των χημικών συστατικών στις ετικέτες για να διευκολυνθεί η ενημέρωση και η διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά την αγορά προϊόντων.

21 ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
17/6/2019 Ποιότητα του αέρα εσωτερικών χώρων Χρήση φυτοφαρμάκων Η θέση των σχολείων

22 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ
17/6/2019 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ Κατά την διάρκεια της ενεργειακής κρίσης το πολλά κτήρια διαβρώθηκαν για να εμποδίσουν το δροσερό αέρα να εισέλθει προς τα μέσα και τον ζεστό να διαφύγει προς τα έξω. Πολλά σχολεία μείωσαν την ανταλλαγή αέρα στα κτήρια. Η ανταλλαγή αέρα βοήθα να κρατήσει τον αέρα ‘’φρέσκο’’ με αραίωση των ρύπων που συσσωρεύονται σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, τις αναθυμιάσεις από διαλύματα καθαρισμού κ.τ.λ.

23 ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
17/6/2019 ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Συντήρηση των κτιρίων και γρήγορη επισκευή προβλημάτων υγρασίας. Έλεγχος συστήματος θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού να είναι καθαρό. Επιλογή προϊόντων που δεν εκπέμπουν ελάχιστα δυνητικά επικίνδυνες ή χημικές ουσίες που προκαλούν ευαισθησία.

24 17/6/2019 ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ Το 2003 υπήρχαν δηλητηριάσεις από φυτοφάρμακα στις ΗΠΑ από τις οποίες οι αφορούσαν παιδία κάτω των 6 ετών. Ο όρος φυτοφάρμακο περιλαμβάνει διάφορα είδη χημικών ουσιών οι οποίες έχουν συντεθεί είτε να σκοτώσουν κάτι ή να εμποδίσουν την αναπαραγωγή του. Αυτά είναι τα εντομοκτόνο, μυκητοκτόνα, ποντικοφάρμακα κ. τ. λ. Όλα τα φυτοφάρμακα θα πρέπει να καταχωρούνται στην ΕΡΑ και να δηλώνεται η συγκεκριμένη χρήση τους.

25 17/6/2019 ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ Η τοποθέτηση των σχολείων σε περιοχές όπου υπάρχει βιομηχανία, αεροψεκασμούς από χημικές ουσίες, ή αυτοκινητοδρόμους δημιουργείται μεγαλύτερος κίνδυνος για τα παιδία που αναπνέουν ατμοσφαιρικούς ρύπους στους χώρους των σχολείων. Όταν ένας χώρος έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως και θεωρηθεί ότι παρουσιάζει πιθανούς περιβαλλοντικούς κινδύνους, αυτό ονομάζεται βιομηχανική έκθεση.

26 Ο θόρυβος είναι ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να εξεταστεί.
17/6/2019 Ο θόρυβος είναι ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να εξεταστεί. Μετράται σε ντεσιμπέλ και καταγράφεται με το μετρητή ήχου. Ο θόρυβος επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα ανάγνωσης και την συμπεριφορά(κυρίως στην εκμάθηση δεύτερης γλώσσας).

27 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
17/6/2019 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Τον αέρα και τα ύδατα Την ρύπανση του εδάφους. Τη μόλυνση χώρων αποβλήτων . Κίνδυνοι που συνδέονται με τη γεωργική παραγωγή(φυτοφάρμακα).

28 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
17/6/2019 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Βιομηχανικές χημικές ουσίες. Εκκωφαντικούς θορύβους. Επικίνδυνοι φυσικοί κίνδυνοι. Ασθένειες που σχετίζονται με τον επαγγελματικό χώρο είναι: η αμιάντωση (νόσος λευκού πνεύμονα), του άνθρακα που σχετίζεται με πνευμονοκονίαση ( νόσος μαύρου πνεύμονα) και η σκόνη που σχετίζεται με βαμβάκι(νόσος του πνεύμονα brown).

29 Πληροφορίες άμεσα από την εταιρεία.
17/6/2019 ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ζητήστε από τους εργαζόμενους τι ξέρουν για την υγειά τους και τις συνθήκες ασφάλειας. Πληροφορίες άμεσα από την εταιρεία. Επικοινωνήστε με εκπρόσωπο των εργαζομένων. Ζητήστε πληροφορίες από την OSHA.

30 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
17/6/2019 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Αναφέρεται σε ίση ποιότητα στο περιβάλλον στους πληθυσμούς. Εξελίχτηκε ο όρος το 1980 με την αύξηση των γνώσεων σχετικά με την διαφορετική έκθεση των έγχρωμων και φτωχών ανθρώπων στις ΗΠΑ σε περιβαλλοντικούς κινδύνους για την υγεία τους στους χώρους που έζησαν και εργάστηκαν. Το1992 ο Κλίντον απαίτησε κάθε ομοσπονδιακή υπηρεσία να εξετάζει τρόπους με τους οποίους οι αποφάσεις των οργανισμών τους μπορούν να επηρεάσουν την περιβαλλοντική δικαιοσύνη.

31 17/6/2019 Στις μισές πολιτείες της χώρας υπάρχει μια επιτροπή σε επίπεδο κράτους ή ομάδας εργασίας που έχει οριστεί να εξετάσει ζητήματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Οι νοσηλευτές δημόσιας υγείας μπορεί να φέρουν πολύτιμες πληροφορίες για την περιβαλλοντική υγεία καθώς και για τις γνώσεις σχετικά με την καθοδήγηση γραφειοκρατικών συστημάτων προκειμένου να βοηθήσουν στην εξασφάλιση ισότιμων όρων σε φτωχές κοινότητες.

32 ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ
17/6/2019 ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Μήνυμα: συγκέντρωση από τους νοσηλευτές επιστημονικών στοιχείων. Αυτά θα πρέπει να συνδέονται με την έκθεση με βάση την τοξικολογία, γνωρίζοντας τις οδούς έκθεσης και γνωστοποιώντας τα στοιχειά της έκθεσης σε άτομα ή σε μια κοινότητα. Πληροφοριοδότης: αξιόπιστος , καλός ακροατής, σαφής, με καλές γνώσεις. Ακροατήριο Περιεχόμενο

33 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
17/6/2019 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Η Περιβαλλοντική υγεία είναι αρμοδιότητα των πολυαρίθμων κυβερνητικών οργανισμών σε κρατικό, τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο. Η αμερικανική υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος είναι ο πρωτογενής ρυθμιστής της περιβαλλοντικής υγείας.

34 ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ‘’ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΝ’’
17/6/2019 ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ‘’ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΝ’’ Πρωταρχικός τρόπος κοινοποίησης των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης είναι μέσω ετικέτας στις συσκευασίες. Οι εργαζόμενοι να έχουν πρόσβαση στα Δελτία Δεδομένων Ασφάλειας: δελτία πληροφοριών των χημικών ουσιών που δημιουργήθηκαν από τη χημική κατασκευαστική.

35 17/6/2019 «ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ»


Κατέβασμα ppt "ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google