Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

BLASTOCYSTIS HOMINIS.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "BLASTOCYSTIS HOMINIS."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 BLASTOCYSTIS HOMINIS

2 Αρχικά θεωρείτο μη παθογόνος ζυμομύκητας
Αρχικά θεωρείτο μη παθογόνος ζυμομύκητας ΠΡΩΤΟΖΩΟ Το μέγεθος ποκίλει (5-30μm). Κεντρικό κενοτόπιο-περιφερικός δακτύλιος κυτταροπλάσματος-2-3 πυρήνες-σκοτεινότερα κοκκία (βολουτίνης). Πιθανή σύγχυση με Endolimax nana (μη παθογόνος αμοιβαδα-έντερο ανθρώπου, χοίρων πιθη- κοειδών. Στον πυρήνα υπάρχει ένα καρυόσωμα Ογκώδες και σφαρικό.

3 Στοιχεία ανεπαρκή για τον βιολογικό του κύκλο
Στοιχεία ανεπαρκή για τον βιολογικό του κύκλο. Τρέφεται με εντερικα βακτήρια και υπολείμματα κοπράνων. Εμφανίζεται με την αμοιβαδοειδή μορφή, την κυστική μορφή και την μορφή με το κεντρικά εντοπιζόμενο κενοτόπιο Μετάδοση με την κοπρανοστοματική οδό Πολλαπλασιασμός με διχοτόμηση ή με παραγωγή σπορίων?? Κάτω από ορισμένες συνθήκες εμφανίζει παθογόνο δράση χωρίς συγκεκριμένη εντερική εντόπιση και εμφάνιση διεισδυτικότητας (κοιλιακά άλγη, υδαρείς κενώσεις, κνησμός του περιπρωκτικού δακτυλίου).

4 ΔΙΑΓΝΩΣΗ Παρουσία κυστοειδών σχηματισμών στα κόπρανα
Μεγάλη ποικιλία μεγεθών 10-20% του πληθυσμού αποικίζεται . Υπάρχει η άποψη ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά ειδη B.hominis από τα οποία κάποια είναι παθογόνα. Όταν διαπιστώνεται η παρουσία B.hominis θα πρέπει να πραγματοποιηθούν 3 παρασιτολογικές εξετάσεις , να αποκλεισθεί άλλος παθογόνος παράγοντας πριν θεωρηθεί ότι η νόσος προκαλείται από B. hominis


Κατέβασμα ppt "BLASTOCYSTIS HOMINIS."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google