Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο Σενάριο: Σύγκρουση με αστεροειδή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο Σενάριο: Σύγκρουση με αστεροειδή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο Σενάριο: Σύγκρουση με αστεροειδή.
Η Γη δέχεται ένα μετεωρίτη 100 μ. κάθε χρόνια, έναν του χιλιομέτρου κάθε χρόνια και μια βόμβα 10 χιλιομέτρων κάθε 30 εκατομμύρια χρόνια. Ακόμα και ένας μετεωρίτης με διάμετρο 200 μέτρα, αν έπεφτε στη θάλασσα θα σήκωνε τέτοιο παλιρροϊκό κύμα, που θα κατέστρεφε όλες τις παραλιακές περιοχές της Γης. Το σενάριο της πλανητικής καταστροφής έγινε πραγματικότητα πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια – εξαφάνιση των δεινοσαύρων

2

3

4

5 2ο σενάριο: Έκρηξη ηλίου
2ο σενάριο: Έκρηξη  ηλίου Σε 5 εκατομμύρια χρόνια περίπου, ο ήλιος μας θα έχει εξαντλήσει όλο το υδρογόνο (H) που διαθέτει και καίει αυτή τη στιγμή, και έτσι θα αρχίσει να καίει ήλιο (He). ο ήλιος μας, θα έχει κόκκινο χρώμα και θα μεγαλώσει δραματικά το μέγεθός του, αυξάνοντας την μάζα του κατά 30%.(red giant) Αμέσως μετά την φάση του «ερυθρού γίγαντα», ο ήλιος θα γίνει εξαιρετικά συμπαγής με αποτέλεσμα να εκραγεί, δημιουργώντας αυτό που λέμε «supernova». Ακόμα και να μην απορροφηθεί η Γη από τον Ηλιο,θα υπάρξει τεράστια αύξηση της θερμοκρασίας κι έτσι θα καταστραφεί κάθε ζωντανός οργανισμός στον πλανήτη μας.

6 3ο Σενάριο: Αντιστροφή των μαγνητικών πόλων.
Σήμερα το γήινο μαγνητικό πεδίο ορίζεται από έναν θετικό πόλο, στο Βορρά κι έναν αρνητικό, στο Νότο. Συμβαίνει όμως πότε- πότε, καθώς η Γη περιστρέφεται, να αλλάζει πολικότητα, με τρόπο εντελώς ακανόνιστο Οι μεταβατικές περίοδοι διαρκούν από 5 έως 10 χιλιάδες χρόνια και μπορούν να συνοδεύονται ακόμη και από πλήρη εξαφάνιση του γήινου μαγνητικού πεδίου. Σήμερα γνωρίζουμε, ότι η έντασή του μειώνεται σταθερά από το π.Χ. με ρυθμό 5% ανά αιώνα. Αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό, στο τέλος της τέταρτης χιλιετίας η Γη θα έχει στερηθεί τη βασική ασπίδα προστασίας και θα γίνει ευάλωτη στις κοσμικές ακτίνες. Πρωτόνια από τις ηλιακές καταιγίδες και φορτισμένα σωματίδια από κάθε γωνιά του διαστήματος θα φτάνουν ως τη γήινη επιφάνεια μεταφέροντας θανατηφόρα ακτινοβολία.


Κατέβασμα ppt "1ο Σενάριο: Σύγκρουση με αστεροειδή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google