Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ENA ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ENA ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ENA ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ

2 Γενικές Πληροφορίες Ο πληθυσμός των νησιών Φίτζι είναι 85.691 κάτοικοι
Τα νησιά Φίτζι βρίσκονται στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού

3 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

4 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Τα πιο όμορφα αξιοθέατα τους είναι οι παραλίες όπου εκεί μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις αυτό το υπέροχο τοπίο

5 ΣΗΜΑΙΑ Το Γαλάζιο Έμβλημα είναι σύμβολο της βρετανικής αποικιοκρατίας Το ανοιχτό μπλε συμβολίζει τον ουρανό και τη θάλασσα.

6 Έθιμα και παραδόσεις Το Meke είναι ο τυπικός θρησκευτικός χορός στα Φίτζι Πιστεύεται ότι τα πνεύματα κατακτούν τα σώματα, όσο προχωράει ο χορός. Ο χορός συνοδεύεται από τραγούδι, χτυπήματα των χεριών και ταμπούρλα. Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα.. Υπάρχει και άλλο είδος χορού, αυτή τη φορά γυναικείος και τον απολαμβάνουν πολύ, κατά τη διάρκεια του οποίου οι αιχμάλωτοι εχθροί ταπεινώνονται.

7 Έθιμα και παραδόσεις Η μουσική είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής στα Φίτζι. Τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούν είναι η κιθάρα, το γιουκαλίι (ukulele) και το μαντολίνο. Κάποια όργανα, όπως το Lali, ένα είδος ντραμς, χρησιμοποιούνται κυρίως για να καλέσουν τον κόσμο σε ένα σημαντικό γεγονός για την κοινότητα. Στις παλιότερες εποχές,οι ήχοι από τα Lali ανακοίνωναν θανάτους, γεννήσεις και πολέμους. Πολλά από τα μουσικά όργανα των Φίτζι έχουν επηρεαστεί από τους ινδούς μετανάστες.

8 Έθιμα και παραδόσεις Τα παραδοσιακά ρούχα των φιτζιανών στα πιο παλιά χρόνια, ήταν για τους άντρες ένα ύφασμα γυρισμένο και δεμένο στη μέση και για τις γυναίκες μια χόρτινη φούστα.. Η ανύπαντρη γυναίκα φορούσε κοντή φούστα, ενώ οι παντρεμένες μακριά. Σήμερα το τοπικό ένδυμα ειναι το Sulu, ένα ομοιόμορφο είδος φούστας για άντρες και γυναίκες.

9 Γιατί θέλουμε να τα επισκεφτούμε
Θέλουμε να τα επισκεφτούμε για να γνωρίσουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις τους Για να δούμε τις όμορφες παραλίες τους Για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή κουζίνα τους Και τη κουλτούρα τους

10 ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΝΕΦΕΛΗ & ΛΗΔΑ


Κατέβασμα ppt "ENA ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google