Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων
«ο αρχαιότερος φορητός υπολογιστής»

2 Τι είναι ο Μηχανισμός; Ο μηχανισμός είναι ένα αστρονομικό μηχάνημα απόλυτης ακρίβειας με εκπληκτική μηχανική τελειότητα

3 Από τι αποτελείται ο Μηχανισμός;
Ο μηχανισμός αποτελείται από τριάντα περίπου χάλκινους αλληλοεμπλεκόμενους οδοντωτούς τροχούς , έκκεντρα τοποθετημένους , που το έθεταν σε κίνηση με διαφορετική ταχύτητα το καθένα

4 Πως λειτουργεί και σε τι χρησιμεύει;
Eίναι το αρχαιότερο σωζόμενο μηχάνημα με γρανάζια. Φτιαγμένος από μπρούτσο και ξύλινο πλαίσιο. Ήταν ένας αναλογικός υπολογιστής και ψηφιακός υπολογιστής σχεδιασμένος για να υπολογίζει και απεικονίζει τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων, τις εκλείψεις ηλίου και σελήνης, τις φάσεις της σελήνης. Πιστεύεται ότι περιέχει ένα διαφορετικό γρανάζι όμως ο μηχανισμός της κίνησης της Σελήνης είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός, καθότι δίνει τη δυνατότητα μεταβλητής γωνιακής ταχύτητας στον άξονα που κινεί τη Σελήνη (δεύτερος Νόμος Κέπλερ) Ο μηχανισμός αυτός έδινε, τη θέση του ήλιου και της σελήνης καθώς και τις φάσεις της σελήνης. Μπορούσε να εμφανίσει τις εκλείψεις ηλίου και σελήνης βασιζόμενος στον βαβυλωνιακό κύκλο του Σάρου. Τα καντράν του απεικόνιζαν επίσης τουλάχιστον δύο ημερολόγια, ένα ελληνικό βασισμένο στον Μετωνικό κύκλο και ένα αιγυπτιακό, που ήταν και το κοινό "επιστημονικό" ημερολόγιο της ελληνιστικής εποχής.

5 Πότε, από ποιον και πού κατασκευάστηκε o Mηχανισμός ;
Ο μηχανισμός κατασκευάστηκε στην αρχαία Ελλάδα τον 3ο αιώνα π.Χ. Πιθανός κατασκευαστής του Μηχανισμού έχει θεωρηθεί ο Ποσειδώνιος, η Ρόδος θεωρήθηκε ως πιθανός τόπος κατασκευής του Μηχανισμού.

6 Η ανακάλυψη του Μηχανισμού :
Ανακαλύφτηκε το 1900 σε ναυάγιο ανοικτά των Αντικυθήρων και χρονολογείται μεταξύ του 150π.Χ με 100π.Χ Από το ναυάγιο ανασύρθηκαν από Έλληνες σφουγγαράδες πολλοί θησαυροί όπως: αγάλματα , αγγεία και άλλα αρχαία αντικείμενα.

7

8 Χρυσάνθη Αριάνα Αλεξάνδρα Στέφανος
Χρυσάνθη Αριάνα Αλεξάνδρα Στέφανος


Κατέβασμα ppt "Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google