Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

This presentation uses a free template provided by FPPT.com Όταν η ζωγραφική κι η μουσική εμπνέουν η μια την άλλη… Ζήση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "This presentation uses a free template provided by FPPT.com Όταν η ζωγραφική κι η μουσική εμπνέουν η μια την άλλη… Ζήση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 This presentation uses a free template provided by FPPT.com www.free-power-point-templates.com Όταν η ζωγραφική κι η μουσική εμπνέουν η μια την άλλη… Ζήση Ανθή

2 This presentation uses a free template provided by FPPT.com www.free-power-point-templates.com Κάποιες φορές η μουσική (αναπαράσταση εικόνων με ηχητικά μέσα) εμπνέεται όχι μόνο από τη φύση ή τα συναισθήματα, αλλά και από έργα ζωγραφικής. Από τα μέσα του 19ου αι. οι συνθέτες αναζητούν τη σχέση της μουσικής με το χρώμα και το φως. Οι πίνακες αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους συνθέτες και οι μουσικές συνθέσεις πηγές έμπνευσης για τους εικαστικούς. Τον 20ο αι. οι ανταλλαγές μεταξύ των συνθετών και των εικαστικών καλλιτεχνών γίνονται πιο συχνές, συνενώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις δύο τέχνες.

3 This presentation uses a free template provided by FPPT.com www.free-power-point-templates.com Ένα από τα διασημότερα έργα απεικονιστικής μουσικής είναι οι «Εικόνες από μια Έκθεση» (1874), του (M. Mussorgsky). Πρόκειται για ένα έργο για πιάνο, που εμπνεύστηκε ο καλλιτέχνης μετά την επίσκεψή του σε μια έκθεση έργων του ζωγράφου A. Hartmann. Οι δέκα μουσικοί «πίνακες» και στα ενδιάμεσα οι πέντε μουσικοί «περίπατοι» αποτέλεσαν μια ιδιαίτερα δημοφιλή σύνθεση μέχρι σήμερα.

4 This presentation uses a free template provided by FPPT.com www.free-power-point-templates.com Ο συνθέτης Claude Debussy εμπνεύστηκε από τους πίνακες του Boticelli («Άνοιξη»).

5 This presentation uses a free template provided by FPPT.com www.free-power-point-templates.com Ο Georges Braques εμπνεύστηκε από τα έργα του Claude Debussy.

6 This presentation uses a free template provided by FPPT.com www.free-power-point-templates.com Ο συνθέτης Arnold Shoenberg ανταλλάσσει ιδέες με το Wassily Kandinsky.

7 This presentation uses a free template provided by FPPT.com www.free-power-point-templates.com O συνθέτης John Keitz συνδέεται με στενή φιλία με τον Marcel Duchamp

8 This presentation uses a free template provided by FPPT.com www.free-power-point-templates.com Ο S. Rachaninov εμπνεύστηκε από το νησί των νεκρών του Arnold Ο S. Rachaninov εμπνεύστηκε από το νησί των νεκρών του Arnold Böcklin.

9 This presentation uses a free template provided by FPPT.com www.free-power-point-templates.com Ο Ο Ottorino Respighi εμπνεύστηκε από τρία έργα του Botticelli κι έφτιαξε το τρίπτυχο Μποτιτσελιάνο. Πρόκειται για την Άνοιξη, τη λατρεία των μάγων και τη γέννηση της Αφροδίτης.

10 This presentation uses a free template provided by FPPT.com www.free-power-point-templates.com Ο Ο Franz Liszt εμπνεύστηκε το έργο του Hunnenschlacht από τη δημιουργία του Wilhelm von Kaulbach με τον ίδιο τίτλο

11 This presentation uses a free template provided by FPPT.com www.free-power-point-templates.com Ο Ο Moritz von Schwind εμπνεύστηκε τον πίνακά του με τίτλο A Symphony από τον L van Beethoven και το έργο του Fantasia in C for Piano, Soloists, Chorus and Orchestra.

12 This presentation uses a free template provided by FPPT.com www.free-power-point-templates.com Ο Piet Mondrian – Broadway Boogie Woogie εμπνεύστηκε το έργο του από τον αγαπημένο του καλλιτέχνη.

13 This presentation uses a free template provided by FPPT.com www.free-power-point-templates.com «Ο καλλιεργημένος μουσικός μπορεί να ωφεληθεί εξίσου μελετώντας μια Μαντόνα του Ραφαήλ και μια Συμφωνία του Μότσαρτ […]. Ο ζωγράφος μεταπλάθει το ποίημα σε εικόνα, ο μουσικός μετασχηματίζει την εικόνα σε ήχο […]. Η αισθητική της μιας τέχνης είναι ίδια με αυτήν της άλλης. Μόνο το υλικό διαφέρει». R. Schumann


Κατέβασμα ppt "This presentation uses a free template provided by FPPT.com Όταν η ζωγραφική κι η μουσική εμπνέουν η μια την άλλη… Ζήση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google