Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαδικτυακό σκάκι Χριστόφορος Παναγιωτούδης ΑΕΜ: 3209

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαδικτυακό σκάκι Χριστόφορος Παναγιωτούδης ΑΕΜ: 3209"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαδικτυακό σκάκι Χριστόφορος Παναγιωτούδης ΑΕΜ: 3209
Διαδικτυακό σκάκι Χριστόφορος Παναγιωτούδης ΑΕΜ: 3209

2 Το Σκάκι Το σκάκι είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής δύο- παικτών, παίζεται σε μια σκακιέρα, καρό με 64 τετράγωνα που διοργανώνονται σε οκτώ από οκτώ πλέγματα Κάθε παίκτης ξεκινά το παιχνίδι με 16 κομμάτια: έναν βασιλιά, μία βασίλισσα, δύο πύργους, δύο ίππους, δύο αξιωματικούς και οκτώ πιόνια. Κάθε ένα από τα έξι είδη δηλαδή το κάθε πιόνι κινείται διαφορετικά, με το πιο ισχυρό να είναι η βασίλισσα και το λιγότερο ισχυρό το πιόνι Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να κάνει " ματ " το βασιλιά του αντιπάλου κάτω από ανίσχυρες κινήσεις Εκτός από ματ, το παιχνίδι μπορεί να κερδιθεί από την εθελοντική παραίτηση του αντιπάλου, η οποία συνήθως εμφανίζεται όταν η παρτίδα φαίνεται να έχει χαθεί, ή εάν το ματ φαίνεται αναπόφευκτο Ένα παιχνίδι μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια ισσοπαλία με διάφορους τρόπους.

3 Ιστορική Αναδρομή Το σκάκι πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Ανατολική Ινδία, c. 280 – 550, στην Αυτοκρατορία των Γκούπτα, όπου η πρώιμη μορφή του στον 6ο αιώνα ήταν γνωστή ως chaturaṅga (Σανσκριτικά), κυριολεκτικά τέσσερα τμήματα [από το στρατό] – πεζικό, ιππικό, ελέφαντες, και chariotry, αντιπροσωπεύαν τα κομμάτια που θα εξελίσσοταν σε σύγχρονο πιόνι, ιππότης, αξιωματικός, και ο πύργος, αντίστοιχα. Από εκεί εξαπλώθηκε προς τα ανατολικά και δυτικά κατά μήκος του δρόμου του Μεταξιού. Στα ισπανικά "shatranj" αποδόθηκε ως ajedrez ("al- shatranj"), στα πορτογαλικά, καθώς xadrez, και στα ελληνικά, όπως ζατρίκιον (zatrikion, το οποίο έρχεται απευθείας από την περσική chatrang), αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη αντικαταστάθηκε από τις εκδόσεις του περσικού σαχ ("βασιλιάς"), το οποίο ήταν γνωστό ως ένα θαυμαστικό και έγινε οι Αγγλικές λέξεις "ελέγχου" και "σκάκι".

4 Γλώσσες Προγραμματισμού
HTML Η Hypertext Markup Language (HTML) είναι μία τυπική γλώσσα προγραμματισμού για την δημιουργία ιστοσελίδων και διαδικτυακών εφαρμογών .html .htm CSS Η Cascading Style Sheets είναι μία γλώσσα φύλλων στυλ που χρησιμοποιείται για την διαχείριση γραφικών. .css JavaScript Η JavaScript είναι μία υψηλού επιπέδου, δυναμική, untyped, γλώσσα προγραμματισμού , και ερμηνεύεται κατά το χρόνο εκτέλεσης γλώσσας. .js PHP Η PHP είναι μια server-side scripting γλώσσα που σχεδιάστηκε κυρίως για την ανάπτυξη ιστοσελίδων, αλλά επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μια γενικής χρήσης γλώσσα προγραμματισμού. .php

5 Σχεδιασμός - Βήματα Δημιουργία αρχικής σελίδας σύνδεσης Log In της εφαρμογής με χρήση HTML, CSS, PHP.

6 Σχεδιασμός - Βήματα Δημιουργία σελίδας εγγραφής (Sign Up) χρήστη για την εφαρμογή με χρήση HTML, CSS, PHP.

7 Σχεδιασμός - Βήματα Σελίδα About όπου έχει πληροφορίες για την δημιουργία της εφαρμογής.

8 Σχεδιασμός - Βήματα Σελίδα βοήθειας η οποία βοηθάει τους νέους χρήστες ή επισκέπτες ώστε να κατανοήσουν πως δουλεύει η εφαρμογή.

9 Σχεδιασμός - Βήματα Δημιουργία του παιχνιδιού με βοήθεια συναρτήσεων της JavaScript και με χρήση HTML, CSS, JavaScript.

10 Σχεδιασμός - Βήματα Η σκακιέρα δημιουργήθηκε με συνάρτηση JavaScript η οποία εκτελεί έναν βρόχο ώστε να δημιουγήσει έναν πίνακα <table> 8x8 θέσεων. Τα γραφικά της σκακιέρας είναι από Wikipedia. Χρήση HTML, CSS, JavaScript.

11 Σχεδιασμός - Βήματα Τα πιόνια επίσης είναι παρμένα από την Wikipedia για να ταιριάζουν ομοιόμορφα στην σκακιέρα.

12 Σχεδιασμός - Βήματα Η θέση που πέρνει το κάθε πιόνι είναι εικόνα <img> πάνω στον πίνακα 8x8 που έχουμε δημιουργήσει. Με την βοήθεια της HTML με JavaScript έχουμε τοποθετήσει πάνω στην σκακιέρα τα πιόνια.

13 Σχεδιασμός - Βήματα Όσο για τις νόμιμες κινήσεις των πιονιών έχουμε χρησιμοποίεισει ανοιχτού τύπου βιβλιοθήκη της JavaScript που μας βοηθάει. Επίσης οι κινήσεις των πιονιών γίνονται την χρήση της JavaScript και της jQuery .

14 Σχεδιασμός - Βήματα Με την βοήθεια της MySQL δημιουγήσαμε την βάση δεδομένων της εφαρμογής αλλά και των χρηστών που συνδέονται σε αυτήν.

15 Άλλες συσκευές Η εφαρμογή έχει φτιαχτεί επίσης και για την χρήση οποιαδήποτε συσκευής. Σταθερού υπολογιστή, Laptop, Tablet, Κινητό τηλέφωνο.

16 Ερωτήσεις Σχόλια


Κατέβασμα ppt "Διαδικτυακό σκάκι Χριστόφορος Παναγιωτούδης ΑΕΜ: 3209"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google