Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Με τι ασχολείται η πληροφορική; Η πληροφορική μελετά με επιστημονικό τρόπο: 1.Τον αποτελεσματικό τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών με τη βοήθεια του υπολογιστή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Με τι ασχολείται η πληροφορική; Η πληροφορική μελετά με επιστημονικό τρόπο: 1.Τον αποτελεσματικό τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών με τη βοήθεια του υπολογιστή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Με τι ασχολείται η πληροφορική; Η πληροφορική μελετά με επιστημονικό τρόπο: 1.Τον αποτελεσματικό τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών με τη βοήθεια του υπολογιστή και της τεχνολογίας γενικότερα. 2.Τη σημασία των πληροφοριών, τη χρησιμότητά τους και τις πιθανές εφαρμογές σε διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες.

2 Υλικό Μέρος (hardware) Υλικό Μέρος (hardware) ενός υπολογιστή είναι τα μηχανικά και τα ηλεκτρονικά του μέρη, ότι δηλαδή μπορούμε να δούμε και να αγγίξουμε.

3 Κεντρική Μονάδα Μία από τις συσκευές του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι και ένα κουτί που το συχνά το λέμε «Κεντρική Μονάδα». Μέσα στην Κεντρική Μονάδα βρίσκεται η «Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας» (Κ.Μ.Ε. ή C.P.U.) Και η Κύρια Μνήμη του υπολογιστή. Στην Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας γίνεται, σύμφωνα με τις οδηγίες μας, η επεξεργασία των δεδομένων που εισάγουμε στην Κύρια Μνήμη του υπολογιστή

4 Συσκευές Εισόδου Συσκευές Εισόδου είναι οι συσκευές που χρησιμοποιούμε για να εισάγουμε δεδομένα στον υπολογιστή. Πληκτρολόγιο Ποντίκι Σαρωτής (scanner) ΕΙΣΟΔΟΣ !!!

5 Συσκευές Εξόδου Οι συσκευές που μας δείχνουν τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των δεδομένων ονομάζονται Συσκευές Εξόδου Οθόνη Εκτυπωτής Ηχεία ΕΞΟΔΟΣ!!!

6 Μνήμη του Υπολογιστή Κύρια Μνήμη = Μνήμη RAM + Αποθηκευτικά Μέσα

7 Μνήμη RAM Τα δεδομένα και οι εντολές που θα επεξεργαστεί ο υπολογιστής, αποθηκεύονται προσωρινά στη Μνήμη RAM (Random Access Memory – Μνήμη Τυχαίας Προσπέλασης). Η μνήμη RAM όταν σβήσει ο υπολογιστής χάνονται τα δεδομένα. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΝΗΜΗ RAM ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ!!! ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΛΑ!!!

8 Αποθηκευτικά Μέσα Στα Αποθηκευτικά Μέσα, τα δεδομένα και οι πληροφορίες διατηρούνται όταν σβήσει ο Υπολογιστής. Δισκέτα (flopy disk): Έχει πλέον αντικατασταθεί από τα CD και τα DVD. Σκληρός Δίσκος (Hard disk): Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα περισσότερα δεδομένα από κάθε άλλη συσκευή. Υπάρχουν εσωτερικοί και εξωτερικοί. CD-ROM και DVD –ROM: Χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και τη μεταφορά δεδομένων και εφαρμογών. Μνήμη φλας (flash memory): Είναι μικρή σε διαστάσεις και χρησιμοποιείται κυρίως για τη μεταφορά δεδομένων

9 Είδη Υπολογιστών Υπερυπολογιστές (Supercomputer): Χρησιμοποιούνται από μεγάλα ερευνητικά κέντρα κ.α. Μεγάλα Συστήματα ( Mainframe): Τα χρησιμοποιούν μεγάλοι οργανισμοί, τράπεζες, βιομηχανίες κ.α. Προσωπικοί Υπολογιστές (Personal Computer): Είναι οι πιο συνηθισμένοι υπολογιστές. Υπολογιστές Παλάμης (Palmtop): Έχουν πάρα πολύ μικρό μέγεθος αλλά και περιορισμένες δυνατότητες. Φορητοί Υπολογιστές (Portable Computer ή Laptop ή Notebook): Λειτουργούν και με μπαταρία, έχουν βάρος από 1-4 κιλά και έχουν δυνατότητες ενός Προσωπικού Υπολογιστή.

10 Εργονομία


Κατέβασμα ppt "Με τι ασχολείται η πληροφορική; Η πληροφορική μελετά με επιστημονικό τρόπο: 1.Τον αποτελεσματικό τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών με τη βοήθεια του υπολογιστή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google