Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2.5 Χώροι και Υποδομή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2.5 Χώροι και Υποδομή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2.5 Χώροι και Υποδομή

2 Ειδικοί Στόχοι Περιγραφή των αναγκών σε χώρους του Κέντρου Πληροφορικής. Κατανόηση των γενικών προδιαγραφών που πρέπει να ικανοποιεί το κτήριο ή οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφορικής. Καταγραφή του εξοπλισμού που υπάρχει σε κάθε χώρο. Κατανόηση των ειδικότερων απαιτήσεων για το χώρο των μηχανών. Επαφή με σχεδιαγράμματα και φωτογραφίες του χώρου μηχανών πραγματικών Κέντρων Πληροφορικής.

3 Στο Κέντρο Πληροφορικής διακρίνουμε:
Το χώρο όπου βρίσκεται ο Κεντρικός Υπολογιστής. Το χώρο όπου φυλάσσονται τα αναλώσιμα. Το χώρο για την αποθήκευση των μαγνητικών μέσων. Τα γραφεία όπου εργάζονται οι άνθρωποι του Κέντρου.

4 Γενικές Προδιαγραφές του χώρου
1.Είσοδος-Φύλακες. 2.Χώρος Υπολογιστών. 3.Κλιματισμός-Θερμόμετρα. 4.Καθαριότητα στους χώρους των μηχανημάτων. 5.Καλός σχεδιασμός του χώρου, για τυχόν αλλαγές σε αυτόν. 6.Υπηρεσίες πυρασφάλειας σε περίπτωση φωτιάς. 7.Κατάλληλες τηλεφωνικές γραμμές.

5 Χώρος Υπολογιστών Υπολογιστικό σύστημα Μεγάλου Μεγέθους.
Μεσαίου Μεγέθους Συστήματα.

6 Χώρος Υπολογιστών 2 Αποτελείται : Κονσόλες Εκτυπωτές
Συσκευές αδιάλειπτης παροχής ρεύματος (UPS). Μόντεμ Συσκευές αποθήκευσης πληροφοριών.] Περιφερειακά(Εξωτερικοί και εφεδρικοί δίσκοι, Πίνακες Γραμμών (Patch Panels))

7 Πυρασφαλής Αποθηκευτικός Χώρος
Ειδική επένδυση τοιχωμάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

8 Γραφεία Ιεραρχία Μηχανογράφησης.
Το προσωπικό μοιράζεται ανάλογα με την ειδικότητά του. Όλοι οι υπολογιστές συνδέονται και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των τοπικών δικτύων. Υπάρχουν αρκετοί εκτυπωτές διαφόρων ειδών. Τα σειριακά καλώδια πρέπει να έχουν μήκος μέχρι 100 μ. ενώ τα παράλληλα κάτω από 10μ. Υπάρχουν ειδικοί χώροι για συσκέψεις(αίθουσα συσκέψεων).

9 Βιβλιοθήκη-Τεκμηρίωση
Τεκμηρίωση των Συστημάτων Εγχειρίδια χρήσης. Τεκμηρίωση των Εφαρμογών. Υλικό ανάπτυξης. Βιβλία και περιοδικά του χώρου της πληροφορικής. Βιβλιοθήκη Έντυπα που αφορούν θέματα διαχείρισης και διοίκησης έργου. Υπεύθυνοι έργου.


Κατέβασμα ppt "2.5 Χώροι και Υποδομή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google