Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΑΜΣΤΕΡ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΑΜΣΤΕΡ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΑΜΣΤΕΡ

2 Τα χάμστερ γενικά ως κατοικίδιο
Είναι εύκολο στην μεταφορά, μικρό και φιλικό. Δεν χρειάζεται πολύ περιποίηση, όμως πρέπει να καθαρίζετε το κλουβί καθημερινά για τυχόν δυσάρεστες οσμές.

3 Το xάμστερ είναι ένα νυχτόβιο θηλαστικό ζώο

4 Του αρέσει να κοιμάται και να ξεκουράζεται την μέρα
Του αρέσει να κοιμάται και να ξεκουράζεται την μέρα. Αργά το απόγευμα ή νωρίς το πρωί ξυπνάει. Είναι ένα γλυκό πλάσμα που δένεται εύκολα με το αφεντικό του. Δεν αρρωσταίνει εύκολα, από φυσικές ασθένειες.  Επίσης την νύχτα μπορούν να τρέχουν και 10 χιλιόμετρα, γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχουν μια ρόδα μέσα στο κλουβί τους.

5 ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ Η αναπαραγωγή των χάμστερ είναι εύκολη. Δεν φημίζονται για την φροντίδα τους ως γονείς. Η εγκυμοσύνη τους κρατάει πολύ λίγο. Η θηλυκιά χαμστερίνα λίγες μέρες πριν γεννήσει φτιάχνει μια φωλιά συνήθως, και διώχνει τον αρσενικό μακριά, μέχρι να απογαλακτιστούν τα μικρά της.

6 τα χάμστερ τύπου Normal Agouti
τα χάμστερ τύπου Normal Agouti. Μπορείτε εύκολα να παρατηρήσετε ότι το χρώμα του σώματός τους στην πλάτη είναι σκούρο γκρίζο( και λίγο καφέ) με άσπρη κοιλίτσα και μια χαρακτηριστή μαύρη γραμμή στην πλάτη (την οποία έχουν και οι 3 χρωματικοί τύποι των Winter White)

7 Οι πιο γνωστές ράτσες χάμστερ είναι:
Συριακό-χρυσό χάμστερ Άτριχο χάμστερ Μίνι χάμστερ Κινέζικο χάμστερ

8 Sapphire. Η διαφορά τους με αυτή των Normal Agouti είναι το χρώμα της πλάτης είναι απαλό γκρίζο και η μαύρη γραμμή είναι επίσης λιγάκι πιο ανοιχτόχρωμη. Πήρε το όνομά του Sapphire από το απαλό τόνο μπλε που δύσκολα μπορεί να διακριθεί πάνω στο γκρίζο. Παρόλα αυτά θα μπορούσα με κάλλιστα να το ονομάσουμε ανοιχτόχρωμο Agouti.

9 Pearl. Η διαφορά του με τους 2 άλλους χρωματικούς τύπους είναι ό,τι είναι άσπρο με μικρή απόχρωση του γκρι στη ρίγα της πλάτης στα αυτιά και λίγο πάνω στη γούνα του. Όσο μεγαλώνει, η γκρίζα απόχρωση της γούνας του εξαφανίζεται εντελώς και γίνεται ένα όμορφο άσπρο μαλλιαρό μπαλάκι με μαύρα ματάκια.

10 ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ Είναι τα πιο ήρεμα και οικεία στους ανθρώπους από όλες τις υπόλοιπες ράτσες χάμστερ, αυτό όμως δε σημαίνει ό,τι δε μας φοβούνται! Και αυτά χρειάζονται εκπαίδευση για να μάθουν να μη φοβούνται όταν τα κρατάτε στα χέρια σας

11 Παναγιωτίδου Χρυσούλα


Κατέβασμα ppt "ΧΑΜΣΤΕΡ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google