Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι είναι το cyber bulling.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι είναι το cyber bulling."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Τι είναι το cyber bulling.
Ο όρος Διαδικτυακός εκφοβισμός (Cyber bullying) αφορά τον εκφοβισμό, την απειλή, την ταπείνωση ή την παρενόχληση παιδιών, προεφήβων και εφήβων που δέχονται μέσω της χρήσης του Διαδικτύου, κινητών τηλεφώνων είτε άλλων ψηφιακών τεχνολογιών από ομηλίκους τους.

3 ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΊΝΑΙ.
Η επανάληψη. Όταν τα περιστατικά του διαζευκτικού εκφοβισμού είναι συχνά τότε είμαστε πλέον σίγουρη. Η ανισορροπία. Διακρίνουμε πως πολλές φορές (όχι πάντα), ένας θύτης μπορεί να είναι ψυχολογικά ασταθής. Η αδυναμία θέσης. Αντίστοιχα ένα θύμα μπορεί να μην έχει την δύναμη να αντιδράσει και να μένει πολλές φορές άπραγο και καταπιεσμένο.

4 Λόγοι για να υποστεί κάποιος bullying.
Κοινωνική θέση. Η οικονομική κατάσταση. Το φύλο. Η καταγωγή που μπορεί να έχει κάποιος. Το χρώμα του δέρματος. Η Εξωτερική εμφάνιση. Η αδυναμία του στο να μιλησει.

5

6 ΘΥΤΗΣ Ένας θύτης ξεκάνει το οπουδήποτε είδος bullying με κάποιους στόχους. Αρχικά θέλει να πληγώσει τον άλλον με οποιονδήποτε τρόπο. Ένας λόγος είναι το ότι μπορεί να θέλει να γίνει <<αποδεκτός>> μέσω αυτού του τρόπου. Ακόμα θύτης μπορεί να είναι κάποιος ο όποιος είναι πρώην καταπιεσμένος ή πρώην θύμα. Επιπλέον κάποιος με έντονη ανασφάλεια ή κάποιος που μπορεί να ικανοποιείται μέσω της πράξης του αυτής και να νιώθει ευχαρίστηση. Αυτό μάλλον τον οδηγεί σε ένα λάθος ψυχολογικό διέξοδο.

7 Θύμα Ένα θύμα μπορεί να είναι ένας ευάλωτος άνθρωπος λίγο συναισθηματικός και ευαίσθητος. Κάποιος ο όποιος δεν έχει πολλούς φίλους και είναι κλειστός στον εαυτό του. Ίσως μπορεί να είναι κάποιος ο όποιος είναι και λίγο πιο διαφορετικός από τους άλλους. Με έλλειψη προσωπικότητας ενημέρωσης και αυτοπεποίθησης. Θύμα μπορεί να πέσει και κάποιος λίγο προληπτικός.

8

9 ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ. Να σταματήσουμε να δεχόμαστε φαινόμενα bullying.
Αρχικά δείχνουμε την εναντίωση μας. Έπειτα στηρίζουμε το θύμα. Μετά πρέπει να προσαρμόσουμε την στάση μας απέναντι στον θύτη έτσι ώστε να είναι επικριτική και δεν θα δικαιολογείται. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ BYLLYING.

10 Τρόποι προστασίας. Αρχικά καλό είναι για οτιδήποτε κάνουμε να έχουμε πρώτα κάποιες γνώσεις οι οποίες να είναι εμπλουτισμένες και επίκαιρες. Έπειτα πρέπει να ξέρουμε από πού θα ζητήσουμε βοήθεια και προστασία σε οποιαδήποτε περίπτωση.

11 Τρόποι να πληροφορηθούμε.
Παρουσιάσεις πάνω στο θέμα. Σχετικά βίντεο (ταινίες, εικόνες). Αφίσες ευαισθητοποίησης. Θεατρικά που αφορούν το θέμα (συναισθήματα και συμβουλές ή τρόποι βοήθειας). Ερωτηματολόγια. Ενημερωτικά κείμενα (ομιλίες, συνεντεύξεις και άρθρα).

12 STOP CYBER BULLYING!!!

13 A.C.B. (AVOID CYBER BULLYNG)
Ανδρουτσοπούλου Αθηνά Ξενοφόντε Χριστίνα Πανίδη Κατερίνα Τύρου Αναστασία


Κατέβασμα ppt "Τι είναι το cyber bulling."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google