Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Φιόνα Τρίμι – Ελένη Ερμίδη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Φιόνα Τρίμι – Ελένη Ερμίδη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Φιόνα Τρίμι – Ελένη Ερμίδη
Παρίσι Παρίσι Φιόνα Τρίμι – Ελένη Ερμίδη

2 Γενικές Πληροφορίες... To Παρίσι η Πόλη του Φωτός
Eίναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας και της περιφέρειας Ιλ ντε Φρανς Kαι είναι μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης.

3 Επιπλέον είναι η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας, το σημαντικότερο κομβικό σημείο της και έδρα πολλών διεθνών οργανισμών, όπως της ΟΥΝΕΣΚΟ.. Το Παρίσι περιλαμβάνει την πόλη του Παρισιού και τα περίχωρα και βρίσκεται σε ένα λεκανοπέδιο. Ο συνολικός πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής ξεπερνά τα και είναι έτσι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου

4 Πληθυσμός Ο πληθυσμός της πόλης: 2.153.600
Η μητροπολιτική περιοχή αγγίζει: τα Η παγκόσμια κατάταξη το φέρνει στην 23η θέση

5 Γεωγραφική θέση Το Παρίσι είναι κτισμένο στο κέντρο του λεκανοπεδίου του Παρισιού. Η πόλη του Παρισιού περιβάλλεται από μεγάλα δάση, τα οποία προσφέρουν ανάσα δροσιάς και ανάπαυσης στους Παριζιάνους. Η έκταση της πόλης: 105,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα, Η μητροπολιτική περιοχή: ξεπερνά τα τετραγωνικά χιλιόμετρα.

6 Πολιτισμός και αξιοθέατα
Το Ανάκτορο Φονταινεμπλώ (Fontainebleau) μπήκε, το 1979, στον κατάλογο της UNESCO ως πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και το ίδιο συνέβη με το παλάτι των Βερσαλλιών το 1981 και την όχθη του ποταμού Σηκουάνα το 1991. Στο Παρίσι βρίσκονται περίπου 160 μουσεία, 200 μόνιμες εκθέσεις τέχνης (γκαλερί), 100 θέατρα, 600 κινηματογράφοι.

7 Τα σημαντικότερα αξιοθέατα
   ο  Πύργος του Άϊφελ,  η Αψίδα του Θριάμβου, η Σακρέ Κερ στη Μονμάρτη, η Παναγία των Παρισίων, το μουσείο των Απομάχων καθώς και τα μουσεία του Λούβρου,  Ορσαί,     Πικάσο,  Μπομπούρ με εκθέματα σύγχρονης τέχνης,  το πανεπιστήμιο της Σορβόνης, το παλάτι των Βερσαλλιών έξω από το Παρίσι. Ο ταξιδιώτης που αναζητά πιο πολλά σίγουρα θα επισκεφτεί  το μουσείο του Ροντέν, το μνημείο της Βαστίλλης, την Πλατεία Βαντόμ και την Πλας ντε Βοζ,

8 Μουσεία Το μουσείο του Λούβρου (γαλλικά: Musée du Louvre) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα. Εκθέτει: έργα τέχνης - το 8% των αποκτημάτων του, που υπολογίζονται στα κομμάτια . Οι μόνιμες συλλογές του μουσείου καταλαμβάνουν συνολικά: έκταση τετραγωνικών μέτρων. Ανάμεσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές, που καλύπτουν 25 αίθουσες ή χώρους.

9 Γεωπολιτική σημασία Το Παρίσι σαν ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή συγκεντρώνει Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (Α.Ε.Π.) μεγαλύτερο από ολόκληρη την Αυστραλία. Είναι το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο μαζί με το Λονδίνο στην Ευρώπη και συγκεντρώνει το 30% των επιχειρηματιών ολόκληρης της χώρας. Στο Παρίσι εδρεύουν το 40% των επιχειρήσεων της Γαλλίας και η μεγαλύτερη επιχειρηματική περιοχή της Ευρώπης, το λεγόμενο: "La Défense" (Λα Ντεφάνς), είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος χρηματιστήριο της Ευρώπης "Euronext" (Ερονεξτ).

10 Πηγή


Κατέβασμα ppt "Φιόνα Τρίμι – Ελένη Ερμίδη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google