Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

2 Τι είναι η ψηφιακή παρενόχληση
Ο εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου είναι οποιαδήποτε πράξη εκφοβισμού, επιθετικότητας, παρενόχλησης, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς που θεσπίζεται και πραγματοποιείται μέσω της χρήσης των ψηφιακών συσκευών επικοινωνίας, συγκεκριμένα του internet και των κινητών τηλεφώνων και η οποία επαναλαμβάνεται ανά τακτά ή άτακτα χρονικά διαστήματα.

3

4 Τροποι αντιμετωπισησ Όταν μας στέλνουν απειλητικά μηνύματα πρέπει να τα αποθηκεύουμε και να τα δείχνουμε αμέσως στους γονείς μας Αν δεν σταματήσουν να μας στέλνουν απειλητικά μηνύματα πρέπει να το πούμε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

5 Τι να κανει το παιδι θυμα

6 Τι να κανει το παιδι θυμα II
Μην πιστεύεις αυτά που λένε. Δεν φταις εσύ, η βία είναι ευθύνη του εκφοβιστή. Μην απαντάς στις κοροϊδίες, μη στεναχωριέσαι για αυτά που λένε, μη δίνεις καμία σημασία. Μην φοβάσαι να τους πεις ΣΤΑΜΑΤΑ ή ΠΑΡΑΤΑ ΜΕ ΗΣΥΧΟ. Πες αυτό που συνέβη στην οικογένεια σου, δάσκαλό σου, σε κάποιον άλλον ενήλικα που θα σε βοηθήσει. Δεν είναι ντροπή να το πεις και δεν είναι «κάρφωμα».

7 Τι να κανει το παιδι θυμα III
Αν φοβάσαι, φρόντιζε να είσαι πάντα με κάποιο φίλο. Έχεις το δικαίωμα να λες όχι, χωρίς να απολογείσαι ή να νιώθεις ένοχος. Έχεις το δικαίωμα να σου φέρονται με σεβασμό. Έχεις το δικαίωμα να κάνεις λάθη και να επανορθώνεις.

8

9 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Σχολικοσ εκφοβισμοσ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση. Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, ντροπιαστικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων) του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).

10

11 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Όταν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο να συμπεριφέρεστε όπως και στην καθημερινή σας ζωή, με υπευθυνότητα και σεβασμό. Μην αποκαλύπτετε προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, τηλέφωνο, όνομα σχολείου, φωτογραφίες κλπ) σε υπηρεσίες όπως: δωμάτια συνομιλίας, προγράμματα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, διαδικτυακά παιχνίδια. Μην αποθηκεύετε ηλεκτρονικές διευθύνσεις ατόμων που δεν έχετε γνωρίσει στην πραγματικότητα, γιατί μπορεί να μην είναι αυτό που υποστηρίζουν πως είναι. Μην κανονίσετε ποτέ συνάντηση με άγνωστα άτομα. Αν σας ζητήσει κάποιος άγνωστος να τον συναντήσετε, αναφέρετε το γεγονός σε ενήλικο άτομο της εμπιστοσύνης σας. Προσέχετε να μη δημοσιοποιείτε προσωπικές πληροφορίες ή στοιχεία άλλων (π.χ. της οικογένειας, των φίλων, των συμμαθητών, των συγγενών κλπ).

12 ΚΟΥΤΑΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Β1’ ΤΜΗΜΑ 2014-2015
ΚΟΥΤΑΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Β1’ ΤΜΗΜΑ


Κατέβασμα ppt "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google