Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΜΑΔΑ Γ Α.Δ Α.Χ Δ.Φ Κ.Χ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΜΑΔΑ Γ Α.Δ Α.Χ Δ.Φ Κ.Χ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΜΑΔΑ Γ Α.Δ Α.Χ Δ.Φ Κ.Χ

2 ΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΕΙΔΟΣ Το δοκίμιο που διαβάσαμε είναι αποδεικτικό. Ο δοκιμιογράφος προσεγγίζει ένα θέμα που τον ενδιαφέρει (προσπαθεί να εξηγήσει το φαινόμενο της υποταγής του μεγάλου αριθμού στην υλική δύναμη και προπάντων στο ηθικό κύρος της εξουσίας και γιατί δικαιώνονται κατά κάποιο τρόπο οι εγκληματίες πολέμου και οι ποικιλώνυμοι βασανιστές, τα όργανα της πολιτικής βίας) εκθέτει, διασαφηνίζει και υποστηρίζει τις ιδέες του χρησιμοποιώντας επιχειρήματα ,τεκμήρια και παραδείγματα.

3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Αναφορική λειτουργία της γλώσσας
Πιο κοντά στον επιστημονικό λόγο: είναι ένα δοκίμιο περιγραφικό-ερμηνευτικό καθώς προσπαθεί να εξηγήσει την υποταγή της πλειοψηφίας των ανθρώπων στην υλική δύναμη Ο αναγνώστης παίρνει ένα δίδαγμα από τον επίλογο: υπάρχουν διαβαθμίσεις στην ενοχή και ότι υπάρχει χώρος για ιδιωτική πρωτοβουλία.

4 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ Έχουμε αναφορική λειτουργία της γλώσσας, επειδή ο σκοπός του δοκιμίου αυτού είναι να διαπραγματευτεί και να εκθέσει ιδέες για το θέμα το οποίο απασχολεί τον συγγραφέα. Χρησιμοποιεί με ακρίβεια, πλούτο και κυριολεξία τη γλώσσα.

5 ΤΡΟΠΟΙ ΠΕΙΘΟΥΣ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ: επιχειρήματα [« η ανάλυση … δε θα γίνει πραγματική» (σελ )]• τεκμήρια: στοιχεία έρευνας(πείραμα Milgram) παραδείγματα στον επίλογο: «αποτέφρωση μάνας – δίψα αιχμαλώτου»

6 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΟΜΑΔΑ Γ Α.Δ Α.Χ Δ.Φ Κ.Χ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google