Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Β2 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης ΜΕΛΗ: ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ(ΕΥΑ), ΜΑΡΟΥΤΣΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ (ΕΒΙΝΑ), ΜΑΥΡΟΥΚΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΝΙΝΙΟΣ ΠΕΠΠΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

2 ΑΣΚΗΣΕΙΣ Επεξεργασία 1: Κατά το ευαγγελικό κείμενο, πότε και πού ξεκίνησε το κήρυγμά του ο Ιησούς; Βρείτε στον χάρτη την πορεία που ακολούθησε από τη Βάπτισή του ως τη Ναζαρέτ. Εργασία: Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις κατά πόσο άλλαξε η ζωή μας σύμφωνα με το όραμα που κήρυξε ο Ιησούς στη Ναζαρέτ (Λκ 4, ): αρκετά - λίγο - ελάχιστα - καθόλου. Υπογραμμίστε με ποια από αυτές συμφωνείτε. Τι παραδείγματα από το σημερινό κόσμο μπορείτε να αναφέρετε, για να στηρίξετε τη γνώμη σας;

3 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Μετά την φυλάκιση του Ιωάννη του Βαπτιστή ο Ιησούς ξεκινά το κήρυγμά του, δημόσια και συστηματικά. Αρχικά περιορίζεται στην περιοχή της Γαλιλαίας με κέντρο την Καπερναούμ. Η Καπερναούμ ήταν συγκοινωνιακός κόμβος δρόμων που οδηγούσαν από τη Μεσοποταμία στην Αίγυπτο και από τις ανατολικές περιοχές της χώρας στις δυτικές. Ο Ιησούς γνώριζε καλά ότι η Ιουδαία, λόγω του ιερατείου και του θρησκευτικού κατεστημένου, θα αντιδρούσε στο κήρυγμά του, γεγονός που λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε. 

4 ΑΝΕΡΓΟΙ–ΑΣΤΕΓΟΙ-ΠΕΡΙΘΩΡΟΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΕΡΓΑΣΙΑ Η σύγχρονη κοινωνία χωρίζεται σε «τέσσερις κόσμους». Ο 1ος και ο 2ος κόσμος είναι οι πλούσιες χώρες της ανατολής και της δύσης. Ο 3ος είναι οι αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ ο 4ος είναι οι άνεργοι, οι άστεγοι και οι περιθωριοποιημένοι άνθρωποι των μεγαλουπόλεων. ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ–ΑΣΤΕΓΟΙ-ΠΕΡΙΘΩΡΟΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

5 ΕΡΓΑΣΙΑ Ο διαχωρισμός αυτός βασίζεται στην άνιση κατανομή των αγαθών και των μέσων παραγωγής. Άρα, κυριαρχεί η ανισότητα και αυτό που θεωρείται περίσσευμα στον 1ο και τον 2ο κόσμο, αποτελεί έλλειψη για τον 3ο και τον 4ο. Άρα κατά πόσο άλλαξε η ζωή μας σύμφωνα με το όραμα που κήρυξε ο Ιησούς στην Ναζαρέτ; Λκ 4 18 Το Πνεύμα του Κυρίου με κατέχει, γιατί ο Κύριος με έχρισε και μ' έστειλε 19 να αναγγείλω το χαρμόσυνο μήνυμα στους φτωχούς, να θεραπεύσω τους συντριμμένους ψυχικά· στους αιχμαλώτους να κηρύξω απελευθέρωση και στους τυφλούς ότι θα βρουν το φως τους να φέρω λευτεριά στους υποταγμένους, να αναγγείλω του καιρού τον ερχομό, που ο Κύριος θα φέρει τη σωτηρία στον λαό του.

6 ΕΡΓΑΣΙΑ Για να απαντήσουμε ειλικρινά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ο Χριστός δεν ήρθε για να επιβάλλει αλλά για να προτείνει ένα νέο τρόπο ζωής. Η πρόταση αυτή έγινε από άλλους δεκτή, από άλλους απορρίφθηκε, ενώ από άλλους παρερμηνεύτηκε ή ερμηνεύτηκε ανάλογα με τα δικά τους συμφέροντα.

7 ΕΡΓΑΣΙΑ Γι’ αυτό το λόγο τα λάθη των ανάξιων εκπροσώπων του Χριστιανισμού θα πρέπει να τα χρεώνουμε στους ίδιους και όχι στον Χριστιανισμό ή τον Χριστό, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τον Χριστιανισμό ως εξουσία ή θεσμό και όχι ως διακονία δηλαδή ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσιών. Αυτή η θεώρηση έχει ως συνέπεια να θεωρούμε ότι η ζωή μας άλλαξε ελάχιστα ή καθόλου.

8 Παραδείγματα από τον σημερινό κόσμο που στηρίζουν την άποψη μας:
ΕΡΓΑΣΙΑ Παραδείγματα από τον σημερινό κόσμο που στηρίζουν την άποψη μας: Σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, υπάρχει πληθώρα ανθρώπων που ανήκουν στον 4ο κόσμο και ίσα που καταφέρνουν να επιβιώσουν, ενώ από δίπλα τους ζουν αμέριμνα και πλουσιοπάροχα, εύποροι άνθρωποι.

9 ΕΡΓΑΣΙΑ Επίσης, στις χώρες του 3ου κόσμου, και ειδικά στις χώρες τις Αφρικής, οι άνθρωποι ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Επιπλέον, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η εξάπλωση της κρίσης έκανε τους πλούσιους, πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους.

10 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!
!!!ΤΕΛΟΣ!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "ΕΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google