Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΤΣΟΥΡΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΤΣΟΥΡΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΤΣΟΥΡΑ
ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΤΣΟΥΡΑ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ

2 Το ναυάγιο του Τιτανικού
Κανένα άλλο πλοίο δεν έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου αρκετά όπως το πλοίο Τιτανικός. Κατασκευασμένο για να είναι αβύθιστο, ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στις 12 Απριλίου 1912.

3 Καθώς οι επιβάτες επιβιβάστηκαν από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας, σίγουρα δεν γνώριζαν ότι μέσα σε λίγες μέρες τα ονόματά τους και ο Τιτανικός θα τα θυμόμαστε για πάντα.

4 Κατασκευαστές του πλοίου είχαν διαβεβαιώσει ότι ο Τιτανικός θα είναι το ασφαλέστερο πλοίο. Ωστόσο ενώ ήταν το μεγαλύτερο πλοίο ήταν εξοπλισμένο με μόνο 20 σωσίβιες λέμβους.

5 Οι επιβάτες δεύτερης κατηγορίας και οι επιβάτες τρίτης θέσης ήταν οικογένειες μεταναστών που είχαν βάλει στην άκρη κάθε κομμάτι των χρημάτων για να ταξιδέψουν στην Αμερική πάνω στο ασφαλέστερο πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

6 Απρίλιος 14 του 1912, Το ναυάγιο του Τιτανικού
Το πρωί της 15 του Απρίλη 1912, το ναυάγιο του Τιτανικού συγκλόνισε τον κόσμο. Το πλοίο θεωρείται ότι έχει καλά κατασκευασμένο πίστευαν ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει οποιαδήποτε ζημιά. Αργά το βράδυ 14ης Απριλίου το πλοίο πλησίασε ένα μεγάλο παγόβουνο και παρόλο που έγιναν προσπάθειες να αποφύγει το μεγάλο παγόβουνο δεν τα κατάφερε και συγκρούστηκε.

7 Τραγωδία μόνο 705 άτομα επέζησαν από το ναυάγιο του Τιτανικού.
Ο Τιτανικός βυθίστηκε αρκετά γρήγορα. Έστειλε σήμα SOS στα γειτονικά πλοία. Το πλοίο Καρπάθια πήρε κλήση κινδύνου του πλοίου ωστόσο όταν έφτασε ήταν αργά και το μόνο που βρήκε ήταν μερικοί φοβισμένοι επιζώντες. Υπήρχαν άτομα στο σκάφους του Τιτανικού, 337 πρώτη κατηγορία, 285 δεύτερη κατηγορία, 721 στην τρίτη τάξη και 885 Τα μέλη του πληρώματος. Τραγωδία μόνο 705 άτομα επέζησαν από το ναυάγιο του Τιτανικού.

8 Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Τιτανικό
Το πλοίο ήταν εξοπλισμένο με σωσίβιες λέμβους που έφταναν μόνο για το μισό πλήρωμα. Μερικές σωσίβιες λέμβοι ρίχθηκαν στην θάλασσα μισοάδειες. Κάθε επιβάτης πρώτης τάξης πλήρωσε $4350 δολλάρια για το εισιτήριο Το πλοίο ήταν ακόμα τόσο καινούργιο, όταν οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στις 10 Απρίλη του 1912, το χρώμα ήταν ακόμη υγρό σε ορισμένα σημεία. Κόστισε δολάρια η κατασκευή του Τιτανικού.   Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να κατασκευάσει πλήρως ο Τιτανικός Η συνολική χωρητικότητά του Τιτανικού ήταν επιβάτες και το πλήρωμα. Ενώ το βάρος με πλήρες φορτίο ήταν τόνοι.

9

10

11 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΤΣΟΥΡΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google