Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ασκήσεις.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ασκήσεις."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ασκήσεις

2 1. Τα χαρακτηριστικά της Βυζαντινής Ιστοριογραφίας του 11ου – 12ου αι
1. Τα χαρακτηριστικά της Βυζαντινής Ιστοριογραφίας του 11ου – 12ου αι. (προπαγάνδα, λογοκρισία, αυτοκρατορική κριτική). 2. Η χειρόγραφη παράδοση της Χρονογραφίας του Μιχαήλ Ψελλού. 3. Η δομή της Χρονογραφίας του Μιχαήλ Ψελλού.

3 4. Παλαιότερες και νεότερες ερμηνευτικές προσεγγίσεις της Χρονογραφίας του Μιχαήλ Ψελλού. 5. Η σκοπιμότητα της συγγραφής της Χρονογραφίας του Μιχαήλ Ψελλού.

4 6. Το ζήτημα του συγγραφέα της Ιστορίας Συντόμου. 7
6. Το ζήτημα του συγγραφέα της Ιστορίας Συντόμου. 7. Η δομή του έργου του Ιωάννη Σκυλίτζη. 8. Η Συνέχεια του Ιωάννη Σκυλίτζη. 9. Το έργο του Μιχαήλ Ατταλειάτη ως ιστορική πηγή.

5 10. Η άποψη ότι η Αλεξιάδα δε γράφτηκε από την Άννα Κομνηνή. 11
10. Η άποψη ότι η Αλεξιάδα δε γράφτηκε από την Άννα Κομνηνή. 11. Η χειρόγραφη παράδοση της Αλεξιάδας της Άννας Κομνηνής. 12. Ο Μιχαήλ Γλυκάς και το έργο του.

6 13. Ο Ιωάννης Κίνναμος και το έργο του. 14
13. Ο Ιωάννης Κίνναμος και το έργο του. 14. Ο χαρακτήρας του ιστορικού έργου του Ευσταθίου Θεσσαλονίκης. 15. Οι επεξεργασίες της Χρονικής Διηγήσεως του Νικήτα Χωνιάτη. 16. Το έργο του Γεωργίου Ακροπολίτη ως ιστορική πηγή.

7 17. Το έργο του Γεωργίου Παχυμέρη ως ιστορική πηγή. 18
17. Το έργο του Γεωργίου Παχυμέρη ως ιστορική πηγή. 18. Η δομή και το περιεχόμενο του ιστορικού έργου του Ιωάννη Καντακουζηνού. 19. Η δομή και το περιεχόμενο του ιστορικού έργου του Νικηφόρου Γρηγορά.

8 20. Ο Μιχαήλ Δούκας και το έργο του. 21
20. Ο Μιχαήλ Δούκας και το έργο του. 21. Ο Λαόνικος Χαλκοκονδύλης και το έργο του. 22. Ο Μιχαήλ Κριτόβουλος και το έργο του. 23. Η παράδοση του έργου του Γεωργίου Σφραντζή.


Κατέβασμα ppt "Ασκήσεις."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google