Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
Τα υγρά και η εξάτμιση τους
1
2
Σκοπός της Έρευνας Η αιτία που κάνουμε αυτό το πείραμα είναι για να δούμε τη θερμοκρασία βρασμού διαφόρων υγρών.
3
Υπόθεση Διαλέξαμε ορισμένα υγρά τα οποία είναι : ζαχαρόνερο , αλατόνερο και λάδι . Στη συνέχεια μάθαμε το σημείο βρασμού των υγρών .
4
Περιγραφή πειράματος
5
Αρχικά επιλέξαμε να μετρήσουμε το σημείο βράσμου του ζαχαρόνερου
Αρχικά επιλέξαμε να μετρήσουμε το σημείο βράσμου του ζαχαρόνερου . Γεμίσαμε το ποτήρι ζέσεως με 100 ml νερό. Μετά προσθέσαμε 20 gr ζάχαρη . Μετρήσαμε με το θερμόμετρο την θερμοκρασία του ζαχαρόνερου ενώ έβραζε και βρήκαμε ότι το σημείο βρασμού του ήταν 99
6
Ακλουθώντας την ίδια διαδικασία , μετρήσαμε το σημείο βρασμού του αλατόνερου
Και του λαδιού το οποίο το είχαμε προσθέσει μέσα στο νερό . το σημείο βρασμού Του αλατόνερου ήταν 97 ενώ του λαδιού ήταν 144 το οποίο τσιτσίριζε Προσθέτοντας νερό.
7
Τι λέει η βιβλιογραφία ;
Η βιβλιόγραφια λέει ότι το νερό βράζει στους 100 αλλά προσθέτοντας άλλα υλικά Η θερμοκρασία του βρασμού είναι ή λιγότερη ή μεγαλύτερη
8
ΤΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΛΑΡΑΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΙΩΡΑΣ
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.