Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Graffiti Είναι η αναγραφή συνθημάτων ή σχεδίων σε επιφάνειες που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους χώρους(για παράδειγμα σε τοίχους). Πρωτοεμφανίστηκε την.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Graffiti Είναι η αναγραφή συνθημάτων ή σχεδίων σε επιφάνειες που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους χώρους(για παράδειγμα σε τοίχους). Πρωτοεμφανίστηκε την."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Graffiti Είναι η αναγραφή συνθημάτων ή σχεδίων σε επιφάνειες που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους χώρους(για παράδειγμα σε τοίχους). Πρωτοεμφανίστηκε την ίδια περίοδο και στα ίδια μέρη που αναπτύχθηκε το κίνημα του Χιπ χοπ, από τον ίδιο καταπιεσμένο κόσμο.Γι'αυτό πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί μέρος της κουλτούρας Χιπ Χοπ. Οι ελληνικοί όροι που περιγράφουν εν μέρει το γκράφιτι είναι τοιχογράφημα, ακιδογράφημα. Στην αργκο των γκραφιτάδων η πράξη του να κάνεις γκράφιτι λέγεται συνήθως "βάψιμο".

2

3 Η αρχή αυτού του «κινήματος» παίρνει μέρος στην Νέα Υόρκη γύρω στο 60 με 70.Ξεκίνησε από πιτσιρικάδες που έγραφαν το ονομά τους ή το ψευδόνυμό τους σε τοίχους,ταχυδρομικά κουτιά, καρτοτηλέφωνα, υπόγειες διαβάσεις και τέλος στο μετρό. Μερικά από τα είδη γκράφιτι που παρουσιάζονται σήμερα είναι: Σε εξωτερικούς τοίχους (συνήθως σε τοίχους στους δρόμους). Όταν γίνονται σε ένα προσωπικό χώρο που το βλέπουν ελάχιστοι, δεν θεωρείται γκραφίτι. Συνθήματα Ζωγραφική (φαινόμενο προερχόμενο από την Αμερική – ΗΠΑ) Διαμαρτυρία (για παράδειγμα στην Βόρεια Ιρλανδία, με τα murals που απαθανατίζουν νεκρούς και θέματα από τις συγκρούσεις με τους Βρετανούς) Σε εσωτερικούς τοίχους και επιφάνειες (συνήθως μικρού μεγέθους), π.χ. τουαλέτες, σκοπιές, θρανία Αυτοσχέδια ποιήματα

4

5 Υλικά που χρησιμοποιούνται
Spray μπογιάς Spray caps Graffiti remover Μαρκαδόροι δρόμου-τέχνης πχ krink Κυριότεροι εκπρόσωποι Dome Τaki 183 Julio 204 Friendly Freddy Banksy Cartrain Raim

6

7 Τo στένσιλ, στα ελληνικά διάτρητο επειδή φτιάχνεται από ένα διάτρητο πρότυπο,συνήθως από χαρτόνι ή άλλα υλικά που διαπερνούνται δύσκολα από χρώμα, χρησιμοποιείται για να δημιουργηθούν συγκεκριμένα σχέδια γκράφιτι (γράμματα,σύμβολα,μορφές ή σχέδια) κάθε φορά που χρησιμοποιείται (μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω από μια φορά έχοντας το ίδιο αποτέλεσμα).

8

9 Τα στένσιλ διαμορφώνονται με την αφαίρεση των τμημάτων από το υλικό πρότυπο σχέδιο,υπό μορφή κειμένου ή εικόνας. Το στένσιλ χρησιμοποιείται συχνά σε πορείες διαμαρτυρίας για "γρήγορα" γκράφιτι. Σε ορισμένες πόλεις του κόσμου υπάρχουν τοίχοι μόνο για γκραφίτι. Κατά τα όσα συνηθίζονται ανάμεσα στους γκραφιτάδες, υπάρχουν και τοίχοι που είναι μόνο για καλούς γκραφίστες, και οι υπόλοιποι δεν δικαιούνται να κάνουν πάνω στο δικό τους γκραφίτι μια μουτζούρα ή κάποιο άλλο σχέδιο (εκτός αν έχει χαλάσει με το πέρασμα του χρόνου και ειδοποιηθούν ότι θα γίνει άλλο σχέδιο πάνω στο δικό τους)

10

11 To να δημιουργείς κάτι σημαίνει ότι θέλεις να πεις κατι,να δηλώσεις κατι…Το graffiti δηλώνει πολλά! Κάποιοι θεωρούν πως το graffiti είναι μια αντίδραση στο κατεστημένο,στην ησυχία των κατοίκων της πόλης,στην μουντάδα των τοίχων Ζωγράφισε το γκρίζο της πόλης…!

12

13


Κατέβασμα ppt "Graffiti Είναι η αναγραφή συνθημάτων ή σχεδίων σε επιφάνειες που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους χώρους(για παράδειγμα σε τοίχους). Πρωτοεμφανίστηκε την."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google