Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επάγγελμα και προσωπική ευτυχία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επάγγελμα και προσωπική ευτυχία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επάγγελμα και προσωπική ευτυχία
Γυμνάσιο Νέας Περάμου Σχολ. έτος Επάγγελμα και προσωπική ευτυχία Τμήμα Γ4 Βιωματικών Δράσεων Καθηγητής: Ευάγγελος Παπαγεωργίου

2 Η ευτυτυχία του ανθρώπου εξαρτάται τόσο από καθημερινές μικρές ή μεγαλύτερες επιλογές, όσο και από πιο θεμελιώδεις, όπως η επιλογή του επαγγέλματός του.

3 Τι είναι «ευτυχία»; Ευτυχία είναι η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου, προερχόμενη από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του.

4 Τι είναι «ευτυχία»; Δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία, υπάρχουν μόνο στιγμές ευτυχίας.

5 Τι είναι «ευτυχία»; Στη σύγχρονη εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ευτυχία την υλική ευμάρεια, τα υλικά αγαθά, την ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα κοινωνικά αξιώματα, τη δόξα, ενώ άλλοι πιστεύουν πως ο πλούσιος είναι ευτυχισμένος.

6 Τι είναι «ευτυχία»; Έτσι, όταν αυτά χαθούν, χάνεται και η ευτυχία τους.

7 Τι είναι «ευτυχία»; Ο Αριστοτέλης στα ηθικά του συγγράμματα διακρίνει την ευτυχία, η οποία μπορεί να είναι προϊόν τύχης και πρόσκαιρη, από την ευδαιμονία, η οποία συνδέεται με τη διαβίωση και τη δράση σύμφωνα με τις ηθικές αρετές και τη λογική.

8 Το μεγάλο δίλημμα Το επάγγελμα σου σε φέρνει σε επικοινωνία με τους συνανθρώπους κι αν επιτύχεις, σου προσφέρει καταξίωση και αναγνώριση από την κοινωνία. Ως ξεχωριστή οντότητα έχεις τις κλίσεις, τα ταλέντα, όλα αυτά που συνθέτουν το χαρακτήρα σου. Η αγορά εργασίας έχει απαιτήσεις συγκεκριμένες, έρχεσαι λοιπόν μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα…

9 Το μεγάλο δίλημμα Να διαλέξεις ένα επάγγελμα ανάλογα με τη ζήτηση, τις ανάγκες της κοινωνίας στην οποία ζεις λύνοντας εύκολα το οικονομικό πρόβλημα…

10 Το μεγάλο δίλημμα …ή ν’ αδιαφορήσεις γι’ αυτό και ανεξάρτητα από τη ζήτηση ή όχι ενός επαγγέλματος να ακολουθήσεις την κλίση σου, αδιαφορώντας για τις οικονομικές επιπτώσεις.

11 Το μεγάλο δίλημμα Όταν επάγγελμα και κλίση δεν εναρμονίζονται, τότε τη θέση της όποιας ευτυχίας στη ζωή, την παίρνει η δυστυχία.

12 Το μεγάλο δίλημμα Η διάσταση ανάμεσα στην εσωτερική αναζήτηση και την εξωτερική πίεση του επαγγέλματος, γίνεται φορτίο δυσβάστακτο…

13 Το μεγάλο δίλημμα …και η εργασία τυραννία ή κάτι έξω από το Είναι σου, με άλλα λόγια, αλλοτρίωση. Επομένως το μέλλον χωρίς νόημα και η ζωή αποτυχημένη.

14 Μια τέτοια εργασία, ένα τέτοιο επάγγελμα, που γίνεται πηγή απογοητεύσεων, εκνευρισμού, μειονεξίας, οδηγεί σε νευρώσεις και φτάνει στις πιο βαριές διαταραχές του οργανισμού και της ψυχής.

15 Μια διάσημη τέτοια διαταραχή, ιδιαίτερα δημοφιλής στη σημερινή εποχή, είναι η κατάθλιψη.

16 Τι είναι «κατάθλιψη»; Φυσιολογικό συναίσθημα με χαρακτηριστικά:
βιώνεται από όλους κάτω από ορισμένες ψυχοτραυματικές συνθήκες λειτουργεί ως άσχημη διάθεση απέναντι σε κάτι στενάχωρο (αποτυχία, απώλεια, χωρισμός, θάνατος κλπ) δεν έχει μεγάλη διάρκεια δεν επηρεάζει δραματικά την λειτουργικότητα και δραστηριότητα του ατόμου. 

17 Τι άλλο είναι «κατάθλιψη»;
Ψυχιατρική νόσος Χαρακτηριστικά: Aποτελεί εντονότερη και μονιμότερη διαταραχή που επηρεάζει: τη διάθεση και τη σκέψη τις διατροφικές συνήθειες τον ύπνο την αντίληψη την επικοινωνία τη σωματική υγεία

18 Συμπτώματα της κατάθλιψης
Καταθλιπτικό συναίσθημα Μείωση της ευχαρίστησης και του ενδιαφέροντος Άγχος Διαταραχές της σκέψης Χαμηλή βούληση Κόπωση ή απώλεια ενεργητικότητας Διαταραχές στον ύπνο Διαταραχές της όρεξης Ελάττωση της σεξουαλικής διάθεσης Δυσκολία στη συγκέντρωση, τη σκέψη, τη μνήμη και τη λήψη αποφάσεων.  Γενικά σωματικά συμπτώματα

19 Πριν λοιπόν καταλήξεις να περιφέρεσαι χαμένος σε τέτοια κλινικά μονοπάτια, θα άξιζε πραγματικά να περπατάς που και που το δρόμο της αυτογνωσίας

20 Μια εργασία που γίνεται με τη βία ή την ψυχολογική καταπίεση είναι πνιγηρό, αβάσταχτο φορτίο.

21 Τίποτε δεν είναι τόσο τρομερό, όσο το να κάνεις κάθε μέρα, από το πρωί ως το βράδυ κάτι που εναντιώνεται μέσα σου, κάτι που όχι απλώς δεν σε γεμίζει, αλλά σε απωθεί.

22 Συμπερασματικά… Ο καθοριστικότερος παράγοντας στην επιλογή επαγγέλματος δεν πρέπει να ξεκινά από τις ανάγκες της οικονομίας, αλλά από την κλίσεις και τα ενδιαφέροντα του κάθε ανθρώπου.

23 Συμπερασματικά… Η εκλογή του επαγγέλματος δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο το άτομο και την οικογένειά του. Η επίδρασή της απλώνεται αρνητικά ή θετικά σ’ ολόκληρη την κοινωνία, στο πεπρωμένο ενός λαού.

24 Συμπερασματικά… Σε έναν κόσμο όπου μπορείς να είσαι ό, τι θέλεις, επέλεξε να είσαι ο  εαυτός σου.

25 Συμπερασματικά… Ο σκοπός της  ζωής δεν είναι να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους, αλλά να μοιράζεσαι την ευτυχία με τους άλλους.

26 Γι’ αυτό… …κράτα την καρδιά σου ανοιχτή στα όνειρα. Για όσο διάστημα υπάρχει ένα όνειρο, υπάρχει ελπίδα, και εφ 'όσον υπάρχει ελπίδα, υπάρχει η χαρά της ζωής.

27 Η ομάδα μας ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΝΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΝΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΟΥΓΙΟΥΛΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΦΕΝΔΟΥΡΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΩΡΗ ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΚΑ ΜΑΡΙΑ ΧΑΚΡΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ ΧΑΧΑΛΑΤΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΧΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΥΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ

28 Ευχαριστούμε


Κατέβασμα ppt "Επάγγελμα και προσωπική ευτυχία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google