Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Ιάσμου Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Ιάσμου Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Ιάσμου Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ
Επιστημονική Υπεύθυνη: Μαρία Ζωγραφάκη Επόπτρια: Μαρία Γραμματίκα

2 Κεσπέμ: Ιάσμου Μαθητές: 9
Τμήμα:ΣΤ’1 Κεσπέμ: Ιάσμου Μαθητές: 9 (7 κορίτσια & 2 αγόρια)

3 Ο τρίτος ποταμός, μετά τον Έβρο και τον Δούναβη, που γνωρίσαμε στον Σεβντά ήταν το δέλτα του Οκαβάγκο. Συζητήσαμε για τις ορολογίες δέλτα και όχθη και σκεφτήκαμε ποιες άλλες, που αφορούν τους ποταμούς, γνωρίζουμε (κοίτη, εκβολές). Αφού εξηγήσαμε τις άγνωστες λέξεις, χρησιμοποιήσαμε τον παγκόσμιο χάρτη για να βρούμε την Αφρική και στη συνέχεια την Μποτσουάνα. Για την Μποτσουάνα είπαμε με ποιες χώρες συνορεύει, ενώ για την Αφρική γράψαμε από ποιους ωκεανούς περιβάλλεται.

4 Προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για το δέλτα του Οκαβάγκο…
Ψάξαμε στο Google και είδαμε πολλές φωτογραφίες Παρακολουθήσαμε μικρά βιντεάκια

5 Αφού λοιπόν είδαμε τόσα πράγματα για το δέλτα του Οκαβάγκο, αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε ένα ταξίδι στη Μποτσουάνα, για να τον επισκεφτούμε. Σαν πρώτο βήμα ορίσαμε την ημερομηνία του ταξιδιού. Ύστερα σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε ποια μεταφορικά μέσα θα χρησιμοποιήσουμε. Φτιάξαμε εισιτήρια για καθένα από αυτά. Έπειτα, ψάξαμε στο διαδίκτυο και είδαμε τι καιρό θα κάνει τις ημερομηνίες που θα είμαστε στην Μποτσουάνα και φτιάξαμε ένα δελτίο καιρού.

6 Ετοιμάσαμε μία λίστα με τα πράγματα που θα πάρουμε μαζί μας.
Συλλέξαμε πληροφορίες από Βικιπαίδεια για τη χώρα (νόμισμα, κατοίκους, άγρια φύση, οικονομία) Ετοιμάσαμε μία λίστα με τα πράγματα που θα πάρουμε μαζί μας. Εκτυπώσαμε τον χάρτη της Μποτσουάνας για να μπορέσουμε να τον συμβουλευτούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

7 Αφού τοποθετήσαμε όλα αυτά που ετοιμάσαμε στη βαλίτσα μας, ήμασταν πλέον έτοιμοι να ξεκινήσουμε το ταξίδι. … και επειδή ένα από τα μεταφορικά μέσα που θα χρησιμοποιούσαμε για το ταξίδι ήταν το αεροπλάνο, αποφασίσαμε να κάνουμε μία δραματοποίηση σ’ αυτό το μεταφορικό μέσο. Έτσι κάποια παιδιά υποδύθηκαν το ρόλο της αεροσυνοδού ενώ τα υπόλοιπα των επιβατών. Αφού προηγήθηκε η καθοδήγηση για μία ασφαλή πτήση από τις αεροσυνοδούς, ακολούθησαν οι διάλογοι αεροσυνοδών- επιβατών.


Κατέβασμα ppt "Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Ιάσμου Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google