Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αγριογατα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αγριογατα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 αγριογατα

2 Όπως όλα τα Αιλουροειδή, οι αγριόγατες έχουν ευέλικτο σώμα, που καλύπτεται από πυκνό τρίχωμα και μπορούν να κάνουν άλματα. Η ουρά τους είναι σχετικά μακριά. Οι αγριόγατες ζουν σε δάση και είναι νυκτόβια ζώα με οξύτατες αισθήσεις οράσεως και ακοής. Μπορούν να αναρριχώνται με μεγάλη ευκολία στα δέντρα. Εκτός από την περίοδο της αναπαραγωγής, ζουν μοναχικά. Τη φροντίδα για την ανατροφή των μικρών αναλαμβάνει αποκλειστικά η μητέρα τους. Οι αγριόγατες τρέφονται κυρίως με μικρά πτηνά, τρωκτικά και άλλα μικρά θηλαστικά , βατράχους και ερπετά. Συλλαμβάνουν την λεία τους συνήθως με αιφνιδιαστική επίθεση, περιμένοντας σε ενέδρα ώσπου να πλησιάσει σε μικρή απόσταση. Γενικά τα αρσενικά άτομα είναι μεγαλύτερα από τα θηλυκά.

3 Η ευρωπαϊκή αγριόγατα έχει άγρια ένστικτα και δεν εξημερώνεται
 Η ευρωπαϊκή αγριόγατα έχει άγρια ένστικτα και δεν εξημερώνεται. Τα θηράματά της είναι πτηνά και θηλαστικά, αλλά αναφέρεται ότι κάνει επιδρομές σε αγροικίες, όπου αρπάζει πουλερικά και μικρά αρνιά. Γεννάει 1 φορά τον χρόνο, την άνοιξη ,από 3 έως 6 μικρά. Στη Σκωτία γεννάει 1, 2 ή και 3 φορές τον χρόνο. 

4 Στην Ευρώπη και στην περιοχή της Ελλάδας ζει η Αγριόγατα
Στην Ευρώπη και στην περιοχή της Ελλάδας ζει η Αγριόγατα της Ευρώπης (Felis silvestris silvestris), η οποία απαντάται σε δασωμένες περιοχές όλης, σχεδόν, της Ευρώπης και της δυτικής Ασίας. Μοιάζει με την κατοικίδια Γάτα, αλλά έχει μακρύτερα πόδια, μεγαλύτερο και πλατύτερο κεφάλι και σχετικά κοντύτερη ουρά με μακρύ τρίχωμα και στρογγυλεμένο άκρο. Το χρώμα του τριχώματος είναι σταχτοκίτρινο με σκοτεινόχρωμες ραβδώσεις στο σώμα και μαύρους δακτύλιους στην ουρά. Το μήκος του σώματος των ενηλίκων,από την άκρη του στόματος έως την αρχή της ουράς, είναι εκατοστά και της ουράς εκατοστά. Το ύψος στους ώμους φτάνει τα εκατοστά και το βάρος του κυμαίνεται από 3 έως 10 κιλά.

5 Νίκος Δημήτρης Πέτρος Νίκος Δημήτρης Πέτρος

6 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Αγριογατα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google