Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αϊνστάιν: «Να λέτε στα παιδιά μόνο παραμύθια!»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αϊνστάιν: «Να λέτε στα παιδιά μόνο παραμύθια!»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3

4 Αϊνστάιν: «Να λέτε στα παιδιά μόνο παραμύθια!»

5 Εχει γραφτεί επανειλημμένως ότι μια νεαρή μητέρα, γνωστή του Αϊνστάιν, τον επισκέφθηκε για να τον συμβουλευτεί τι θα μπορούσε να κάνει για να προετοιμάσει καλύτερα για το σχολείο και τη ζωή το πεντάχρονο παιδί της. Ηρεμος και χαμογελαστός ο μεγάλος φυσικός τής απάντησε: «Να του λέτε παραμύθια». «Καλά τα παραμύθια, αλλά τι άλλο;» απόρησε η νέα μητέρα. «Πολλά παραμύθια», επέμεινε ο άνθρωπος που σφράγισε τη σύγχρονη επιστήμη. Και όταν η μητέρα ρώτησε τρίτη φορά, κάπως δύσπιστα: «Καλά, εντάξει, αλλά και τι άλλο;», ο Αϊνστάιν είπε πως «δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Μονάχα κι άλλα παραμύθια. Πάρα πολλά παραμύθια».

6

7 H ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ Σ’ αυτό τον κόσμο το μικρό, τον κόσμο αυτό το μέγα, από το άλφα έψαξα έως και το ωμέγα μια συνταγή καλή να βρω. Μια συνταγή όχι βέβαια για δείπνα πιπεράτα, αλλά για μια υπερτέλεια παραμυθοσαλάτα Αφού τη βρήκα, χρέος μου να σας τη μεταδώσω, κι αν δεν είναι του γούστου σας, τότε ας …το μετανιώσω! Παίρνετε δυο παραμύθια γνωστά κι αγαπημένα, η Σταχτοπούτα θα ‘ν’ το ένα η Λάμια, τ’ άλλο, αλήθεια! Ρίξτε τα στην κατσαρόλα, βάλτε και κάνα ξερόλα, φαντασία πιπεράτη κι όσα ψέματα γι’ αλάτι. Σιγανή φωτιά στο τζάκι βάλτε τη να σιγοβράζει, στ’ ανακάτεμα όχι βιάση, βγάλτε τη, σα καλοβράσει. Α, τι ωραία και νόστιμη παραμυθοσαλάτα! Κι αν θέλετε της βάζετε λογιώ λογιώ μπαχάρια. Καθένας με το γούστο του κάτι να της προσθέσει, όλο κι άλλη θα φαίνεται και πιο πολύ θα αρέσει… Βάλτε όλοι κι από κάτι, μια σκηνή ή ανεκδοτάκι! Η παραμυθοσαλάτα να τη! Ποιος και δε θα δοκιμάσει; Βάλτε τώρα που γυρίζει. ‘Οποιος τρώει το πιάτο γλείφει! Πού να ξέραμε νωρίτερα πράμα που μοσχομυρίζει! Όσοι τρων να ‘ναι καλά να ‘μαστε κι εμείς καλύτερα! Ποίημα από το βιβλίο «Ο πλανήτης των χριστουγεννιάτικων δέντρων» Τζιάννι Ροντάρι Εκδόσεις Πατάκη (συλλογή χελιδόνια)

8 Βάλτε τώρα που γυρίζει. ‘Οποιος τρώει το πιάτο γλείφει
Βάλτε τώρα που γυρίζει. ‘Οποιος τρώει το πιάτο γλείφει! Πού να ξέραμε νωρίτερα πράμα που μοσχομυρίζει! Όσοι τρων να ‘ναι καλά να ‘μαστε κι εμείς καλύτερα! Ποίημα από το βιβλίο «Ο πλανήτης των χριστουγεννιάτικων δέντρων» Τζιάννι Ροντάρι Εκδόσεις Πατάκη (συλλογή χελιδόνια)

9 Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση Αϊνστάιν


Κατέβασμα ppt "Αϊνστάιν: «Να λέτε στα παιδιά μόνο παραμύθια!»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google