Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ

2 ΑΙΓΥΠΤΟΣ Οι πυραμίδες της Αιγύπτου από μόνες τους αποτελούν ένα εξαίσιο μυστήριο. Κατασκευαστικά φαίνεται αδύνατο να φτιάχτηκαν χωρίς ιδιαίτερα τεχνητά μέσα από σκλάβους ή εργάτες. Οι Αιγύπτιοι θεωρούσαν τις πυραμίδες μια σκάλα φωτός που ένωνε την γη με τον ουρανό, τη ζωή με τον θάνατο και κατά συνέπεια τη μεταθανάτια ζωή. «Η αιγυπτιακή πυραμίδα αντιπροσωπεύει συμβολικά την ιδέα του κοσμικού δένδρου. Η κορυφή της είναι ο μυστικός σύνδεσμος ανάμεσα στον Ουρανό και στη Γη και συμβολίζει τη ρίζα, ενώ η βάση της αντιπροσωπεύει τους κλάδους που εκτείνονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα του σύμπαντος.», αναφέρει η Helena Blavatsky, μυστικίστρια της εποχής της δεκαετίας του 40. Η πυραμίδα του Χέοπα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και επιβλητική, όχι μόνο με την εμφάνιση της, αλλά και για τα χαρακτηριστικά που αποδίδονται στην κατασκευή της. Οι πλευρές τις βάσεις τις είναι προσανατολισμένες προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, και βρίσκονται στον άξονα των γεωγραφικών Πόλων. Αποτελεί αναφορά της ακριβούς διαρκείας ενός αστρικού έτους, των αποστάσεων μεταξύ γης-ήλιου και γης-σελήνης.

3 Το Νοέμβρη του 1922, ανακαλύφθηκε από τον αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ ο τάφος του Τουταγχαμών. Ο τάφος αυτός είχε παραμείνει για χρόνια ασύλητος, αφού ήταν θαμμένος κάτω από την άμμο. Ο θρύλος έλεγε πως οι ασύλητοι τάφοι έκρυβαν κατάρες, που θα αφάνιζαν αυτούς που θα άνοιγαν τις πύλες τους. Ο Κάρτερ αγνόησε τους θρύλους, και προχώρησε στη σύληση του τάφου. Έξι από τα 24 μέλη της ομάδας του σκοτώθηκαν από μυστήρια αίτια. Την ημέρα που άνοιξαν τον τάφο, μία κόμπρα, σύμβολο της Θεάς Γουατζέτ, που προστάτευε τους Φαραώ, έφαγε το καναρίνι του Κάρτερ. Πρώτος έφυγε ο Λόρδος Κάρναρβον, που χρηματοδοτούσε και πίστευε στο έργο του Κάρτερ. Οι δύο συνεργάτες είχαν μπει μαζί στον τάφο. Παράλληλα, από τους 42 αρχαιολόγους που εργάστηκαν στην πυραμίδα του Χέοπα, οι 36 βρήκαν το θάνατο.

4 ΜΕΞΙΚΟ Η πυραμίδα του Ηλίου είναι η μεγαλύτερη στην κοιλάδα Τεοτιουακάν και μία από τις μεγαλύτερες της Αμερικής. Είναι τοποθετημένη στη Λεωφόρο των Νεκρών, στη σκιά του επιβλητικού βουνού Cerro Gordo. Ήταν έντονα βαμμένη σε κόκκινο χρώμα, και στο εσωτερικό της βρέθηκαν αλόγιστα ποσά μαρμαρυγία, ενός όμορφου ορυκτού, που μεταφέρθηκε στην περιοχή του Μεξικού από της Βραζιλία, σε απόσταση μεγαλύτερη των 2000 μιλίων, χωρίς τροχοφόρες κατασκευές. Ο μαρμαρυγίας είναι ιδιαίτερα εύθραυστο υλικό, μεταφέρθηκε όμως σε μεγάλα κομμάτια χωρίς καμία ένδειξη απώλειας. Χαρακτηρίζεται από αξιοσημείωτες ιδιότητες, που μάλλον εξηγούν τη χρήση του: έχει ανώτερες ηλεκτρικές ιδιότητες ως μονωτικό και ως διηλεκτρικό και μπορεί να υποστηρίξει ένα ηλεκτροστατικό πεδίο, ενώ διαχέει ελάχιστη ενέργεια με υπό μορφή θερμότητας. Επομένως, είναι πιθανό οι πυραμίδες του Μεξικού να κρύβουν ένα μυστικό με μορφή ηλεκτρικού πεδίου. Η πυραμίδα της Σελήνης βρίσκεται στην ίδια περιοχή με την πυραμίδα του Ηλίου, και οι ντόπιοι της απέδιδαν το όνομα Τένναν, δηλαδή μητέρα.

5 Η κατασκευή της είναι σαν επτά πυραμίδες, η μία χτισμένη πάνω στη βάση της άλλης. Απέναντι της βρίσκεται η πλατεία της Σελήνης. Οι τέσσερις άξονες της κατασκευής αυτής διαμορφώνουν το Σταυρό του Τεοτιουακάν. Κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή χρήση των πυραμίδων αυτών, υπάρχουν μόνο διάφορες θεωρίες, κατά της οποίες οι πυραμίδες του Μεξικού λειτουργούσαν ως χώροι ταφής των νεκρών, τίμησης των θεών, λατρείας και θυσίας. Στο εσωτερικό τους έχουν βρεθεί κόκκαλα ανθρώπων και ζώων, ημιπολύτιμοι κρύσταλλοι, σκαλιστά ανθρωπόμορφα αγαλματίδια και διάφορα κοχύλια. Αν μπορεί τελικά, να φιλοξενούσαν ηλεκτρικό πεδίο και να λειτουργούσαν ως ενεργειακά κέντρα, δεν θα το μάθουμε σύντομα.

6 ΕΛΛΑΔΑ Η μεγαλύτερη γνωστή πυραμίδα, η οποία είναι και η αρχαιότερη παγκοσμίως, βρίσκεται στην κορυφή του Ταϋγέτου, πάνω ακριβώς από τη Λακωνία. Λακωνία = Λα-κωνία. Στα Αρχαία Ελληνικά, "λας" σημαίνει "λίθος", συνεπώς η ονομασία και μόνον της περιοχής, "Λίθος" + "Κωνικός", αποκαλύπτει την πραγματικότητα. Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ερευνητών που υποστηρίζουν ότι η κορυφή "προφήτης Ηλίας" του Ταϋγέτου λαξεύτηκε, προκειμένου να αποκτήσει πυραμιδοειδή σχήμα, ενώ υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι η πυραμίδα είναι φυσική και δεν κατασκευάστηκε από ανθρώπινο χέρι. Όμως γεγονός είναι ότι όσοι επισκέπτονται την βραχοπυραμίδα παραξενεύονται από την απότομη αλλαγή του τοπίου, στο σημείο που είναι η βάση της Στο σημείο που αρχίζει η βραχοπυραμίδα, το βουνό γίνεται σχετικά λείο και ομαλό, ενώ πιο πριν δεν είναι. Αξιοπερίεργη είναι επίσης σκιά που δημιουργεί η πυραμίδα, στην ανατολή και στην δύση του ηλίου. Όμως το ότι πρόκειται περί τεχνικού-λαξευτού έργου και όχι φυσικού σχήματος, αποδεικνύεται από την απόλυτη κανονικότητα της πυραμίδας και κυρίως από την τεχνητή οριζοντίωση της βάσης της. Δεν είναι ταφικό μνημείο ούτε ναός, και οι σκιές που δημιουργούνται από αυτή ανάλογα με την ηλιακή κίνηση φανερώνουν πως δεν είναι τυχαία η θέση της. Εξάλλου, τα πυραμιδικά κτίσματα στον ελλαδικό χώρο δεν επιβάλλονται στη φύση, αντ’αυτού τα κτίσματα εναρμονίζονταν με αυτή.

7 Η  θεωρία που θα ακολουθήσει, αν δεν στηριζόταν σε επιστημονικά δεδομένα, θα ήταν πολύ εύκολο να απορριφθεί καθώς φαντάζει απίθανη. Αν όμως δεχτούμε πως κάποτε, στην απώτατη αρχαιότητα, πριν τον μυθικό ελληνοατλαντικό πόλεμο που μας περιγράφει ο Πλάτωνας, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν την τεχνολογία για να χτίζουν ολόκληρα βουνά σε σχήμα πυραμίδας, τότε μπορούμε να πούμε ότι κι ο σκοπός των πυραμίδων της Ελλάδας, οι οποίες δημιουργούν ένα πανελλήνιο ενεργειακό δίκτυο, είχαν δημιουργηθεί για έναν σκοπό που προϋποθέτει την ύπαρξη της τεχνολογίας αυτής· την δημιουργία μίας ηλεκτρομαγνητικής ασπίδας που θα προστάτευε την Ελλάδα από πολλές δυστυχίες. Μία ουσιαστική ένδειξη της θεωρίας αυτής ήρθε το έτος 1986, όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό της έκρηξης του πυρηνικού αντιδραστήρα του εργοστασίου Τσερνομπίλ. Μετά την έκρηξη, ένα τεράστιο σύννεφο ραδιενέργειας απλώθηκε σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις περιοχές που έπληττε. Τις πρώτες μέρες μετά την έκρηξη φυσούσε αέρας από το Βορρά που λογικά θα έσπρωχνε μεγάλο μέρος του ραδιενεργού νέφους στην περιοχή των Βαλκανίων, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να πληγεί απ’ αυτό. Το σύννεφο της ραδιενέργειας όμως, αφού εξαπλώθηκε προς τον Νότο και έφτασε πολύ κοντά στα βόρεια ελληνικά σύνορα, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, σχίστηκε στα δύο και το μισό πήγε προς την Δύση, φτάνοντας ως την Γαλλία, ενώ το άλλο μισό προς την Ανατολή, φτάνοντας ως το σημερινό Ιράν. Συγκριτικά με την ραδιενέργεια που μεταφέρθηκε στις χώρες αυτές, τα ποσά τις ραδιενέργειας που πέρασαν στην Ελλάδα ήταν αμελητέα. Αν μελετήσουμε τον χάρτη της εξάπλωσης του ραδιενεργού νέφους του Τσερνομπίλ θα διαπιστώσουμε ότι, πάνω από την Ελλάδα, σχηματίζεται ένα νοητό ημικύκλιο που σταματά την ραδιενέργεια από το να περάσει στην Ελλάδα. Είναι σαν μία ισχυρότατη ηλεκτρομαγνητική ασπίδα να προστατεύει την χώρα.


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google