Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
Ευρυδίκης Αναγνωστοπούλου Β4

2 Η σημαία της Φινλανδίας1
Το λευκό συμβολίζει τα χιόνια του χειμώνα. Το γαλάζιο συμβολίζει το χρώμα του ουρανού και των χιλιάδων λιμνών .

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η θέση της Φινλανδίας στον κόσμο Γενικά
Η χώρα των χιλίων λιμνών- Λίμνες Ποτάμια Νησιά Βουνά Αξιοθέατα Δικτυογραφία

4 Η θέση της Φινλανδίας στον Κόσμο3

5 Η θέση της Φινλανδίας στην Ευρώπη2

6 Γενικά Η Φινλανδία είναι χώρα της βόρειας Ευρώπης. Βρίσκεται ανάμεσα στη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία και τη Βαλτική θάλασσα. Πρωτεύουσα του κράτους είναι το Ελσίνκι. Η χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Στη Φινλανδία ανήκουν και τα νησιά Ώλαντ, στη νοτιοδυτική ακτή, τα οποία βρίσκονται υπό καθεστώς διευρυμένης αυτονομίας. Το κλίμα της Φινλανδίας είναι ψυχρό.

7 Η βλάστηση της Φινλανδίας είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της δασική
Η βλάστηση της Φινλανδίας είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της δασική. Στη Φινλανδία ενδημούν πολυάριθμα είδη δέντρων και φυτών, αλλά και λειχήνων. Στην πανίδα της Φινλανδίας κυριαρχούν. Τα ποτάμια και οι λίμνες της Φινλανδίας περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό ειδών ψαριών. Η οικονομία της Φινλανδίας στηρίζεται στην εκμετάλλευση του δασικού πλούτου. Η κτηνοτροφία είναι αρκετά αναπτυγμένη ενώ η γεωργία περιορισμένη. Από το υπέδαφος εξάγονται πολλά μέταλλα καθώς και σημαντικές ποσότητες τύρφης, την κυριότερη από τις ενεργειακές πηγές της χώρας.

8 Η χώρα των χιλίων λιμνών
Το ποιο χαρακτηριστικό μορφολογικό στοιχείο της χώρας είναι οι πολυάριθμες λίμνες, που καταμετρώνται σε δεκάδες χιλιάδες και καλύπτουν το 10% του εδάφους, κυρίως στο νότιο τμήμα της Φινλανδίας. Οι περισσότερες συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργή- θηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας εποχής των παγετώνων.

9 4.

10 Λίμνες Από τις λίμνες της Φινλανδίας μπορούν να αναφερθούν:
η Ίναρι, μεγάλη λίμνη στο Βορρά η Όουλουγιαρβι στο κεντρικό τμήμα της χώρας η Κάλαβεσι, νοτιότερα η Πάιγιανε και η Κέιτελε στην κεντρική νότια Φινλανδία η Σάιμαα στα νοτιοανατολικά, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία οι Πιέλινεν και Χάουκαβεσα που βρίσκονται και αυτές στην ανατολική Φινλανδία.

11 Λίμνη Καλάβεσι5

12 Λίμνη Χαουκίβεσι6

13 Λίμνη Πάιγανε7

14 Ποτάμια Η βόρεια Φινλανδία διασχίζεται από πολλούς, αλλά μικρού μήκους και ορμητικούς ποταμούς, που συχνά σχηματίζουν καταρράκτες. Πολλοί από τους ποταμούς της χώρας ενώνουν μεταξύ τους λίμνες ή εκβάλουν σε αυτές. Σημαντικοί ποταμοί της Φινλανδίας είναι: ο Κέμι που χύνεται στη Βαλτική θάλασσα ο Τένο που χύνεται στη Θάλασσα του Μπάρεντς ο Όουλου πλωτός ποταμός εκβάλλει στη Βαλτική ο Κόκεμακι στη νοτιοδυτική χώρα ο Τόρνιο που καταλήγει στη Βαλτική.

15 Νησιά Οι ακτές της Φινλανδίας παρουσιάζουν βαθιά κόλπωση και στολίζονται από ένα πλήθος μικρών και μεγάλων νησιών, μεγαλύτερα από τα οποία είναι τα νησιά Ώλαντ, πολυάριθμη ομάδα νησιών και νησίδων του αρχιπελάγους Αχβενανμάα στα ανοιχτά της πόλης Τούρκου.

16 Νησιά Ώλαντ8

17 Βουνά Το βορειδυτικό τμήμα της Φινλανδίας, στα σύνορα με τη Νορβηγία είναι ορεινό. Στον ορεινό αυτόν όγκο ανήκει και το ψηλότερο βουνό της χώρας, το όρος Χαλτιατουντούρι (1.324 μ.) το οποίο αποτελεί τμήμα των Σκανδιναβικών Άλπεων. Το βόρειο και ανατολικό τμήμα καλύπτεται από χαμηλά οροπέδια και λοφώδεις εκτάσεις.

18 Όρος Χαλτιατουντούρι9

19 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

20 Βόρειο Σέλας10

21 Το χωριό του Άγιου-Βασίλη11
Το Ροβανιέμι, είναι ο κορυφαίος προορισμός για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και την Πρωτοχρονιά καθώς εκεί θα συναντήσουν μικροί και μεγάλοι τον αυθεντικό Άγιο Βασίλη, θα μιλήσουν με τα ξωτικά του, θα ψωνίσουν από τα μαγαζιά που ψωνίζει και εκείνος. Βίντεο:

22 Πάρκο Linnanmäki12

23 Κάστρο Ολαβινλίνα13

24 Εκκλησία Temppeliaukio14

25 Ολυμπιακό Στάδιο Ελσίνκι15

26 Μουσείο Φυσικών Επιστημών16

27 Δικτυογραφία Εικόνες: Κείμενα: 1. http://bit.ly/2ndPghg
2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. AAAAAAAABUc/KNDWk4L47y4/s1600/Nellim.JPG 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. Κείμενα:


Κατέβασμα ppt "ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google