Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία του Αργύρη Εφταλιώτη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία του Αργύρη Εφταλιώτη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία του Αργύρη Εφταλιώτη
ΟΝ/ΜΟ: Ζυγούρη Ελένη PROJECT: 5ο (ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΥΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ) ΟΜΑΔΑ: FILNIL (F) : ΖΥΓΟΥΡΗ Ε., ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ Γ. HΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24/01/2012 6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ

2 Ποιητής, Πεζογράφος, Μεταφραστής
Εφταλιώτης Αργύρης Ποιητής, Πεζογράφος, Μεταφραστής

3 Βιογραφία Ο Εφταλιώτης (ψευδώνυμο του Κλεάνθη Μιχαηλίδη) γεννήθηκε στο Μόλυβο της Λέσβου. Ο Αργύρης Εφταλιώτης πέθανε στο Αιξ-λα- Πεν, κοντά στην Αντίμπ της νότιας Γαλλίας.

4 Η ζωή του Διδάχθηκε τα πρώτα γράμματα από τον πατέρα του.
Διδάχθηκε τα πρώτα γράμματα από τον πατέρα του. Αργότερα πήγε να εργασθεί στην Κωνσταντινούπολη. Η πρώτη εμφάνιση του Εφταλιώτη στα γράμματα σημειώνεται με τη συμμετοχή του στον «Φιλαδέλφειο Διαγωνισμό» του 1889, όπου η ποιητική συλλογή του «Τραγούδια του ξενητεμένου» βραβεύθηκε και απέσπασε τον έπαινο της κριτικής επιτροπής.

5 Έργο Συνέθεσε ελάχιστα ποιήματα. Τα σημαντικότερα είναι: "Το τραγούδι της ζωής", "Νανούρισμα" και "Το τραγούδι τ' αργαλειού". Συνέγραψε τις "Φυλλάδες του Γεροδήμου" και την "Ιστορία της Ρωμιοσύνης". Έγραψε το θεατρικό έργο "Βουρκόλακα". Αξιόλογα μυθιστορήματα ήταν: "Μαζώχτρα" και "Μανώλης ο Ντελμπεντέρης".

6 Μέθυμνα Λέσβου Βρίσκεται στη βόρεια βορειοδυτική ακτή του νησιού.
Βρίσκεται στη βόρεια βορειοδυτική ακτή του νησιού. Είναι μεγάλος παραδοσιακός οικισμός της Λέσβου. Έχει μικρό λιμάνι με κίνηση κυρίως αλιευτικών σκαφών και τουριστικών θαλαμηγών.

7 Μέθυμνα Λέσβου

8 H αξία του Αργύρη Εφταλιώτη
Η ποίηση, η πεζογραφία του και η δημιουργική μεταφραστική του εργασία χάραξαν μία βαθύτατη τομή στη λογοτεχνία. Ήταν απο τους πρώτους που χρησιμοποίησαν τη δημοτική. Εργάσθηκε με αφοσίωση και συνέπεια για τη γλωσσική ενοποίηση του έθνους.


Κατέβασμα ppt "Εργασία του Αργύρη Εφταλιώτη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google