Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συμβουλευτικη στη Δια Βίου Ανάπτυξη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συμβουλευτικη στη Δια Βίου Ανάπτυξη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συμβουλευτικη στη Δια Βίου Ανάπτυξη.
Διδάσκουσα : Ka Καλούρη Ρ. Παρουσίαση : Δημητριάδη Βασιλική

2 Επαγγελματικός Προσανατολισμόςκαι Συμβουλευτική στον Ελληνικό Στρατό.
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π. ΠΡΑΚΤΙΚΑ 10ος /12ος ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΛ

3 Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική στον Ελληνικό Στρατό.
Εισηγητής ο Δρ. Λ. Σμοκοβίτης Στρατιωτικός – Κοινωνιολόγος

4 Επαγγελματικός Προσανατολισμόςκαι Συμβουλευτική στον Ελληνικό Στρατό.
Ο Δρ. Λ. Σμοκοβίτης ξεκινάει την ομιλία του τονίζοντας ότι ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός και η Συμβουλευτική είναι αναμφίβολα θεσμοί με πολλές και σημαντικές εφαρμογές. Μέσω του Συνεδρίου του δίνεται η δυνατότητα να επισημάνει τις αξιόλογες εφαρμογές που γίνονται στον Ελληνικό Στρατό (Στρατός – Ναυτικό – Αεροπορία).

5 Το Μάιο του 1978 ο ίδιος είχε αναφερθεί εκτενώς στην συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επαγγελματική αποκατάσταση χιλιάδων νέων που πέτυχαν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και την επαγγελματική τους αποκατάσταση μετά την στρατιωτική τους θητεία. .

6 Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική στον Ελληνικό Στρατό.
Με την ταχύτατη εξέλιξη της ελληνικής πραγματικότητας στην Επαγγελματική – Τεχνική εκπαίδευση η προσφορά του στρατού στον προσανατολισμό και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων έχει σημαντικά περιορισθεί αλλά συγχρόνως έχει αυξηθεί ο ρόλος της συμβουλευτικής.

7 Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική στον Ελληνικό Στρατό.
Η συμβουλευτική στο στρατό έχει σημαντικές εφαρμογές. Ξεκινώντας από την προσαρμογή των στρατευμένων στη νέα στρατιωτική ζωή, με μια συνέντευξη του νεοσύλλεκτου, επιδιώκεται μια πρώτη διερεύνηση την προσωπικότητας των νεαρών ατόμων, η αξιολόγηση των ικανοτήτων τους και άλλων προβλημάτων. Το νεαρό άτομο παρακολουθείται με συνεχείς συνεντεύξεις καθόλη τη διάρκεια της στρατιωτικής του ζωής.

8 Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική στον Ελληνικό Στρατό.
Η συμβουλευτική έχει ρόλο σημαντικό που βέβαια εξαρτάται από την εκπαίδευση και την ικανότητα του αξιωματικού/υπαξιωματικού συμβούλου.

9 Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική στον Ελληνικό Στρατό.
Στα πλαίσια της κοινωνικής θητείας, 52 γιατροί, 20 οδοντίατροι, 26 δικηγόροι, 4 δημοσιογράφοι κλπ. οι υπηρετούντες στη Θράκη θα μπορούσαν να είναι πιο αποδοτικοί αν είχαν εκπαιδευτεί στις τεχνικές της Συμβουλευτικής. Πρόταση του Δρ. Λ. Σμοκοβίτη ήταν η εκπαίδευση των Στρατιωτικών Ιερέων στην Συμβουλευτική και η ανάθεση τους ανάλογων καθηκόντων ή ακόμα και η πρόσληψη ειδικών επιστημόνων στο στρατό αν αναλογιστούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατεύσιμοι.

10 Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική στον Ελληνικό Στρατό.
Η Λαική Επιμόρφωση συνεργάζεται με τις Ενοπλες Δυνάμεις και δίνεται με αυτό τον τρόπο δυνατότητα επιμόρφωσης από πανεπιστημιακούς και άλλους ειδικούς ομιλητές στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Συμβουλευτικής με σκοπό τη μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση των νέων.

11 Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική στον Ελληνικό Στρατό.


Κατέβασμα ppt "Συμβουλευτικη στη Δια Βίου Ανάπτυξη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google