Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης ΜΕΛΗ: ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΑ), ΜΑΡΟΥΤΣΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ (ΕΒΙΝΑ), ΜΑΥΡΟΥΚΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΝΙΝΙΟΣ ΠΕΠΠΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

2 Σχολιάστε το κείμενο της σελίδας 72 με τίτλο «Τα χέρια τ’ αδειανά».
ΑΣΚΗΣΗ Σχολιάστε το κείμενο της σελίδας 72 με τίτλο «Τα χέρια τ’ αδειανά».

3 ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Τα χέρια τ' αδειανά
Είδα αυτό το όνειρο: Ένας άνθρωπος παρουσιαζόταν στο κριτήριο του Κυρίου: "Κοίταξε, Θεέ μου ", του έλεγε· "τήρησα τον νόμο σου ", δεν έκανα τίποτε το αισχρό, κακό ή αντίθρησκο. Κύριε, τα χέρια μου είναι καθαρά ". - "Ασφαλώς, ασφαλώς", του απαντούσε ο καλός Θεός... "αλλά είναι άδεια ". Ραούλ Φολλερώ, Γάλλος ανθρωπιστής και ιεραπόστολος του 20ού αι.

4 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ Το κείμενο αυτό μιλάει για ένα όνειρο που είχε δει κάποιος και στο οποίο εμφανίστηκε ένας άνθρωπος στο κριτήριο του Κυρίου, λέγοντάς του ότι κατά την διάρκεια της ζωής του δεν είχε κάνει κάτι κακό και πως τα χέρια του είναι καθαρά, (δηλ. ότι δεν είχε κάνει αμαρτίες). Ο Θεός όμως του είπε ότι μπορεί να είναι καθαρά, αλλά είναι άδεια.

5 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ Με την έκφραση «τα χέρια σου είναι άδεια» εννοείται ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να μην είχε πράξει με τρόπο αισχρό, όμως δεν είχε πράξει και με τρόπο καλό και γενναιόδωρο.

6 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ Τον Θεό δεν τον νοιάζει μόνο να μην είναι κακός ή αμαρτωλός ο άνθρωπος. Τον ενδιαφέρει να δείχνει ο καθένας έμπρακτα την αγάπη και την καλοσύνη του προς τον συνάνθρωπο. Να βοηθά αυτόν που έχει ανάγκη. Γιατί όταν ο άνθρωπος βοηθά τον οποιονδήποτε πλησίον του, είναι σαν να βοηθά τον ίδιο τον Θεό.

7 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ Όλα αυτά συνδέονται με την παραβολή της τελικής κρίσης, κατά την οποία όταν θα έρθει η ώρα να «εξετάσει» ο Θεός όλους τους ανθρώπους και να τους ξεχωρίσει, θα τοποθετήσει από δεξιά του, όλους όσους βοήθησαν τον συνάνθρωπό τους όταν το είχε ανάγκη και από αριστερά του θα βάλει αυτούς που δεν έπραξαν με αγάπη, που δεν βοήθησαν τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Στους πρώτους μεν, θα χαρίσει αιώνια ζωή, ενώ τους δεύτερους θα τους στείλει στην αιώνια τιμωρία.

8 Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ Η παραβολή της τελικής κρίσης εμφανίζεται στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, στο κεφάλαιο 25 και συγκεκριμένα στους στίχους 31 με 46, όπως φαίνεται παρακάτω.

9 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!
!!!ΤΕΛΟΣ!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google