Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σταχτομαζώχτρες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σταχτομαζώχτρες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σταχτομαζώχτρες

2

3 ΠΙΝΑΚΑΣ Διαστάσεις: 84 εκ. x 1,12 μ. Δημιουργήθηκε: 1857
Καλλιτέχνης: Ζαν Φρανσουά Μιγέ Διαστάσεις: 84 εκ. x 1,12 μ. Δημιουργήθηκε: 1857 Μέσα: Ελαιογραφία O μεγάλος Γάλλος νατουραλιστής και ρεαλιστής ζωγράφος Ζαν Φρανσουά Μιγέ έχει εξαιρετική ικανότητα στην ρεαλιστική τοπιογραφία . Η προσοχή του όμως πέρα από το τοπίο στρέφεται κυρίως στην αγροτική ζωή. Στα έργα του απεικονίζονται κυρίως χωρικοί σε ώρα εργασίας με αντικειμενική αποτύπωση της πραγματικότητας .

4 Ο πίνακας με τις 3 γυναίκες να μαζεύουν τα υπολείμματα μιας μεγάλης σοδειάς σιταριού μαρτυρεί δραματικές όψεις της υπαίθρου. Ο πλούτος των δεματιών του κάρου που ξεχειλίζει σιτάρι έρχεται σε αντίθεση με την φτωχική σοδειά των γυναικών. Πρέπει να αρκεστούν στα πενιχρά υπολείμματα του εδάφους. Φόντο του έργου αποτελεί ένας μεγάλος σιτοβολώνας στο τέλος του θερισμού. Αποδίδεται με διαβαθμίσεις της ώχρας και του πράσινου.

5 ΖΑΝ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΜΙΓΕ Ο Ζαν Φρανσουά (4 Οκτωβρίου Ιανουαρίου 1875) ήταν Γάλλος ζωγράφος και χαράκτης. Απ’τους κυριότερους εκπροσώπους του γαλλικού ρεαλισμού. Hταν ένας απίστευτος καλλιτέχνης. Απλός, ήρεμος, γαλήνιος, θρησκευτικός, ένας αξεπέραστος υπαιθριστής ζωγράφος. Κατόρθωσε να ξεχωρίσει προσδίδοντας τα δικά του προσωπικά στην τέχνη. Η τεχνοτροπία του θα μείνει αμετάβλητη έως το 1870.

6 ΡΕΥΜΑ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ Ο Ρεαλισμός στις τέχνες είναι μια προσπάθεια απεικόνισης ενός θέματος με πραγματικά χαρακτηριστικά χωρίς περαιτέρω παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν τα στοιχεία εξωπραγματικού. Επικράτησε στην τέχνη πολλών περιόδων και αφορά την αποφυγή του επιτηδευμένου. Οι Ρεαλιστές απεικόνιζαν καθημερινά θέματα και καταστάσεις τις σύγχρονης ζωής καθώς και ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων. Ρεαλιστικό κίνημα Το Ρεαλιστικό κίνημα έχει τις απαρχές του στα μέσα του 19ου αιώνα. Για να αποδοθεί η «αληθινή» ζωή, οι Ρεαλιστές ζωγράφοι εμπνεύστηκαν από εργάτες και απλούς ανθρώπους. Ο Ρεαλισμός είναι ρεύμα που αντιπροσωπεύει την ειλικρίνεια και το μη ιδεατό.Έχει τις ρίζες του στην κλασική τέχνη.

7 Άλλα έργα του ρεαλισμού


Κατέβασμα ppt "Σταχτομαζώχτρες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google