Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠO ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠO ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠO ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ελύτης: Το μονόγραμμα Από τόσον χειμώνα κι από τόσους βοριάδες, μ’ ακούς Να τινάξει λουλούδι, μόνο εμείς, μ’ ακούς Μες στη μέση της θάλασσας Από μόνο το θέλημα της αγάπης, μ’  ακούς Ανεβάσαμε ολόκληρο νησί, μ’ ακούς Με σπηλιές και με κάβους κι ανθισμένους γκρεμούς Άκου, άκου Ποιος μιλεί στα νερά και ποιος κλαίει- ακούς; Ποιος γυρεύει τον άλλο, ποιος φωνάζει –ακούς; Είμ’ εγώ που φωνάζω κι ειμ’ εγώ που κλαίω. Μ’ ακούς Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ, μ’ ακούς Ελίζαμπεθ Μπάρετ Μπράουνινγκ: XLIII Πώς σ' αγαπώ; Άσε με να μετρήσω τρόπους. Σε αγαπώ στο βάθος και στο πλάτος και στο ύψος Που η ψυχή μου μπορεί να κατακτήσει, όταν νιώθει αμήχανη Για τους σκοπούς της ύπαρξης και της γοητείας της ιδεατής. Σε αγαπώ στο επίπεδο της καθημερινής Της πλέον ήρεμης ανάγκης, στο φως του ήλιου και του κεριού. Σε αγαπώ ελεύθερα, όπως όταν οι άνθρωποι αγωνίζονται για τη νίκη του καλού Σε αγαπώ αγνά, όπως όταν γυρίζουν από προσευχή. Σε αγαπώ με ένα πάθος που έβαλα σε χρήση Μες στις παλιές μου λύπες και με μια πίστη από την ηλικία μου την παιδική. Σε αγαπώ με μιαν αγάπη που φαινόταν πως θα χάσω Με τους χαμένους μου άγιους - Σε αγαπώ με την αναπνοή, Με τα χαμόγελα και τα δάκρυα όλης της ζωής μου! Κι αν ο Θεός θελήσει, Μετά τον θάνατο θα σ' αγαπώ ακόμα πιο πολύ

2 Ο Έρωτας στην ποίηση Η πιο όμορφη θάλασσα του Ναζίμ Χικμέτ
Η πιο όμορφη θάλασσα του Ναζίμ Χικμέτ Θα γελάσεις από τα βάθη των χρυσών σου ματιών. Είμαστε μες στο δικό μας κόσμο. Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα. Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα. Κι αυτό που θέλω να σου πω, το πιο όμορφο απ’ όλα δε στο ‘χω πει ακόμα.

3 …… «…Ήσουν δική μου, σου αφιέρωσα τη ζωή μου. Με κάθε φιλί, κάθε τραύμα θεραπεύτηκε χάρη σε σένα. Ήσουν δική μου, απεγνωσμένα δική μου. Γέμισα την καρδιά μου με αγάπη, επειδή ήσουν δική μου…»


Κατέβασμα ppt "Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠO ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google