Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ρομαντισμός Αντρέας Μιαρής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ρομαντισμός Αντρέας Μιαρής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ρομαντισμός Αντρέας Μιαρής

2 ρομαντισμός Ο ρομαντισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά και καλλιτεχνικά κινήματα όλων των εποχών. Εκδηλώθηκε και κυριάρχησε στην ευρωπαϊκή λογοτεχνία, στην Αγγλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, από τα τέλη του 18ου αιώνα έως τα μέσα του 19ου αιώνα. Με κάποια καθυστέρηση εμφανίζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Καταρχάς αποτέλεσε λογοτεχνικό ρεύμα, ωστόσο επεκτάθηκε τόσο στις εικαστικές τέχνες όσο και στη μουσική.

3 Ντελακρουά

4 Νελακρουά Στις 13 Αυγούστου του 1863, αφήνει την τελευταία του πνοή ο γάλλος ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά , κορυφαία μορφή του ρομαντισμού και ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους ζωγράφους όλων των εποχών. Οι εκφραστικές πινελιές του, που σόκαραν τους σύγχρονούς του, και η μελέτη του των οπτικών εφέ των χρωμάτων επηρέασαν βαθύτατα τα έργα των ιμπρεσιονιστών ενώ το πάθος του για τα εξωτικά θέματα ενέπνευσε τους συμβολιστές.

5 πίνακας

6 Σχολιασμός εικόνας Σκούρα χρώματα με έντονες λεπτομέρειες με παραμορφωμένα σώματα . Η εικόνα διαδραματίζετε τη ναυμαχία του γέροντα .

7 Πιστεύω Πιστεύω πώς τα ποιήματα και τα έργα ζωγραφικής και η μουσική Βοήθησαν στην επανάσταση γιατί ήταν ένα Μεγάλο κίνημα για να βοηθήσουν τους έλληνες να ξυπνήσουν .

8 πηγη %CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B5%CF%82/%CE%B5%CF%80%C E%AD%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82- %CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82- %CF%84%CE%BF%CF%85- %CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF %85-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85- %CE%B6%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85- eugene-delacroix CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82


Κατέβασμα ppt "Ρομαντισμός Αντρέας Μιαρής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google