Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

2 Η Εισαγωγή στα πανεπιστήμια :
1. Πρόγραμμα Foundation Πρόκειται για ένα προπαρασκευαστικό έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου ο υποψήφιος ασκείται και εξετάζεται στα μαθήματα της ειδικότητας που ορίζει κάθε πανεπιστήμιο. Η προπαρασκευή του υποψηφίου συνίσταται στη συμμετοχή του σε projects και στη δοκιμασία του στις εξαμηνιαίες και τις τελικές εξετάσεις. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει από 40%-80% για να εισαχθεί στη σχολή της προτίμησής του, κι επιπλέον να έχει συγκεντρώσει την απαραίτητη βαθμολογία στο τεστ αγγλομάθειας IELTS (5,5 έως 7 στα 9). Το πρόγραμμα Foundation λαμβάνει χώρα είτε κατά τη χειμερινή περίοδο, είτε κατά τη θερινή.

3 2. Άμεση Εισαγωγή Στο τέλος του καλοκαιριού, οι σχολές ανακοινώνουν τις θέσεις που έμειναν κενές. Ο ενδιαφερόμενος, που για διάφορους λόγους δεν εισήχθη στη σχολή της αρεσκείας του μέσω των εξετάσεων, καλείται, τότε, να προσκομίσει τα έγγραφα που πιστοποιούν τα ακαδημαϊκά του προσόντα. Το πανεπιστήμιο αποφασίζει αν θα επιλεγεί ή όχι ο υποψήφιος. 3. GCE - A Levels Πρόκειται για τον κατεξοχήν τρόπο εισαγωγής στις βρετανικές σχολές. Περιλαμβάνει εξέταση των υποψηφίων σε τρία μαθήματα που ορίζονται, ανά ειδικότητα, από τα πανεπιστήμια (2 υποχρεωτικά, ένα επιλογής). Οι εξετάσεις λαμβάνουν χώρα κάθε Ιούνιο και αποτελούν το μοναδικό κριτήριο επιτυχίας των υποψηφίων.

4 Οι αιτήσεις στα πανεπιστήμια γίνονται διαδικτυακά, από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, μέσω της υπηρεσίας UCAS (Universities & Colleges Admissions Service). Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος υποβάλει τις 5 σχολές της αρεσκείας του στην υπηρεσία, από την οποία και ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση και στο διάστημα 15 Ιανουαρίου-30 Ιουνίου, για πιο περιορισμένο όμως αριθμό θέσεων. Οι αιτήσεις μετά τις 30 Ιουνίου υπάγονται στη διαδικασία clearing, κατά την οποία προσφέρονται από λίγα πανεπιστήμια οι τελευταίες κενές θέσεις στους υποψηφίους.

5 Οι απονεμόμενοι τίτλοι σπουδών είναι:
Πτυχίο (Bachelor): Συνήθως τρία έτη υποχρεωτικής φοίτησης. Μάστερ (Master): Συνήθως ένα έτος υποχρεωτικής φοίτησης. Διδακτορικό (PhD): Συνήθως 3+1 έτη υποχρεωτικής φοίτησης.

6 Δίδακτρα / Κόστος Διαβίωσης
Τα δίδακτρα για τους προπτυχιακούς φοιτητές κυμαίνονται από λίρες ετησίως και άνω, ενώ για τους μεταπτυχιακούς από λίρες και άνω. Για τους προπτυχιακούς φοιτητές προβλέπονται φοιτητικά δάνεια που δίνονται από το κράτος και τα οποία καλύπτουν το σύνολο του κόστους των διδάκτρων. Ο φοιτητής αποπληρώνει το δάνειο μετά το πέρας των σπουδών του, και μόνον εφόσον το ετήσιο εισόδημά του ξεπερνά τις λίρες. Για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές προβλέπονται φοιτητικά επιδόματα (όχι πάνω από λίρες ετησίως) και υποτροφίες. Το κόστος διαβίωσης στην Αγγλία ποικίλει ανάλογα με την πόλη. Φυσιολογικά, ο φοιτητής χρειάζεται γύρω στις λίρες μηνιαίως

7 Birmingham

8

9 Δίδακτρα και τρόποι πληρωμής
Τα δίδακτρα πληρώνονται με βάση τις σπουδές και τον τόπο σπουδών.Όπως φαίνεται και παρακάτω: Για τις σχολές : Φυσικής,Κοινωνικών Επιστημών,Ψυχολογίας, Μαθηματικών,Επιστημών Υγείας, Εκπαίδευσης και Ανθρωπίνων Επιστημών,οι τιμές κυμαίνονται από 3,500 έως 6,000 λίρες.

10 Για τις σχολές: Πληροφορικής,Μηχανολογίας,Περιβαλλοντολογίας ,Πληροφορικών συστημάτων και Πρακτικών συστημάτων,οι τιμές κυαίνονται από 6,000 έως 10,000 λίρες.

11 Νομική στη Μ.Βρετανία Στην Αγγλία οι σπουδές νομικής προσφέρονται από 105 Πανεπιστημιακές Σχολές. Το Joint Academic Stage Board (JASB), που αποτελείται από μέλη των Solicitor Regulation Authority (SRA) και Bar Council, ελέγχει την ποιότητα των προσφερόμενων προγραμμάτων (Qualifying Law Degrees).Η διάρκεια των σπουδών είναι 3 χρόνια και οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου Bachelor of Law (LL.B). Επίσης, δίνεται η δυνατότητα απόκτησης πτυχίου νομικής σε πτυχιούχους άλλων σχολών με την παρακολούθηση προγράμματος διάρκειας ενός έτους που ονομάζεται Graduate Diploma in Law (GDL) ή Common Professional Examination (CPE) ή Postgraduate Law Conversion Course.

12 Μετά την ολοκλήρωση των πτυχιακών σπουδών, οι απόφοιτοι πρέπει να αποφασίσουν εάν θα ακολουθήσουν καριέρα δικηγόρου (barrister) ή συμβολαιογράφου (solicitor). Για όσους επιλέξουν το επάγγελμα του δικηγόρου, θα χρειαστεί να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα The Bar Professional Training Course (BPTC), διάρκειας ενός έτους, και στη συνέχεια να κάνουν την πρακτική τους (pupilage) για ακόμα έναν χρόνο, στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα. Για το επάγγελμα του συμβολαιογράφου, θα χρειαστεί αντίστοιχα η παρακολούθηση του μονοετούς προγράμματος Legal Practise Course (LPC) και κατόπιν πρακτική άσκηση (training contract) δύο ετών στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.Για την εισαγωγή στις νομικές σχολές απαιτείται η παρακολούθηση πρόγραμματος Foundation με υποχρεωτικά μαθήματα την Αγγλική Λογοτεχνία, την Ιστορία και τη Φιλοσοφία.

13 Οι αιτήσεις στις σχολές γίνονται πάντα μέσω UCAS, με προθεσμία τα μέσα Ιανουαρίου του προηγούμενου έτους. Τα δίδακτρα κυμαίνονται από λίρες ( €) το χρόνο. Παρέχεται η δυνατότητα σύναψης φοιτητικού δανείου μέσω του κρατικού φορέα Student Finance England. Τα βρετανικά Πανεπιστήμια που προσφέρουν σπουδές νομικής είναι τα ακόλουθα: Aberystwyth, Anglia Ruskin, Aston, Bangor, Birkbeck College (London), Birmingham City, Birmingham, Bournemouth, BPP Law School, Bradford College

14 Aberystwyth University

15 Anglia Ruskin University

16 Ιατρική Ειδικότητα Στη Μ.Βρετανία
Η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί έναν από τους πρώτους προορισμούς αναζήτησης ειδικότητας για τους Έλληνες ιατρούς, αφού θεωρείται ότι διαθέτει ένα από τα πιο οργανωμένα συστήματα υγείας με ενιαία εκπαίδευση που βασίζεται σε εθνικό πρόγραμμα σπουδών, προκαθορισμένο τρόπο αξιολόγησης και επίσημη πρόσβαση σε επαγγελματικό προσανατολισμό. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεκδίκηση μιας έμμισθης θέσης εργασίας ειδικότητας στη Μεγάλη Βρετανία αποτελεί η εγγραφή στο General Medical Council (GMC). Οι πτυχιούχοι Ιατρικής των ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν δικαίωμα για “full registration” (πλήρης εγγραφή), η οποία αντιστοιχεί με την άδεια άσκησης επαγγέλματος και την εγγραφή στον Ιατρικό σύλλογο στην Ελλάδα.

17 Foundation Programme διάρκειας δύο ετών (F1+F2)
Η ειδίκευση στην Μεγάλη Βρετανία περιλαμβάνει δύο βασικά στάδια εκπαίδευσης: Foundation Programme διάρκειας δύο ετών (F1+F2) Βασική εκπαίδευση ειδικότητας διάρκειας δύο έως τρία έτη ανάλογα την ειδικότητα.Οι πτυχιούχοι Ιατρικής των ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν δικαίωμα εγγραφής στο δεύτερο έτος Προκαταρκτικού προγράμματος (F2).Μετά την ολοκλήρωση του F2, οι ιατροί μπορούν να αρχίσουν ένα Πρόγραμμα Ιατρικής Ειδικότητας ή Γενικής Ιατρικής, το οποίο καθορίζεται από το Royal College της αντίστοιχης ειδικότητας. εγγραφής στο Μητρώο ειδικευμένων ή Γενικών Ιατρών του GMC.

18 Προγράμματα Ιατρικής Ειδικότητας και Γενικής Ιατρικής λειτουργούν με δύο διαφορετικούς τρόπους ανάλογα την ειδικότητα: Run – Through Specialty Training: οι ιατροί υποβάλλουν αίτηση μια φορά κατά την εξέλιξη της εκπαίδευσης τους μέχρι και την ολοκλήρωση της. Uncoupled Specialty: 2 χρόνια βασικής εκπαίδευσης σε ένα βασικό κορμό ειδικότητας (Specialty Core Training- CT1, CT2) και μετά ανοιχτός διαγωνισμός για εισαγωγή στο ανώτερο επίπεδο ειδικότητας, ST3, ST4 Ύστερα από επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ειδικότητας οι ιατροί λαμβάνουν το Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης Ειδικότητας – Certificate of Completion

19 Queen Mary University

20 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Στην Αγγλία, υπάρχουν πάνω από 65 πανεπιστημιακά Ιδρύματα που προσφέρουν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στην ειδικότητα του Ψυχολόγου. Οι προδιαγραφές για το επίπεδο και το περιεχόμενο των προ- και μεταπτυχιακών προγραμμάτων καθορίζονται από το ρυθμιστικό όργανο των Ψυχολόγων, British Psychological Society.Η διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών για τη ειδικότητα του Ψυχολόγους είναι συνηθέστερα τριετής και οδηγεί στην απόκτηση τίτλου Bachelor . Με την ολοκλήρωση του τριετούς κύκλου, ο φοιτητής πρέπει να έχει συγκεντρώσει 360 πόντους, δηλαδή 120 ανά έτος. Τα μαθήματα ονομάζονται «μονάδες» και χωρίζονται σε «πλήρεις» (20 πόντοι) και «μερικές» (10 πόντοι). Ως προς την ανάγκη παρακολούθησής τους, οι μονάδες χωρίζονται σε υποχρεωτικές,προτεινόμενες και επιλογής.

21 Οι αιτήσεις στις σχολές Ψυχολογίας της Αγγλίας πραγματοποιούνται μέσω του φορέα UCAS, μέχρι τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους. Η εισαγωγή στις σχολές γίνεται μέσω των GCE A Levels ή μέσω του προγράμματος Foundation. Όσον αφορά στα GCE A Levels, οι υποψήφιοι εξετάζονται σε τρία μαθήματα, εκ των οποίων το οποίο είναι σίγουρα η Ψυχολογία και τα άλλα δύο ποικίλλουν (μπορεί να είναι Κοινωνιολογία, Στατιστική ή κάποιο άλλο). Για τις πολύ καλές σχολές (όπως είναι το Cambridge), η απαιτούμενη επίδοση πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή .

22 Το πρόγραμμα Foundation (προπαρασκευαστικό έτος), που μπορεί να γίνει στην Ελλάδα για τους Έλληνες υποψηφίους, απευθύενται σ’ εκείνους που δεν είχαν επιλέξει τα σωστά μαθήματα στα A Levels τους και για όσους έχουν, για διάφορους λόγους, αποκοπεί από τον τομέα της εκπαίδευσης για μεγάλο διάστημα. Μερικά Πανεπιστήμια οργανώνουν τα ίδια το προπαρασκευαστικό έτος .Στην περίπτωση που ο πτυχιούχος της Ψυχολογίας επιθυμήσει να παραμείνει στην Αγγλία για να εργαστεί, θα πρέπει να έχει υπόψει του τα εξής: Αφού αποκτήσει τον τίτλο σπουδών του, μπορεί να εγγραφεί στο BPS. Το BPS αξιολογεί τους νέους Ψυχολόγους ως προς τις γνώσεις και τις σπουδές τους. Εάν ο Ψυχολόγος κριθεί άξιος, του απονέμεται ο τίτλος του Chartered Psychologist. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το κοινό προστατεύεται από τους ανεπαρκείς επαγγελματίες που κυκλοφορούν στην αγορά. Οι Chartered Psychologists μπορούν να προσθέτουν στο όνομά τους τη συντομογραφημένη ένδειξη C.Psychol. για να ξεχωρίζουν από τους υπολοίπους.

23 Τα δίδακτρα στις Σχολές, για το ακαδημαϊκό έτος , κυμαίνονται, στις Λίρες ( Ευρώ), για τα προπτυχιακά προγράμματα που απευθύνονται σε φοιτητές εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα μεταπτυχιακά, διάρκειας ενός έτους συνήθως, παρουσιάζουν αυξομοιώσεις. Στα έξοδα των διδάκτρων πρέπει να προστεθούν και τα έξοδα διαμονής και διαβίωσης, που ξεπερνούν τα 500 Ευρώ μηνιαίως. Πάντως, για τους φοιτητές που το ζητήσουν, προβλέπονται φοιτητικά δάνεια που καλύπτουν πλήρως τα δίδακτρα.

24 Συνοψίζοντας,η Μ.Βρετανία δίνει την δυνατότητα σε φοιτητές τόσο της Αγγλίας όσο και του εξωτερικού να διευρύνουν τους όριζοντές τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ένα καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα , με την υποστήριξη όλων .


Κατέβασμα ppt "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google