Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΥΡΟΛΥΣΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΥΡΟΛΥΣΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΥΡΟΛΥΣΗ

2 Πυρ +

3 λύση

4 Η θερμική αποσύνθεση των οργανικών ενώσεων (ξύλο, πετρέλαιο, άνθρακα και άλλων) όπου δεν υπάρχει πρόσβαση αέρα.

5 Η πρώτη ύλη , φορτώνεται στον αποστακτήρα , ο αποστακτήρας τοποθετείται στο φούρνο. Η πρώτη ύλη θερμαίνεται με μεταφορά θερμότητας μέσω των τοιχωμάτων του αποστακτήρα και υποβάλλεται σε θερμική διάσπαση (πυρόλυση) με το σχηματισμό μείγματος αερίων και υπολειμμάτων άνθρακα - ημικωκ.

6 Το μείγμα αερίων που αφαιρούνται από το αποστακτήρα μέσω του αγωγού ψύχεται ο ατμός συμπυκνώνεται το υγρό που προκύπτει διαχωρίζεται από τα μη συμπυκνωμένα αέρια Το υγρό συσσωρεύεται στον συλλέκτη του υγρού προϊόντος το φυσικό αέριο, εν μέρει ή εν όλω που χρησιμοποιούνται για τη διαδικασία της συντήρησης (καίγεται στον κλίβανο).

7 Στο τέλος της διαδικασίας πυρόλυσης ,αφαιρείται ο αποστακτήρας με το κωκ από το φούρνο και τοποθετείται στο φούρνο αποστακτήρας με πρώτες ύλες. 

8 ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

9 Τα απόβλητα σε υψηλή θερμοκρασία σπάζοντας τους χημικούς δεσμούς των οργανικών ενώσεων μετατρέπονται σε αέριο υδρογονάνθρακα. Στη συνέχεια, οδηγούνται σε κινητήρες εσωτερικής καύσης και παράγεται ηλεκτρική ενέργεια.

10 Από κάθε τόνο αστικών σκουπιδιών παράγεται από 750 κιλοβάτ έως 1 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας και 4 μεγαβάτ θερμικής ενέργειας.

11

12 Η αεριοποίηση και η πυρόλυση μπορούν σήμερα να έχουν θερμικό βαθμό απόδοσης πάνω από 75%, ωστόσο μια τέλεια καύση είναι ανώτερη με όρους απόδοσης μετατροπής καυσίμων. Ως σήμερα δεν υπάρχουν ακόμα διεθνώς πολλές δοκιμασμένες εγκαταστάσεις αεριοποίησης ή πυρόλυσης για σύμμεικτα απορρίμματα.

13 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Ενεργειακή αξιοποίηση: μια σύγχρονη μέθοδος rec-admin
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Ενεργειακή αξιοποίηση: μια σύγχρονη μέθοδος rec-admin.blogspot.com Ελένη Καράντζαλη 3ο ΓΕΛ Σπάρτης


Κατέβασμα ppt "ΠΥΡΟΛΥΣΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google