Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το bullying δεν είναι παιχνίδι Στ Τάξη 15ο Δ.Σ. Χανίων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το bullying δεν είναι παιχνίδι Στ Τάξη 15ο Δ.Σ. Χανίων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το bullying δεν είναι παιχνίδι Στ Τάξη 15ο Δ.Σ. Χανίων

2 Αίτια Συχνά οι νέοι εκτίθενται στον Διαδικτυακό εκφοβισμό εξαιτίας της βίωσης έντονων συναισθημάτων όπως θυμός, απόγνωση είτε πάλι και εκδίκηση, που μπορεί να προέρχεται τόσο από τις προβληματικές σχέσεις που υπάρχουν στο οικογενειακό περιβάλλον όσο και εξαιτίας μιας ευρύτερης κοινωνικής δυσλειτουργικότητας που παρουσιάζει το άτομο. Σε μερικές περιπτώσεις ο Διαδικτυακός εκφοβισμός αποτελεί μορφή ψυχαγωγίας στοχεύοντας στην εκδήλωση ποικίλων αντιδράσεων και στην ικανοποίηση αναγκών που σχετίζονται με την επιβολή εξουσίας και ελέγχου.  Σπανιότερα, η αποστολή μηνυμάτων σε λάθος παραλήπτες μπορεί να αποτελέσει αιτία του φαινομένου.

3 Το 1530 (η αγγλική λέξη) bully σήμαινε γλύκα μου.
Η λέξη έχασε την σημασία της τον 17ου αιώνα και βγήκε μια καινούρια σημασία καυχησιάρης. Το 1530 (η αγγλική λέξη) bully σήμαινε γλύκα μου.

4 Συνέπειες Τα παιδιά που πέφτουν επαναλαμβανόμενα θύματα σχολικού εκφοβισμού εμφανίζουν καταθλιπτική συμπτωματολογία και συχνά αυτοκτονικό ιδεασμό. Δυστυχώς, πολλά παιδιά στον κόσμο έχουν οδηγηθεί στην αφαίρεση της ζωής τους και παρά την ενημέρωση των τελευταίων ετών, τέτοια φαινόμενα εξακολουθούν να υπάρχουν. Συχνά ακούγεται η ενόχληση ότι στο σχολικό περιβάλλον ότι υπήρχαν ανώδυνα περιπαικτικά περιστατικά συνομηλίκων. Η απάντηση είναι ότι ποτέ αυτά τα περιστατικά δεν ήταν ανώδυνα. Πάντα επηρέαζαν και επηρεάζουν την ψυχική υγεία των παιδιών και κατά συνέπεια των ενηλίκων.

5 Mπορεί να το συναντήσουμε κυρίως σε: σχολεία, στρατό, αθλητικά σωματεία, φυλακή κ.α. Είναι μία μορφή κακοποίησης ή πιο συγκεκριμένα εξαναγκασμού. Η λέξη «bullying» είναι λέξη εκφοβισμού. Το bullying εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες

6

7 Πες το στους δασκάλους σου!
Πες το στους γονείς σου !

8 Αντιμετώπιση Τα παιδιά πρέπει για να σταματήσει ο φόβος τους, όταν κάποιος τους παρενοχλεί να απευθύνονται αμέσως στους εκπαιδευτικούς ή στους γονείς τους χωρίς όμως να φοβούνται πως τα άλλα παιδιά θα τους δείρουν επειδή του έχουν πει να μην πουν τίποτα σε κανένα. Άμα μιλήσουν στους γονείς τους θα τα βοηθήσουν ώστε να βρούνε μία άμεση λύση για το πρόβλημα τους.

9 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

10 15ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων Οι μαθητές της Στ Τάξης
Ιωάννα Βασιλαντωνάκη Γιώργος Μέντης Αντώνης Παπουτσάκης


Κατέβασμα ppt "Το bullying δεν είναι παιχνίδι Στ Τάξη 15ο Δ.Σ. Χανίων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google