Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΚΟΨΙΜΑΤΑ

2 ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Ορίζει τα βασικά παρασκευάσματα.
Κατονομάζει, περιγράφει και ετοιμάζει διάφορα βασικά παρασκευάσματα. Αναφέρει τη χρήση τους και τις παρασκευές που χρησιμοποιούνται.

3 ΟΡΙΣΜΟΣ: Ο ΟΡΟΣ ‘‘ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ’’ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ, ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ Η ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

4 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΨΩΜΙΟΥ. ΖΩΜΟΙ. ΓΛΑΣΑ. ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΖΕΛΕΣ (ΑΣΠΙΚ- ΤΖΕΛΥ /ASPIC JELLY). ΣΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥΣ.

5 Συνδυασμοί Λαχανικών Μιρπουα Μπουκε Καρνι Ανιον Γλουτε

6 Μιρπουα Μίγμα λαχανικών που αποτελείτε από 50% Κρεμμύδι, 25% Καρότο και 25% Σέλινο και χρησιμοποιείτε σε σούπες ,σάλτσες και διάφορες μεθόδους μαγειρέματος.

7 Μπουκε Καρνι Μπουκέτο από φρέσκα αρωματικά και βότανα.

8 Ανιον Κλουτε Κρεμμύδι καρφωμένο με γαρύφαλλα και δάφνη.

9 Ντομάτα Κονκασε Ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη ντομάτα κομμένη σε κύβους.

10 Κρουτονια Καπαρωμένα σχήματα ψωμιού που χρησιμοποιούνται σε σούπες και σαλάτες.

11 ΛΑΧΑΝΙΚΑ: ΖΟΥΛΙΕΝ Στενόμακρες λωρίδες. πάχος 2.5 mm. μήκος 3-4 cm.
Σπιρτόξυλα.

12 ΜΠΡΟΥΝΟΥΑ Μικροί κύβοι που κόβονται από julienne.

13 ΜΑΣΕΤΟΥΑΝ Kύβοι 0.5 cm = ΖΑΡΙΑ

14 ΖΑΡΤΙΝΙΕΡ Στενόμακρες λωρίδες. 2 mm πάχος. 1.5 cm μήκος.

15 ΠΕΙΖΑΝ (χωριάτικο) Διάφορα ομοιόμορφα σχήματα πάχους 1 cm.

16 ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΛΟΥΜΕΤ Στενόμακρες λωρίδες. Πάχος 0.5 cm. Μήκος 6 cm.

17 ΤΣIΠΣ Λεπτές φέτες 1 mm που κόβονται με το μαντολίνο

18 ΠΑΪΓ ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ Στενόμακρες λωρίδες. Πάχος 2.5 cm. Μήκος 6 cm.
Λεπτές φέτες 1 mm που κόβονται με το μαντολίνο δύο φορές.

19 ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Ορίζει τα βασικά παρασκευάσματα.
Κατονομάζει, περιγράφει και ετοιμάζει διάφορα βασικά παρασκευάσματα. Αναφέρει τη χρήση τους και τις παρασκευές που χρησιμοποιούνται.


Κατέβασμα ppt "ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google