Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ηλεκτρική θερμάστρα τροφοδοτείται από το δίκτυο της ΔΕΗ μέσω ενός ρυθμιζόμενου διακόπτη εναλλασσόμενου ρεύματος. Ποια η ωμική αντίσταση R του φορτίου,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ηλεκτρική θερμάστρα τροφοδοτείται από το δίκτυο της ΔΕΗ μέσω ενός ρυθμιζόμενου διακόπτη εναλλασσόμενου ρεύματος. Ποια η ωμική αντίσταση R του φορτίου,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ηλεκτρική θερμάστρα τροφοδοτείται από το δίκτυο της ΔΕΗ μέσω ενός ρυθμιζόμενου διακόπτη εναλλασσόμενου ρεύματος. Ποια η ωμική αντίσταση R του φορτίου, αν είναι γνωστό ότι η μέγιστη ενεργός ισχύς ισούται με P=10 kW. Επίσης, στην παραπάνω περίπτωση πόση είναι η άεργος ισχύς και ο συντελεστής ισχύος; Για την ενδιάμεση τιμή της γωνίας έναυσης πόση είναι η ενεργός η άεργος ισχύς και πόσος ο συντελεστής ισχύος. Να θεωρηθεί ότι οι απώλειες παραλείπονται.

2 Ηλεκτρική θερμάστρα σημαίνει καθαρή ωμική αντίσταση. Άρα φορτίο R.
Τάση και ρεύμα στην πλευρά του δικτύου για τυχαία γωνία α. Ενεργός και φαινόμενη ισχύς για τυχαία γωνία α.

3 Τάση της ΔΕΗ σημαίνει: Το ρεύμα για ωμική αντίσταση τροφοδοτούμενη από την τάση της ΔΕΗ είναι: Η ενεργός ισχύς υπολογίζεται ως εξής:

4 Η ενεργός ισχύς είναι μέγιστη, όταν το εμβαδόν του p(t) είναι μέγιστο, δηλαδή όταν α=0˚. Τότε η ισχύς ισούται με 10 kW.

5 Από τη θεωρία είναι γνωστό ότι σε ωμικό φορτίο με α=0˚ η άεργος ισχύς ισούται με μηδέν.

6 Όμως Άρα για να υπολογισθούν Q, S και PF αρκεί να υπολογισθεί το Ιrms
Για την ενδιάμεση τιμή της γωνίας έναυσης πόση είναι η ενεργός η άεργος ισχύς και πόσος ο συντελεστής ισχύος. Ενδιάμεση τιμή της γωνίας έναυσης σημαίνει α=90˚ Όμως Άρα για να υπολογισθούν Q, S και PF αρκεί να υπολογισθεί το Ιrms

7 P=5000 W

8 Ένας ηλεκτρομαγνήτης η επαγωγή του οποίου έχει αντίσταση xL=10 Ω τροφοδοτείται από την τάση της ΔΕΗ μέσω ενός AC - Controller. Πόση είναι η ενεργός ισχύς που απορροφάται από το δίκτυο για γωνία έναυσης α=135˚.

9 Τάση της ΔΕΗ σημαίνει: Το ρεύμα για επαγωγική αντίσταση τροφοδοτούμενη από την τάση της ΔΕΗ είναι:

10 Από π-α ως α i(t)=0 Από α ως 2π-α α=α Από 2π-α ως π+α i(t)=0 Από π+α ως 3π-α α=π+α

11 Η ενεργός ισχύς υπολογίζεται ως εξής:

12


Κατέβασμα ppt "Ηλεκτρική θερμάστρα τροφοδοτείται από το δίκτυο της ΔΕΗ μέσω ενός ρυθμιζόμενου διακόπτη εναλλασσόμενου ρεύματος. Ποια η ωμική αντίσταση R του φορτίου,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google