Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΑΜΕΡΧΙΛ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΑΜΕΡΧΙΛ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΑΜΕΡΧΙΛ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΑΜΕΡΧΙΛ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ

2 ΣΑΜΕΡΧΙΛ Το Σάμερχιλ είναι ανεξάρτητο Βρετανικό ολοήμερο σχολείο. Βασικός στόχος είναι ότι το σχολείο πρέπει να προσαρμόζεται ώστε να ταιριάζει στο παιδί και όχι το αντίστροφο. Το σχολείο διοικείται μέσω των σχολικών συνελεύσεων, στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, και όπου όλοι έχουν δικαίωμα ισότιμης ψήφου.

3 Τα μέλη της κοινότητας είναι ελεύθερα να κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί οι ενέργειές τους να μην προκαλούν κακό στους άλλους, σύμφωνα με την αρχή του Νηλ: «Ελευθερία, όχι ελεύθερη άδεια να κάνεις ό,τι θέλεις». Οι μαθητές επιλέγουν ποια μαθήματα, έως και κανένα, θα παρακολουθήσουν.

4 ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Τα παραδοσιακά μαθήματα (όπως είναι για παράδειγμα τα Μαθηματικά, η Ιστορία, η Γεωγραφία, οι ξένες γλώσσες κλπ.) παραμερίζονται, και στη θέση τους μπαίνει η διδασκαλία διαθεματικών «φαινομένων» που απαιτούν συνδυαστικές γνώσεις και συνδέονται πιο άμεσα με την καθημερινότητα των παιδιών.

5 Φανταστείτε ένα σχολείο χωρίς κάγκελα, βγάζουν τα παπούτσια τους και μπαίνουν σε μία τάξη με διαδραστικό πίνακα, πιάνο και προτζέκτορα. Τα μαθήματα διαρκούν 45 λεπτά και οι μαθητές μαθαίνουν μέσω βίντεο, εμπειρικών δράσεων και υψηλού επιπέδου από έναν εκπαιδευτικό.Φανταστείτε τα παιδιά να έχουν όλο το απόγευμα στη διάθεσή τους επειδή το σχολείο καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες και δεν φορτώνει το παιδί με εργασίες.

6 ΦΟΥΦΟΥΡΑΣ Βόλτα στη φύση
Κάθε Πέμπτη το Νηπιαγωγείο μαζί με την Α-Β δημοτικού οργανώνουν από κοινού βολτούλες στη φύση. Μαζεύουν φύλλα διαφόρων χρωμάτων, άλλες φορές ψάχνουν για δέντρα που έχουν καρπούς, και άλλες φορές φαντάζονται με τί θα μπορούσαν να μοιάζουν οι περίεργοι κορμοί των δέντρων του χωριού…

7 Ολοκληρωμένη εκπαίδευση
Δεν αγνοεί κανέναν τομέα: διανοητικό, σωματικό, συναισθηματικό και κοινωνικό. Η Σωματική Έκφραση Πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα με τα πρωτοδευτεράκια, μέσω της οποίας τα παιδιά αρχίζουν να γνωρίζουν το σώμα τους, να το αγαπούν, να το σέβονται.

8 https://el.wikipedia.org/wiki/summerhill
Πηγές: epanastasi-sto-ekpaideytiko-systima

9 Ήταν μια συνεργασία των:
Θεοδωρίδου Νικολέτα και Τέγου Έφη


Κατέβασμα ppt "ΣΑΜΕΡΧΙΛ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google