Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νικοσ τασιοσ κωσταντινοσ τραπαλησ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νικοσ τασιοσ κωσταντινοσ τραπαλησ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νικοσ τασιοσ κωσταντινοσ τραπαλησ
bullying Σχολείο:Λεόντειος Πατησίων Εκπαιδευτικός: Γεώργιος Φιλιππούσης Έτος: Τμήμα:E1

2 Σχολικος εκφοβiσμοσ !!!! Ο Εκφοβισμός αναφέρεται στη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση ή μείωση ασθενέστερων ατόμων σε μια ομάδα. Εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες. Μπορεί να συναντηθεί σε οποιοδήποτε τύπο σχολείων και σχολικών εγκαταστάσεων, στον στρατό, σε αθλητικά σωματεία, στη φυλακή, αλλά και στην οικογένεια ή στο χώρο εργασίας (ανάλογα με το αν αφορά τον προϊστάμενο ή το αφεντικό, μιλάμε για ηθική παρενόχληση ή τοξικό ηγέτη). Είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμού ή εξαναγκασμού. Το θύμα του εκφοβισμού αναφέρεται και ως στόχος.

3 Cyber bullying!!!! Ο όρος Διαδικτυακός εκφοβισμός (Cyberbullying) αφορά τον εκφοβισμό, την απειλή, την ταπείνωση ή την παρενόχληση παιδιών, προεφήβων και εφήβων που δέχονται μέσω της χρήσης του Διαδικτύου, κινητών τηλεφώνων είτε άλλων ψηφιακών τεχνολογιών από ομηλίκους τους.

4 bullying bullying Cyber bullying τρόμος τον παιδιών

5 Μερικεσ χρησιμεσ συμβουλεσ!!!
ποτέ μην απαντάτε σε οτιδήποτε ενοχλητικό έχει ειπωθεί για εσάς. Μην αντιδράτε κάνοντας και εσείς το ίδιο. Λέγοντας κάτι δυσάρεστο ή ταπεινωτικό ως εκδίκηση μπορεί να κάνετε τα πράγματα χειρότερα.

6 [ΣΥΝΕΧΕΙΑ] Κρατήστε ένα στιγμιότυπο [Screenshot] στον υπολογιστή σας από την συνομιλία ή από κάτι που νομίζετε ότι είναι προσβλητικό για εσάς. Κρατήστε αρχείο με όλα αυτά τα στιγμιότυπα.

7 [συνεχεια] Αποκλείστε και αναφέρετε τους χρήστες που παρενοχλούν στην κοινωνική πλατφόρμα που είστε μέλος [π.χ. Facebook].

8 [ΣΥΝΕΧΕΙΑ] Μιλήστε σχετικά για αυτό που συμβαίνει. Μπορεί να μη θέλετε να το πείτε εκείνη τη στιγμή, αλλά πραγματικά, θυμηθείτε, δεν είστε μόνοι. Μιλώντας σε κάποιον για αυτό που συμβαίνει, θα φύγει ένα τεράστιο βάρος από τους ώμους σας και επιπλέον θα σας υποστηρίξει.

9 βιντεο

10 QUIZ Ο σχολικός εκφοβισμός κάνει κακό στα παιδιά. ΣΩΣΤΟ ΛΑΘΟΣ

11 ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!! Το ΣΩΣΤΟ ΛΑΘΟΣ
Το ΣΩΣΤΟ ΛΑΘΟΣ Cyber bullying είναι το bullying του υπολογιστή, κινητά κ.α.

12 Stop bullying!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Κατέβασμα ppt "Νικοσ τασιοσ κωσταντινοσ τραπαλησ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google