Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ - ΣΚΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ - ΣΚΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ - ΣΚΙΑ

2 ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ Επιλέγουμε μια ηλιόλουστη μέρα και εντοπίζουμε τις σκιές μας στην αυλή του σχολείου. Τα παιδιά παίζουν παιχνίδια ατομικά και ομαδικά, προσπαθούν να πατήσουν , να αγγίξουν , να κυνηγήσουν και κρύψουν τις σκίες τους .Στη συνέχεια δείχνουμε ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων σχετικά με την σκιά ( penguin) και αρχίζει μία συζήτηση για τις σκίες.

3 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Ξεκινάμε με το επικοινωνιακό πλαίσιο αναφέροντας για ένα μουσείο στο οποίο ο φύλακας ανακαλύπτει ότι έχουν εξαφανιστεί όλα τα αντικείμενα και ζώα που βρίσκονταν στο μουσείο, και ότι ο μόνος τρόπος για να τα φέρει πίσω είναι να τον βοηθήσουν να περάσουν τη μαγική πύλη στην οποία βρίσκονται τα χαμένα ζώα και αντικείμενα αφού όμως κάθε παιδί να σχηματίσουν τις σκιές τους .

4 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Κλείνουμε τις κουρτίνες και φροντίζουμε να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν ένα σκοτεινό μέρος.Ο εκπαιδευτικός χωρίζει τα παιδιά σε δυάδες ,ένα παιδί θα κρατάει τον φακό, ένα θα σχηματίσει τη σκιά για να μπορέσουν να ανοίξουν την πύλη και να βοηθήσουν τον φύλακα να πάρουνε τα χαμένα αντικείμενα. Καταφέρνουμε λοιπόν και περνάμε την πύλη και βρίσκουμε τα αντικείμενα μέσα σε ένα κουτί. Με χαρά τα επιστρέφουμε στον φύλακα.

5 ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ Έχουμε διάφορες εικόνες από αντικείμενα ζώα και ανθρώπους και αντίστοιχες την σκιά τους. Κάθε παιδί θα πρέπει να βρίσκει και να αντιστοιχεί από μία σκιά. Τέλος συζητάμε τυχόν απορίες που μπορεί να έχουν τα παιδιά και κάνουμε μία περίληψη όσων έχουν ειπωθεί.


Κατέβασμα ppt "ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ - ΣΚΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google