Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κατανομή Poisson Αναφέρεται σε διακριτή Τ.Μ. και συμβολίζει τον αριθμό πραγματοποίησης ενός γεγονότος σε κάποιο συνεχές χρονικό διάστημα t με συχνότητα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κατανομή Poisson Αναφέρεται σε διακριτή Τ.Μ. και συμβολίζει τον αριθμό πραγματοποίησης ενός γεγονότος σε κάποιο συνεχές χρονικό διάστημα t με συχνότητα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κατανομή Poisson Αναφέρεται σε διακριτή Τ.Μ. και συμβολίζει τον αριθμό πραγματοποίησης ενός γεγονότος σε κάποιο συνεχές χρονικό διάστημα t με συχνότητα λ. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για γεγονότα που εκφράζουν χρονικά διαστήματα Χρησιμοποιείται και για γεγονότα που εκφράζουν μήκος, επιφάνεια ή και όγκο (παράδειγμα) Η Τ.Μ. εκφράζει αριθμό διασκορπισμένων στο χώρο αντικειμένων (παράδειγμα) Δεν ισχύει όταν τα αντικείμενα ομαδοποιούνται και η πιθανότητα διαφορετικών ομάδων δεν είναι η ίδια . Θεωρία

2 Μεθοδολογία εφαρμογής της Poisson
Διαιρείται το διάστημα t σε n υποδιαστήματα Δt. Θα το μέγεθος του υποδιαστήματος Δt δεν θα επιτρέπει την πραγματοποίηση περισσότερων από ενός γεγονότος Α. Σε κάθε υποδιάστημα Δt λειτουργεί μια διαδικασία Bernoulli για την πραγματοποίηση του Α ή του Ac Η σταθερή πιθανότητα της διαδικασίας Bernoulli στο Α είναι p = λ × Δt (όπου λ η μέση τιμή εμφάνισης του Α στο υποδιάστημα Δt. Ισχύει n = 1/Δt και λ=np 2

3

4 Προσέγγιση της διωνυμικής με Poisson
Απόδειξη : Παράδειγμα 1ο: Παράδειγμα 2ο: Παράδειγμα 3ο: Παράδειγμα 4ο: Παράδειγμα 5ο: Παράδειγμα 6ο:

5 Προσέγγιση της Poisson με κανονική
Αν Χ είναι Poisson, με Ε[Χ]=λ και Var[X]=λ τότε αν λ>5 θα είναι Ζ=(Χ-λ)/(λ)1/2


Κατέβασμα ppt "Κατανομή Poisson Αναφέρεται σε διακριτή Τ.Μ. και συμβολίζει τον αριθμό πραγματοποίησης ενός γεγονότος σε κάποιο συνεχές χρονικό διάστημα t με συχνότητα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google